یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

پروژه مهندسی ارزش

اختصاصی از یارا فایل پروژه مهندسی ارزش دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

پروژه مهندسی ارزش


پروژه مهندسی ارزش

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:81

فهرست مطالب:
عنوان                                         صفحه
فصل اول: طرح تحقیق
مقدمه    2
معرفی مهندسی ارزش    3
هدف مهندی ارزش    5
برخی از معانی ارزش    7
تعاریف و مفاهیم مهندسی ارزش    7
تعابیر مختلف مهندی ارزش    8
تعریف مهندسی ارزش از لحاظ لغوی    9
تعریف مهندسی ارزش از لحاظ مفهومی    10
فصل دوم: ادبیات تحقیق
تاریخچه    15
مهندسی ارزش روایت موفقیت ها    16
مهندسی ارزش در ایران     19
موانع فکری به کارگیری مهندسی ارزش در ایران    21
ضرورت پرداختن به مهندسی ارزش    34
فصل سوم: روش تحقیق
اصول مهندسی ارزش    37
اجرای مهندسی ارزش    37
ارزیابی و مراحل مهندسی ارزش    47
مطالعات ارزش    49
حوزه های کاربردی مهندسی ارزش    57
فصل چهارم: رابطه مهندسی ارزش با سایر علوم و عوامل آن
تولید ناب    59
ارتباط تولید ناب با تکنیک های مهندس ارزش    62
عوامل مقابله در پیاده سازی مهندسی ارزش    64
عوامل صرفه جویی در مهندسی ارزش    64
اصول مقایسه اقتصادی و نقش آن در مهندسی ارزش    66
رابطه مهندسی بهره وری و مهندسی ارزش    66
عوامل موفقیت مهندسی ارزش    68
مهندسی ارزش و مدیریت ریسک    69
فازهای مهندسی ارزش    72
فصل پنجم: خلاصه و نتیجنه گیری
خلاصه    78
نتیجه گیری    78
نتایج و قواعد مهندسی ارزش    79
فهرست منابع    81

 

فهرست جداول
عنوان                                        صفحه
سیر تحولات مدیریتی مهندس ارزش    19
درصد کاربرد مهندسی ارزش در صنایع مختلف جهان    34
مطالعه ارزش    59
راه حل های اجرایی بر طرف کردن چالش های اقتصادی    75

فهرست نمودار
عنوان                                        صفحه
صرفه جویی هزینه ها و افزایش ارزش     6
معیارهای اقتصادی ارزش    7
سیر تحول تاریخی    18
ساختار مهندسی ارزش    46
ارزیابی ارزش    47
متدولوژی ارزش    56
عوامل مدیریت بهبود ارزش    65

 

