یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

تحقیق سازمان های غیردولتی

اختصاصی از یارا فایل تحقیق سازمان های غیردولتی دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

تحقیق سازمان های غیردولتی


تحقیق سازمان های غیردولتی

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:111

فهرست مطالب:
پیشگفتار
مقدمه
فصل اول: (کلیات تحقیق)
سازمان های غیر دولتی
انواع سازمان‌های غیردولتی
بررسی کمیت سازمان‌های غیردولتی در جهان
تاریخچه سازمان‌های غیردولتی در ایران
ویژگیهای سازمانهای غیر دولتی
جایگاه سازمان های غیر دولتی (NGO) دراینترنت
سایت سازمان ملی جوانان
NGO ها در وب
فناوری روز و تشکل های غیر دولتی
راهکارهایی برای توسعه وبی ngo ها
فصل دوم: (نقش سازمان های غیر دولتی در سازمان تجارت جهانی)
اهمیت سازمان های غیر دولتی
فصل سوم: (سازمان های غیر دولتی و جامعه تجاری)
سازمان های غیر دولتی و جامعه تجاری
فصل چهارم: (سازمان های غیردولتی و حقوق بشر)
سازمان های غیردولتی و حقوق بشر
مبحث اول؛ اهمیت و ضرورت پیگیری
مبحث دوم؛ ساز و کار شکایت
بحث سوم؛ جبران خسارت
فصل پنجم: (سازمانهای غیردولتی زنان)
سازمانهای غیردولتی زنان
رویکرد افزایش رفاه اجتماعی
ضرورت سازمان‌های غیردولتی زنان
کارکردهای سازمان‌های غیردولتی زنان
ویژگی‌های سازمان‌های غیردولتی زنان
فصل ششم دیوان کیفری بین المللی یوگسلاوی سابق (ICTY) و NGOs
دیوان کیفری بین المللی یوگسلاوی سابق (ICTY) و NGOs
فهرست منابع
منابع لاتین

 

 

پیشگفتار

سازمان های غیردولتی معمولا به سازمان های غیر انتفاعی اطلاق می شود که در خارج از محدوده کنترلی دولت، شرکت های تجاری ، احزاب سیاسی و یا گروه های مسلح قرار دارند و از نظر ساختاری از سازمان های جهانی با ساختاری بسیار منظم تا گروه هایی با فعالان محلی در تفاوتند. بیشتر سازمان های غیر دولتی شناخته شده بر مسائل محیط زیستی تمرکز دارند در حالی که دیگر سازمان ها همانند پزشکان بدون مرز و سازمان عفو بین المللی بر موضوعاتی نظیر ارائه امدادهای پزشکی و یا دفاع از حقوق انسان های نیازمند که باعث نگرانی جامعه جهانی است ، متمرکزند. بودجه این سازمان ها اغلب از طریق دریافت هزینه های عضویت و یا وام های اعطایی از طریق دولتها و یا موسسات بین المللی تامین می شود . بیشتر ناظران بر این باورند که جهانی سازی دنیا را به شبکه ای در هم تنیده تبدیل کرده است و سازمان های غیر دولتی نقش موثری را در پر کردن فضای میان محدوده فعالیتی دولتها و دنیای تجارت بر عهده دارند.

 

مقدمه

واژه سـازمـان غیردولتی برای نخـستیـن بار توسـط سازمـان ملـل متـحد در سـال ۱۹۴۵ در تبـصـره ۷۱ فـصـل ۱۰ اســاسنــامــه ایــن سازمــان مـطــرح گـردیــد (www.un.org/aboutun/charter/chapt /O.htm) و در سال ۱۹۵۰ همزمان با تشکیل شورای اجتماعی ▪ اقتصادی سازمان ملل در بیانیه ۲۸۸ این شورا سازمان‌های غیردولتی به عنوان مشاوران اصلی مطرح شدند.

