فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:63
فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
فصل اول
اساس جریان سیال در داخل مواد متخلخل
معادله حرکت:
اصول بقای جرم:
1.2.2)معادله نفوذ پذیری برای جریان تک فازی، شعاعی یک مایع با تراکم پذیری کم و ثابت
1.2.3)معادله نفوذ پذیری برای جریان تک فازی شعاعی از یک گاز
معادلات نفوذ پذیری برای گاز بر حسب فشار:
معادله نفوذ پذیری برای گاز بر حسب شبه فشار:
1.2.4) معادلات نفوذپذیری برای چند فازی، شعاعی
1.3) شرایط مرزی و اولیه
1.4)اعداد بدون بعد
1.4.1)ایجاد سرعت ثابت- جریان شعاعی
1.4.2) ایجاد فشار ثابت – جریان شعاعی
1.4.3)جریان خطی – ایجاد سرعت ثابت – حالت کلی
1.4.4)جریان خطی – ایجاد سرعت ثابت – در چاههای هیدرولیکی گسیخته شده:
1.5) راه حل برای معادلات نفوذپذیری:
1.5.1)جریان شعاعی گذرا، تولید ثابت از یک چاه با منبع خطی:
2-5-1) جریان حالت شبه پایدار، ایجاد سرعت ثابت از یک چاه با منبع استوانه ای در یک مخزن بسته:
چکیده
در این ، ما معادلاتی را برای توصیف جریان مایعات و گازهایی با فشردگی جزیی و جریان همزمان روغن، آب و گاز در مواد متخلخل، توسعه داده ایم. سپس ما متغیر های بدون بعد مناسبی را تعریف می کنیم تا ما را قادر سازد که معادلات دیفرانسیل- جزیی حاصله را بتوانیم ساده و مختصر سازیم. ما راه حل هایی را برای معادلات دیفرانسیلی آنها که تحت کنترل شرایط مرزی خارجی و داخلی هستند، ارائه می دهیم. این راه حل ها، توسط کاربرد تبدیلات لاپلاس و تبدیلات بولتزمن، حاصل می شوند. ما در جریان خطی و شعاعی و بر همنهش را در مکان و زمان، مورد بررسی قرار می دهیم. پیوستA ، روش های جزیئ را برای یافتن متغیرهای ابعادی، ارائه می دهد. پیوست B، مشتقات روش های حل متفاوت معادلات نفوذ را ارائه می کند. پیوست C، مشتقات معادلات نفوذ را برای جریان چند فازی و جریان خطی بصورت جزئی، ارائه می دهد. پیوست D، اعتبار روش تبدیل مرزهای مدل سازی به تصاویر و نمودارها را تصدیق می کنند. این فصل بر اساس آنالیز ریاضی آزمایش ناپایداری و تبدیل فشار، متمرکز شده است. برای آن دسته از خوانندگانی که تمایل خیلی کمی به ریاضیات دارند، می بایست اشاره کنیم که مهارت در این فصل برای درک کاربردهای موجود در کتاب، ضروری نیست.
مقدمه
راه حل هایی را برای معادلات دیفرانسیلی آنها که تحت کنترل شرایط مرزی خارجی و داخلی هستند، ارائه می دهیم. این راه حل ها، توسط کاربرد تبدیلات لاپلاس و تبدیلات بولتزمن، حاصل می شوند. ما در جریان خطی و شعاعی و بر همنهش را در مکان و زمان، مورد بررسی قرار می دهیم. معادله اساسی برای توصیف جریان سیال در مواد متخلخل که ناشی از اختلاف پتانسیل است، بعنوان معادله نفوذ، شناخته شده است.
فصل اول
اساس جریان سیال در داخل مواد متخلخل
1.1) در این فصل، ما معادلاتی را برای توصیف جریان مایعات و گازهایی با فشردگی جزیی و جریان همزمان روغن، آب و گاز در مواد متخلخل، توسعه داده ایم. سپس ما متغیر های بدون بعد مناسبی را تعریف می کنیم تا ما را قادر سازد که معادلات دیفرانسیل- جزیی حاصله را بتوانیم ساده و مختصر سازیم. ما راه حل هایی را برای معادلات دیفرانسیلی آنها که تحت کنترل شرایط مرزی خارجی و داخلی هستند، ارائه می دهیم. این راه حل ها، توسط کاربرد تبدیلات لاپلاس و تبدیلات بولتزمن، حاصل می شوند. ما در جریان خطی و شعاعی و بر همنهش را در مکان و زمان، مورد بررسی قرار می دهیم. پیوستA ، روش های جزیئ را برای یافتن متغیرهای ابعادی، ارائه می دهد. پیوست B، مشتقات روش های حل متفاوت معادلات نفوذ را ارائه می کند. پیوست C، مشتقات معادلات نفوذ را برای جریان چند فازی و جریان خطی بصورت جزئی، ارائه می دهد. پیوست D، اعتبار روش تبدیل مرزهای مدل سازی به تصاویر و نمودارها را تصدیق می کنند. این فصل بر اساس آنالیز ریاضی آزمایش ناپایداری و تبدیل فشار، متمرکز شده است. برای آن دسته از خوانندگانی که تمایل خیلی کمی به ریاضیات دارند، می بایست اشاره کنیم که مهارت در این فصل برای درک کاربردهای موجود در کتاب، ضروری نیست. گرچه فرض می کنیم که مجازاً همه خوانندگان، فواید قابل ملاحظه ای را از طریق این فصل، حاصل خواهند نمود. خلاصه موجود دربخش (109) ممکن است که برای خواندن بصورت خلاصه مفید باشد.
1.2) مشتق گرفتن از معادله نفوذ
1.2.1) اصول فیزیکی بنیادی
معادله اساسی برای توصیف جریان سیال در مواد متخلخل که ناشی از اختلاف پتانسیل است، بعنوان معادله نفوذ، شناخته شده است. معادله نفوذ از 3 اصل بنیادی فیزیکی نشأت می گیرد. (1) اصل بقای جرم (2) معادله حرکت (3) معادله حالت(EOS) ما، معادله نفوذ را در سیستم مختصات شعاعی، بدست می آوریم. چون که جریان در یک حالت ساده و همگن در مخزن استوانه ای بصورت شعاعی از مخزن به چاه حفاری، اتفاق می افتد. ما از مقیاس های متریک( مطلق) در مشتق ها، استفاده می کنیم. بعداً ما به سیستم های واحد دیگر استفاده شده در باقیمانده متن، عمومیت خواهیم داد.