چکیده
میزان موفقیت بنگاه های اقتصادی در یک بازار رقابتی به تلاش آنها در جهت شناخت نیازهای مشتریان (مصرف کنندگان) و پاسخگویی به این نیازها بستگی دارد. مشخصات محصولات و خدماتی که بنگاه به بازار عرضه می کند باید رضایت مشتری را جلب نماید. این رضایت ممکن است از طریق قیمت مناسب، کیفیت مطلوب، تحویل به موقع، خدمات مناسب پس از فروش و ... و یا ترکیبی از آنها حاصل شود. محدودیت منابع امکان پاسخگویی به تمام خواسته هاس مشتریان را سلب می کند. این مسئله ایجاب می کند تا بنگاه‌ ها مشخصاتی از محصول  خدمت را که نزد مشتری دارای ارزش بیشتری هستند، شناسایی کرده و بهترین راه حل (از نظر هزینه و کیفیت) را برای دستیابی به آن مشخصات تعیین کنند.
مهندسی ارزش مجموعه ای از تکنیک ها و روشهاست که با نگرش سیستمی، کارکرده‌های اصلی و فرعی یک محصول  خدمت را شناسایی کرده و ارزش هر کارکرد را نزد مشتری مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. همچنین به عنوان یک ایزار مدیریتی در تعیین بهترین روش ایجاد این کارکرد، به تصمیم گیر (تصمیم گیران) کمک می کند.
مطالعه بر روی موضوع مهندسی ارزش در طول جنگ جهانی دوم در اثر کمبود مواد اولیه و برای اولین بار در اواخر 1960 توسط " لارنس دی مایلز" مخترع آنالیز ارزش در شرکت جنرال الکتریک آغاز شد. مهندسی ارزش یکی از ابزار های لازم برای نشان دادن ارزش محصول در رابطه با کارکرد آن می باشد. در شرایط فعلی که بین تولید کنندگان رقابت سنگینی وجود دارد، تولید کننده موفق کسی است که با توجه به نیاز مشتریان و با کیفیت و هزینه مناسب به عرضه تولید یا ارائه خدمت بپردازد. مهندسی ارزش می تواند از طریق شناخت نیاز ها و خواسته های مشتریان این موفقیت را فراهم سازد.
هدف این پروژه معرفی مفهوم مهندسی ارزش و روش های توسعه داده شده در این زمینه است. مهندسی ارزش یک روش منسجم برای رسیدن به بالاترین ارزش به ازای هر واحد پولی که هزینه شده است می باشد، در حالی که کیفیت، ایمنی، قابلیت اطمینان، قابلیت نگهداری حفظ و یا ارتقاء یابد. مهندسی ارزش فرایندی است که به یک تیم پروژه کمک می کند تا در یک زمان کوتاه به بررسی و ارزیابی اهداف و عملکرد های پروژه و راه حل های گوناگون در یک زمان محدود بپردازد.
موسسه FAR در بند 52.248  این گونه بیان می کند. مهندسی ارزش یک کوشش سازمان یافته برای تحلیل عملکرد سیستم ها، تجهیزات، خدمات و موسسات به  عملکرد واقعی با کمترین هزینه در طول عمر پروژه است که سازگار با کیفیت و ایمنی مورد نظر است. مهندسی ارزش از جمله تکنیک های مطرح و موفق در زمینه تخصیص بهینه بودجه و صرفه جویی در هزینه طرح ها در طول عمر پروژه می باشد. مهندسی ارزش یک تکنیک بسیار کارا و مهم برای مصرف بهینه بودجه تخصیص یافته است. این روش در واقع تکنیکی برای افزایش ارزش یک پروژه، ارضای نیاز مصرف کننده با حداقل هزینه و نیز اجرای پروژه در کوتاه ترین زمان ممکن و با حفظ کیفیت و مطلوبیت مورد نظر است. هدف اصلی بهینه‌سازی ارزش یک پروژه در مرحله طراحی از طریق راه کارهای عملی و انتخاب بهترین راه حل برای رسیدن به اهداف پروژه با حداقل هزینه در طول عمر پروژه است.
مهندسی ارزش به عنوان شیوه ای کارآمد برای شناسایی و حذف هزینه های غیر ضرور و کوتاه سازی زمان اجرا و بهینه سازی یافته برای  اصلاح، بازنگری و نوآوری در فرایند اجرای پروژه هاست. بهترین زمان برای شروع مهندسی ارزش در یک پروژه تقریباً زمانی است که 35-25 درصد طراحی انجام شده باشد.در این نقطه سیستم های اصلی انتخاب و تعریف شده‌اند و روی میز قرار دارند. از نکات کلیدی که برنامه کاری مهندسی ارزش را از دیگر روش ها برای حل مسائل عادی مهندسی جدا می سازد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1-    تجزیه و تحلیل عملکرد
2-    تلاشی خلاق برای به وجود آوردن طرح های جایگزین بیشتر
3-    تنزیل ندادن عملیات اجرایی مورد تقاضا
4-    اختصاص هزینه ها برای اجرای هر کدام از عملکرد ها
در میان روش های گوناگون مورد استفاده برای حل مسائل، فقط مهندسی ارزش است که ما را به سوی استفاده از روش های فکری خلاق برای آنالیز عملکرد سوق می دهد. بطوری که ملاحظه می شود، هر یک از فاز ها شامل فعالیت های گوناگونی است. از قابلیت های مهندس ارزش تجمع فعالیت ها و روش ها به صورت منسجم و هماهنگ همراه با بهترین شیوه بکارگیری می باشد. این موضوع از طریق برنامه کاری کنترل می شود. آنچه که مهندسی ارزش را موثر می سازد، استفاده از روش های خلاق در زمان های مناسب است. مهندسی ارزش صرفاً مهندسی خوب، و یا یک برنامه پیشنهادی یا برنامه کاری تکراری روزمره نیست، بلکه یک رویکرد مستقل و هدفمند برای برخورد با پروژه ها است. از این رو باید توجه داشت که انجام مطالعات مهندی ارزش خود دارای هزینه است و باید نسبت به میزان صرفه جویی که در هزینه ها به وجود می آورد قابل توجیه باشد.
در اغلب گزارش ها مشاهده می شود که هزینه های اجرایی مهندسی ارزش کمتر از 10 درصد کل هزینه های صرفه جویی ناشی از بکارگیری نتایج حاصل از مهندسی ارزش بوده است. این موضوع که در فرایند بکارگیری مهندسی ارزش، با بکارگیری نظریه های نو و ایجاد فضای خلاقیت و هم اندیشی گزینه های جایگزین ایجاد و مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، باعث شده است که سوء تفاهم هایی در دیگر مهندسان به ویژه طراحان و مشاوران بوجود آید. آنچه آنها مطرح می کنند این است که آیا روش های مهندسی و طراحی که تا کنون بکار رفته اشتباه  بوده است و در نهایت به کارایی و درست بودن رویکرد مهندسی ارزش اشکال و تردید دارند.
در این پروژه ضمن ارائه اصول و مفاهیم مرتبط با مهندسی ارزش، ضرورت اجرایی مهندسی ارزش . نیز ضرورت به ارزش های پنهان اما مهم و هزینه های پنهان اما گزاف مورد بررسی قرار می گیرد.
 