عاریف متعددی از سازمان‌های غیردولتی ارائه شده است که در هر کشور بنا برفرهنگ، استراتژی‌های سیاسی و خواست‌ ملت‌ها، تفاوت‌هایی در تعریف و محدوده فعالیت‌های آنان مشاهده می‌شود. ولی رایج‌ترین مفهوم، تعریفی است که بانک جهانی[۲] ارائه داده است: «سازمان‌های خصوصی که برای رفع گرفتاری‌ها و آلام مردم، ارتقاء سطح زندگی و رفع فقر، حفظ محیط زیست، فراهم آوردن خدمات اساسی اجتماعی و توسعه ارتباطات ایجاد می‌شوند».(World Bank Website, June ۸, ۲۰۰۱)
به طور کلی واژه «سازمان غیردولتی» به سازمان‌هایی غیرانتفاعی و مستقل از دولت اطلاق می‌شود و معمولاً انتظاری که از تشکل‌های غیردولتی می‌رود ارزش محوری در ساختار نظام آن است که اهدافی غیراقتصادی و غیرمادی دارد و از شاخصه‌های کلیدی این‌گونه سازمان‌ها فعالیت‌های داوطلبانه و خودجوش افراد جامعه می‌باشد. برطبق این تعریف سازمان‌های غیردولتی به دو دسته عمده طبقهبندی میشوند:

۱)عملیاتی

۲) پیگیری و کمک‌رسانی

نوع اول شامل سازمان‌هایی است که هدفشان طراحی و بکارگیری روش‌های توسعه‌ای و کاربردی است و نوع دوّم سازمان‌هایی را در برمی‌گیرد که بر روی ارتقاء سیستم‌های خدماتی و یا گونه خاصی از سیستم‌های اجتماعی تأثیر می‌گذارند.

با توجه به این تقسیم‌بندی کلی، طبقه‌بندی‌های مختلفی از سازمان‌های غیردولتی برحسب گونه و عملکرد آنها نیز مشاهده می‌شود. برخی از این سازمان‌ها از ساختارهای متفاوتی تشکیل شده‌اند که در بعضی از موارد گونه‌ای انحراف در سیستم‌های آنها ملاحظه می‌شود.

 

 

فصل اول :

( کلیات تحقیق )

سازمان های غیر دولتی

سازمان های غیر دولتی یا NGO  ها، تجلی مشارکت مردم در تمام نهادهای سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جامعه محلی ، ملی و بین المللی است.این سازمان ها که ریشه در آموزه های مذهبی جوامع و نوع معیشت  مردم هر جامعه ای دارد امروزه به یکی از بازیگران اصلی صحنه های بین المللی تبدیل شده و در معادلات سیاسی-  اقتصادی جهانی نقش بسیار موثری ایفا می کند.

برای سازمان های غیر دولتی تعاریف مختلفی وجود دارد.دست اندرکاران این سازمان ها بسته به نوع نگرشی که به آن دارند تعاریف گوناگونی ارائه داده اند.در بانک اطلاعات سازمان های غیردولتی ایران این سازمان ها به شکل زیر تعریف شده است:

 «سازمانی غیر دولتی محسوب می­شود که تشکیلات وساختاری مشخص داشته، غیر حکومتی باشد؛همچنین عمده اعتبار آن از بخش غیر دولتی تأمین شود، نیز غیر انتفاعی و داوطلبانه بوده، پاسخگوی تمام یا بخشی از نیازهای جامعه­ی خود باشد.»

 

از مجموع بررسی­های صورت گرفته در زمینه­ی سازمان های غیر دولتی ونیز شناسایی و تمیزسازمان های مختلفی که با چنین هدف و فلسفه­ای فعالیت می­کنند، می­توان ویژگی­های زیر را برای این سازمان ها مورد تاکید قرار داد :

1- غیر انتفاعی بودن : این سازمان ها با انگیزه­ی سود جویی شکل نگرفته­اند و در پی کسب سود برای اشخاص یا دسته­های خاص نیستند. هر چند سازمان های غیر دولتی می­توانند در فعالیت­های بازرگانی شرکت کرده تولید سود و سرمایه کنند، سود وسرمایه­ی آن­ها باید صرفا برای اجرای مأموریت سازمان به مصرف برسد یا در  سازمان سرمایه­گذاری شود.

