یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

مقاله جهان در حال تحول و باز نگری نقش دانشگاهها در بازار کار

اختصاصی از یارا فایل مقاله جهان در حال تحول و باز نگری نقش دانشگاهها در بازار کار دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

مقاله جهان در حال تحول و باز نگری نقش دانشگاهها در بازار کار


مقاله جهان در حال تحول و باز نگری نقش دانشگاهها در بازار کار

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:29

فهرست مطالب:

چکیده :
مقدمه :
روند تغییرات ساختاری در آموزش عالی طی چند دهه گذشته
1-1- افزایش تقاضا برای آموزش عالی :    
1-2- تقاضای فزاینده زنان برای آموزش عالی :
1-3- تقاضای توده ای برای آموزش عالی :
1-4- درخواستهای جدید بازارکار و کاربردی تر شدن محصولات دانشگاهها:
1-5- دانشگاهها و روشهای جدید تامین مالی:
1-6- منطقه ای و محلی شدن تولیدات آموزش عالی :
2- سیستم ابداعات ملی(2) و نقش دانشگاهها در تولید و گسترش آن:
3 – تشکیل سرمایه انسانی  و نقش محوری دانشگاهها در توسعه آن :
3-1- تولید سرمایه انسانی سطح بالاتر و بیشتر:
3-2- آموزش و تربیت مادام العمر :   
3-3- اخذ گواهینامه ها و درجات کیفی بین المللی :
4- دانشگاهها، یکپارچگی جهانی و دموکراسی :
5- تغییر چشم انداز دانشگاهها و تحول در شکل و محتوا :
6 – چالشهای فراروی آموزش عالی در قرن بیست و یکم :
6-1- کنترل کیفیت و تعیین استانداردهای آموزشی :
6-2- عدالت آموزشی و توزیع فرصتهای ارتقاء :  
6-3- انقلاب مدیریتی :  
6-4- فناوری ارتباطات واطلاعات :  
6-5- آموزش عالی و نظام پرداختها :
6-6- دانشگاهها و بیکاری(6) :
6-7- دانشگاهها و بازار کار :
7- جمع بندی و نتیجه گیری:
8- پیشنهادات
یادداشتهای متن:
منابع و مآخذ :

 

 

 

چکیده :
آنچه در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته، نقش دانشگاهها در آفرینش و مدیریت تحولات اجتماعی و اقتصادی به ویژه در بازار کار است. تغییرات ساختاری در درخواستهای جامعه دانایی محور امروزی از دانشگاهها، تقاضای فزاینده زنان برای آموزش عالی در پاسخ به نیازهای بازار کار، همگانی شدن و توده ای شدن آموزش عالی، بومی شدن و نقش با اهمیت دانشگاهها در تولید و توسعه سیستم ابداعات ملی(NIS) ، تعریف جدیدی از نقش آفرینی دانشگاهها را در آتانه قرن 21 ارائه نموده است. این مقاله با استفاده از روش بررسی اسنادی و تحلیل محتوا  به تجزیه و تحلیل چگونگی تولید و توسعه سرمایه انسانی و تحول در نیازهای بازار کار می پردازد. نیز تغییر چشم انداز فرا روی دانشگاهها و تحول در شکل و محتوا و چالشهای فراروی نظام آموزشی عالی در قرن بیست و یکم مورد کنکاش قرار گرفته است. در پایان نیز جمع بندی و پیشنهاداتی در راستای دست یافتن به پاسخهای مناسب برای چالشهای فراروی آموزش عالی در ابتدای قرن بیست و یکم عنوان گردیده است.

عبارات کلیدی:

سرمایه انسانی، سیستم ابداعات ملی ، توزیع برابر فرصتهای ارتقا، کارایی داخلی آموزش، کارایی خارجی آموزش، بازار کار، اشتغال، یادگیری مادام العمر.
     

مقدمه :
تحولات شگرف انتهای قرن بیستم و پیش بینی انقلابهای علمی، اطلاعاتی و مدیریتی در قرن بیست و یکم، مبین ابهام اساسی در مواجهه با آینده است.نقش محوری دانشگاهها و نظام آموزش عالی در شکل گیری و رهبری این تحولات انکار ناپذیر بوده و برای تدوین و دسترسی صحیح به آینده ای مناسب، چشم جهانیان مجددا" به دانشگاهها دوخته شده است. دانشگاهها خواستگاه انتظارات پیش رونده انسان دانایی محور و به تبع آن جامعه دانش مدار بسیار پیچیده امروزی است. تحول در انتظارات به صورت تحول در بافت تقاضا برای کالاها وخدمات مورد مصرف جامعه نمود یافته و با علامتهای قیمتی رفتار بنگاههای اقتصادی را به تغییر و تحول دعوت می نماید. بخش اعظم مصرف انسان امروزی به صورت خدمات مصرفی نمود یافته و خدمات دانش محورتحصیلات عالی و فناوری و مدیریت اطلاعات سهم بزرگی از هزینه های خانوارهارا به خود اختصاص داده است. بازار کار متحول شده و افزایش نقش زنان در توسعه سهم آنان را در عرضه نیروی کار و با فت اشتغال به شدت افزایش داده است. همچنین کالاهای تولیدی اقتصاد دانایی محور جدید همگی از فناوری تولیدی بالایی برخوردار بوده به تبع تقاضای نیروی کار نیز نسبت به قبل تغییر یافته است. تعامل این درخواستهای جدید اجتماعی و اقتصاد ، پدیده های جدیدی چون بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی را به دنبال داشته که از اولین امواج منفی اقتصادی در ابتدای هزاره سوم مخصوصا در جوامع جهان سوم به شمار می آید. این موضوعات مباحث با اهمیتی را تشکیل میدهند که این نوشتار برخی از این مطالب را به گونه ای مختصر مورد بررسی قرار داده و به بحث می گذارد.

1- تحولات ساختاری در نظام آموزش عالی :
در آستانه قرن بیست و یکم تحولات بنیادینی در فرایندها و محصولات آموزش عالی در جهان صورت گرفته است. انفجار اطلاعات، توسعه ارتباطات، تحولات در نظامهای اداره حکومت، تحولات فرهنگی و بهم پیوستگی جوامع جهانی، نگاه و نیاز به آموزش عالی را دستخوش تحول و تغییر اساسی نموده است( فراستخواه و کبریایی، 1377).


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.