 

فصل اول
طرح تحقیق
 
مقدمه
در شرایط امروز اقتصاد جهانی بی‌تردید لازمه بقای بنگاه‌ها و نهادهای تولیدی و خدماتی مجهز شدن به نظام‌ها و ساز و کارهای مدیریت استراتژیک هزینه و تولید کالاها و خدمات با قیمت‌های قابل رقابت و پاسخگوئی سریع به فرصت‌هاست که ظرفیت‌های ناشناخته سازمان و بنگاه راه آشکار و در مسیر حذف اتلاف‌ها و ایجاد بهبود فعالیت می‌کند. در عصر امروز کاهش هزینه و ارتباط آن با زنجیره ارزش و نیز تأثیر بر افزایش بهره‌وری به عنوان یکی از معیارهای ارزیابی عملکرد صنعت، همواره مورد توجه صاحب نظران بوده و به همین منظور برخی از بنگاه‌های بزرگ صنعتی کشور تلاش‌هایی را در این زمینه آغاز کرده و به موفقیت‌هایی نیز دست یافته‌اند.
البته می‌توان علل بالا بودن هزینه‌ها را به عوامل برون سازمانی و درون سازمانی طبقه‌بندی کرد که علل برون سازمانی عمدتاً ناشی از مشکلات اقتصاد کلان و عوامل محیطی و عوامل درون سازمانی را به طور عمده به مدیریت؛ یعنی مدیریتی که به هزینه آگاه نیست و یا بحث کاهش هزینه و روش‌ها و تکنیک‌ها و ضرورت‌های آن آشنا نمی‌باشد؛ نسبت داد.
استفاده از یک تکنیک جدید مانند مهندسی ارزش در محیطی که سابقه استفاده از آن را تاکنون تجربه نکرده است با موانع و چالش‌هایی همراه خواهد بود که شناسائی و ارائه راهکارهائی جهت برطرف نمودن آنها یکی از مهمترین عوامل موفقیت اجرای مهندسی ارزش به شمار می‌رود.
یکی از چالش‌های بزرگی که صنایع امروز با آن رو به رو هستند رقابت هزینه‌ای می‌باشد، و لذا برای موفقیت در این عرصه می‌بایست از تکنیک‌های مدیریت هزینه استفاده کنند. رقابت پذیری هزینه‌ای صرفاً در یک محیط هزینه‌ای، مالی و اقتصادی بدست نمی‌آید و شرکت‌ها باید کیفیت و خدمات مطلوب مشتری را نیز با حداقل قیمت ارائه نمایند.
مهندسی ارزش یکی از ابزارهای مدرنی است که امروزه، صنایع به کمک آن می‌توانند هزینه‌های تأمین مواد اولیه و قطعات و اجرای پروژه‌ها را کاهش دهند و در ارائه محصول با قیمت کمتر و با کیفیت بالاتر به موفقیت دست یابند.
معرفی مهندسی ارزش
مهندسی ارزش، تلاشی است سازمان یافته که با هدف بررسی و تحلیل تمام فعالیت‌های یک طرح، از زمان شکل‌گیری تفکر اولیه تا مرحله طراحی و اجراء راه‌اندازی و بهره‌برداری انجام می‌شود. این روش، یکی از کارآمدترین و مهم‌ترین روش‌های اقتصادی در عرصه فعالیت‌های مهندسی، شناخته شده است. مهندسی ارزش در چارچوب مدیریت پروژه، ضمن توجه به تمام اجزای طرح، هیچ بخشی از کار را قطعی و مسلم نمی‌داند. هدف مهندسی ارزش، زمان کمتر برای رسیدن به مرحله بهره‌برداری بدون افزودن بر هزینه‌ها یا کاستن از کیفیت کار است.