2- نداشتن وابستگی به دولت : سازمان های غیر دولتی را مردم تأسیس می­کنند وعموما دولت­ها در ایجاد و مدیریت آن­ها نقش ندارند؛ از قبیل انجمن­ها، مجامع، گروه­های حرفه­ای و سازمان های خیریه و مذهبی. به دیگر سخن این سازمان ها در ساختار دیوانسالاری دولتی جایی ندارند. با وجود غیر دولتی بودن این سازمان‌ها، برخی دولت­ها با هدف گسترش مشارکت­های مردمی در تأسیس و مدیریت این سازمان ها دخالت می‌کنند.

 

3- داوطلبانه : خصلت عمده­ی سازمان های غیر دولتی آن است که مردم به صورت داوطلبانه آن­ها را تشکیل داده­اند. با وجود آن­که این سازمان ها باید تابع قوانین ومقررات باشند؛ هیچ تشکیلات دولتی نباید در شرایط عادی دستور ایجاد، اداره و انحلال آن­ها را صادر کند وهر چند این سازمان ها به استخدام کارمند اقدام می‌کنند، به مشارکت داوطلبانه­ی بسیاری از افراد علاقه­مند، برای خدمت در هیئت مدیره وکمک های دیگر متکی هستند.

4- برخورداری از شخصیت حقوقی: برای گسترش فعالیت سازمان های غیر دولتی،قوانینی وضع می شود که بر اساس آن،این سازمان ها به ثبت رسیده،از شخصیت حقوقی مستقل برخوردار می شوند.این امرموجب جلب اعتمادمردم به آنهاشده واز این طریق آنها میتوانندباسازمان های دولتی قرارداد امضا کرده،از تسهیلات مختلفی نظیروام بانکی استفاده کنند.

5- مدیریت دمکراتیک ومشارکتی: محققان معتقدند که در این سازمان ها فرآیند دمکراتیک یا مردم سالاری اهمیت بالایی دارد؛زیرا این روند،مشارکت مستمر افراد داوطلب را تضمین می کند.ماهیت مردمی سازما ن های غیر دولتی اقتضا می کند که فرآیند اداره آنها از پایین به بالا و مشارکتی باشد.برهمین اساس نیز مدیران آن­ها از سوی اعضـا انتخـاب ودر صـورت عـدم رضایـت از عمـل کردشـان برکنـار می شوند.این ویژه‌گی سـبب می شود که اعضـا همـواره بر عمـلکرد مـدیران نظارت داشته باشند ومدیران پاسخ گوی عملکردشان در برابر اعضا باشند.و به این ترتیب نیز سازمان از پویایی بیشتر برخوردار شود.بنا براین،هرچند سازمان ها به سوی نخبه گرایی حرکت کنند از ماهیت دمکراتیک بودن به دور خواهند شد.

6- خود گردان : سازمان های غیر دولتی، از نظر مالی خودگردان هستند. هرچند آن ها از دولت، افراد خیر، سازمان های بین­المللی و ... کمک­هایی دریافت می کنند، این کمک­ها نباید به گونه ای باشد که وابستگی­شان را به منابع کمک­دهنده فرا هم کرده، آن­ها را از اهداف و تعهدات اجتماعی شان دور سازد.

 7- غیر سیاسی بودن: این سازمان ها تعهد اجتماعی دارند هدف اساسی آن­ها خدمت به اجتماع، فقرا، گروه‌های آسیب پذیر، رفع تبعیض­های جنسی، نژادی، مشکلات محیطی و ... است. ساز و کار­های تاسیس سازمان های غیر دولتی نیز با سازمان های سیاسی ( احزاب ) متفاوت است و معمولاً آن­ها در زمان تأسیس تعهداتی مبنی بر وارد نشدن به حوزه­های سیاسی می سپارند. در برخی کشور ها  نظیر   اندونزی  زمانی که سازمان های غیر دولتی با احزاب همدستی داشته اند، دولت مانع گسترش آن­ها شده است. با این همه، این ویژگی نباید به معنی اجتناب از حرکت های جمعی و انتقـادی به برنـامـه ریزی های دولتـی و بیـن المـللی تلقـی شود. آن­ها می توانند از سازمان های ملی و بین المللی انتقاد کنند، برنامه هایشان را افشاء کنند و راهپیمایی های مسالمت آمیزی ترتیب دهند.

 


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.