عیب یابی ترانس با استفاده از آنالیز گازهای محلول در روغن
130 صفحه در قالب word
فهرست مطالب:
1-2) کنترل و مدیریت طول عمر ترانسفورماتور 10
1-3) روشهای تست و مونیتورینگ... 13
1-3-2) تست کردن فاکتورهای قدرت.. 20
1-3-5) تست PD در حین سرویس... 23
1-3-6) اندازه گیری ولتاژ بازیافتی.. 24
1-3-7) تست یا مونیتورینگ عایق روغنی سیم پیچی ها 25
1-3-9) اندازه گیری دمای داخلی روغن.. 27
1-3-10) اندازه گیر Power factor به صورت online. 27
1-3-11) شناسایی جابجایی سیم پیچیها 28
1-4) نرم افزار پیش بینی عیب و سیستم هوشمند. 30
بررسی انواع روشهای نمونه برداری روغن و استخراج گازهای حل شده در روغن.. 33
2-1) بررسی انواع روشهای نمونه برداری بصورت off-line. 35
2-2) روشهای آزماشگاهی برای استخراج گازهای داخل روغن بصورت off-line. 38
2-3) روشهای همزمان نمونه برداری روغن و استخراج گازهای حل شده در آن به صورتon-line. 47
آنالیز گازهای حل شده در روغن (DGA) 55
3-1) خصوصیات گازهای موردمطالعه برای عیب یابی ترانسها 56
DGA به عنوان اساس روشهای عیب یابی برای ترانسفورماتور 69
4-2) مطالعه و کاربرد روشهای نسبت.. 74
4-3) مطالعه و کاربرد روش گازهای کلیدی.. 83
روشهای عیب یابی براساس DGA. 89
5-2) اساس قاعده (IEC guideline) 91
5-3) تفسیر و تعدیل سازی قواعد. 92
5-4) قواعد عیب یابی یک عیب مخصوص... 97
5-4-2) نسبت CO/CO2 به عنوان یک پایه عیب یابی.. 98
5-4-3)قواعد دیگر شناسایی (CD, OHC) 98
5-5) بازنمایی و نتیجه گیری عیب های نامعلوم از یک سری داده 99
5-6) عیب یابی با استفاده از روش مثلث دوال (Duvals straingle) 100
کاربرد شبکه های عصبی در عیب یابی ترانسفورماتورها براساس DGA. 106
6-1) مکانیسم شبکه عصبی برای عیب یابی ترانسفورماتورها 107
6-2) شبکه عصبی آموزشی چند لایه (MLP) 108
6-3) سیستم مونیتورینگ on-line و off-line با بهره گیری از شبکه های عصبی.. 112
6-4) خصوصیات بیشتر داده های ورودی به شبکه. 113
6-6) مقایسه و نتیجه گیری.. 114
چکیده
در این پروژه، معایب و مزایای روش DGA[1] را به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.این روش اگرچه به دلیل جدید بودن آن هنوز یک روش کاملاً نوپا است و در بسیار موارد نمیتواند جوابگوی نیازهای ما باشد. اما به دلیل قابلیتهای زیاد این روش امید آن میرود که با توسعه و تکمیل این روش در سالهای آینده به یک روش بسیار مفید و کاربردی در زمینه عیبیابی ترانسها، مخصوصاً ترانسهای قدرت تبدیل شود. در پایان میتوانیم چندین پیشنهاد را برای کسانی که در آینده علاقه مند هستند بر روی این موضوع کار کنند به صورت زیر مطرح کنیم.
مقدمه
امروزه ترانسفورماتورها از تجهیزات بسیار مهم و حیاتی در شبکه های قدرت می باشند. رنج این ترانسفورماتورها بین چند KVA تا چندصد MVA متغیر می باشد و همچنین قیمت این ترانسفورماتورها بین چندصد دلار تا چند میلیون دلار می تواند باشد. ترانسفورماتورهای قدرت معمولاً تجهیزات قابل اعتمادی هستند و اصولاً برای 35-20 سال زندگی طراحی می شوند. برای مثال عمر یک ترانسفورماتور اگر تحت حفاظت مناسب قرار گیرد تا 60 سال می تواند باشد با این حال وجود عیب در ترانسفورماتورها می تواند خطرات زیادی برای تجهیزات و قسمتهای به درد بخور ترانس از طریق حریق، انفجار و یا آتش سوزی داشته باشد و همچنین پتانسیل خطر عیب برای محیط زیست می تواند از طریق تراوش روغن ترانس به محیط باشد که به شدت پایدار و بسیار سرطان زا است و از همه مهمتر هزینه تعمیر و جایگزینی که مستلزم از دست دادن پول سرمایه گذاری شده است. که با احتساب تمام ترانسفورماتورهای شبکه اعم از شبکه های ولتاژ بالا و متوسط و پایین مقدار پول سرمایه گذاری شده به رقم بسیار قابل ملاحظه ای خواهد رسید.
عمر ترانسفورماتورهای قدرت تحت بعضی شرایط با افزایش عیب و نقص می تواند کاهش پیدا کند و این عیب و نقص می تواند تحت شرایطی مختلفی نظیر صاعقه، حالتهای گذرا، اتصال کوتاه و یا مواردی از این قبیل می تواند به وجود آید. جلوگیری از این عیوب و نگهداشتن ترانس در شرایط کاری خوب امری است بسیار مهم و حیاتی که بایستی توجه زیادی به آن مبذول شود. در چند دهه اخیر محققان و دانشمندان بخش فشار قوی تحقیقات وسیعی را جهت عیب یابی ترانس با استفاده از پیشرفت علوم در زمینه های دیگر انجام داده اند که در نوع خود در مقایسه با تست های قدیمی و سنتی بی نظیر است به عنوان مثال دانشمندان با استفاده از پیشرفت علوم در زمینه کامپیوتر توانسته اند به نتایج قابل قبول در زمینه عیب یابی به موقع ترانس با استفاده از شبکه های عصبی و منطق فازی دست یابند که این خود باعث عیب یابی به موقع ترانس و در نتیجه باعث کاهش تلفات و هزینه های مربوط به آن خواهد شد.
البته تحقیقات برای بررسی و ارزیابی شرایط داخلی ترانس و مونیتورینگ درست تجهیزات داخلی ترانس هم به صورت on-line و off-line همچنان ادامه دارد.در این پروژه به بررسی و عیب یابی ترانسها مخصوصاً ترانسهای قدرت که دارای اهمیت فراوانی هستند با استفاده از گازهای داخلی ترانس (گازهای حل شده در روغن) پرداخته می شود. چیزی که در سالهای اخیر توجه محققان زیادی را به عنوان یک روش مناسب در عیب یابی و مونیتورینگ تجهیزات داخلی ترانس جلب کرده است و همچنین در این پروژه به بررسی روشهای مختلف عیب یابی با استفاده از آنالیز گازهای حل شده در روغن ترانس پرداخته می شود. که منجمله می توان به روشDuval’s tringle ، Dornenburge, neural network ، Roger و روشهای دیگری که در فصلهای بعدی به تفصیل در مورد آن بحث خواهد شد اشاره کرد .
ممکن است هنگام انتقال از فایل ورد به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است
متن کامل را می توانید در ادامه دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن برای نمونه در این صفحه درج شده است ولی در فایل دانلودی متن کامل همراه با تمام ضمائم (پیوست ها) با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند موجود است