افزایش مستمر هزینه‌های اجرایی و توسعه روز افزون فناوری، حذف آن بخش از هزینه‌ها را که نقشی در ارتقای کیفیت ندارند و از لحاظ اجرایی نیز غیر ضروری تلقی می‌شوند، الزامی ساخته است. به کارگیری مهندسی ارزش در پروژه‌های اجرایی، با توجه به پیچیدگی کارها بویژه در طرح‌های بزرگ اجرایی، می‌تواند به ابزار بی‌چون و چرای مدیریت کنترل هزینه‌ها تبدیل شود. هدف این روش، از میان برداشتن یا اصلاح هر چیزی است که بدون اینکه آسیبی به کارکردهای اصلی و اساسی طرح وارد آید، موجب تحمیل هزینه‌های غیر ضروری می‌شود. مهندسی ارزش، مجموعه‌ای متشکل از چندین روش فنی است که با بازنگری و تحلیل اجزای کار، می‌تواند اجرای کامل طرح را با کمترین هزینه و زمان تحقق بخشد. هزینه طرح در این مقوله نه فقط هزینه‌های طراحی و اجرا بلکه هزینه‌های مالکیت شامل: بهره‌برداری، تعمیر و نگهداری و هزینه‌های مصرف در سراسر دوره عمر مفید طرح را نیز شامل می‌شود.
روش‌های مهندسی ارزش می‌توانند موجب اصلاح و ارتقای کیفیت فرایندهای تولید صنعتی و انجام طراحی‌های جدید در هر مرحله از یک پروژه اجرایی شوند. برخلاف آنچه که در صنایع تولیدی مرسوم است و بر اساس آن می‌توان یک روش اصلاحی را همواره در مراحل بعدی تولید محصولی خاص اجرا کرد، در پروژه‌های ساختمانی که هر سازه دارای شرایطی ویژه است، حدود به کارگیری یک روش اصلاحی مهندسی ارزش، محدود به همان پروژه است. گذشته از این امکانات صرفه‌جویی در هزینه‌های یک پروژه اجرایی نیز در مراحل مختلف آن، تفاوت‌هایی بسیاری پیدا می‌کند. گرچه روش مهندسی ارزش را می‌توان در تمام مراحل هر پروژه اجرایی به کار گرفت، اما بیشترین مزایای آن زمانی حاصل می‌شود که در نخستین مراحل برنامه‌ریزی و طراحی به کار گرفته شود. نوآوری و جنبه‌های کاربردی مهندسی ارزش، این روش را از روشهای سنتی و متعارف کاهش هزینه‌ها، متمایز می‌کند، روش‌های سنتی کاهش هزینه‌ها، عموماً از تجربیات گذشته، نگرش‌ها و عاداتی که جنبه تکرار به خود گرفته است، تبعیت می‌کند و اثری از خلاقیت در آنها دیده نمی‌شود. مهندسی ارزش، گردآوری اطلاعات، شناسایی عرصه‌های مشکل دار، پیشنهاد و تدوین روش‌ها و طرح‌های ابتکاری، پرورش اندیشه‌های نو و تلفیق همه جانبه دیدگاه‌هایی را که قرار است توصیه شود، مطرح می‌سازد. از 1961 که «لارنس مایلز» در کتاب «روش‌های فنی تحلیل و مهندسی ارزش» تحلیل ارزش را همچون دیدگاهی خلاق و سازمان یافته برای شناسایی به حذف هزینه‌های غیر ضروری تعریف کرد، تا 1995 که «ساکسنا و کریشنان» کتاب مهندسی ارزش در مدیریت پروژه» را منتشر کردند، مهندسی ارزش به صورت روشی فنی پذیرفته شده در فعالیت‌های طراحی و اجرایی بیشتر کشورها، تثبیت شده و رسمیت یافت، به طوری که بسیاری از دست اندرکاران عرصه‌های اجرایی بویژه طراحان، پیمانکاران و کارفرمایان، با مفاهیم و رشو‌های فنی مهندسی ارزش آشنا شدند.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.