یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

پایان نامه تاثیر آرایش کاشت و تراکم بوته بر عملکرد و شاخص های فیزیولوژیکی ماش

اختصاصی از یارا فایل پایان نامه تاثیر آرایش کاشت و تراکم بوته بر عملکرد و شاخص های فیزیولوژیکی ماش دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

پایان نامه تاثیر آرایش کاشت و تراکم بوته بر عملکرد و شاخص های فیزیولوژیکی ماش


پایان نامه تاثیر آرایش کاشت و تراکم بوته بر عملکرد و شاخص های فیزیولوژیکی ماش

 

 

 

 

 

 

 

 


فرمت:word(قابل ویرایش)

تعداد صفحات:114

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc.) رشته کشاورزی

فهرست مطالب:


عنوان صفحه
چکیده ۱
فصل اول : کلیات ۲
۱-۱- اهمیت و خواص حبوبات ۳
۱-۱-۱- تاریخچه پیدایش ماش ۵
۱-۱-۲- منشا و پراکندگی جغرافیایی ماش ۶
۱-۱-۳- خصوصیات مرفولوژیکی ماش ۷
۱-۱-۴- خصوصیات رشد ۸
۱-۱-۵- خصوصیات جوانه زنی ۹
۱-۱-۶- مشخصات اکولوژیکی زراعی ماش ۹
۱-۱-۶-۱- تامین آب ۱۱
۱-۱-۶-۲- نیاز کودی ۱۲
۱-۲- تناوب زراعی ۱۲
۱-۳- عملکرد ۱۳
۱-۴- آفات و امراض ۱۳
۵-۱- عملیات زراعی ۱۴
۱-۶- داشت ۱۴
۱-۷- برداشت ۱۵
۱-۸- اهمیت و ارزش غذایی ماش ۱۵
۱-۸-۱- مصرف درمانی ۱۷
فصل دوم : بررسی منابع ۱۸
۲-۱- تاثیر تراکم و آرایش کاشت بر خصوصیات کمی و کیفی ماش ۱۹
فصل سوم : مواد و روش ها ۳۲
۳-۱- روش کار ۳۳
۳-۲- مشخصات خاک محل ۳۴
۳-۳- آماده سازی زمین و کاشت ۳۵

فهرست مطالب
عنوان صفحه
۳-۴- عملیات داشت ۳۵
۳-۵- عملیات برداشت : ۳۶
۳-۶- یادداشت برداری ها و سنجش ها ۳۶
۳-۶-۱- صفات مرفولوژیکی و فنولوژیکی ۳۶
۳-۶-۲- اندازه‌گیری صفات فیزیولوژیکی ۳۶
فصل چهارم : نتایج و بحث ۳۸
۴-۱- ارتفاع بوته ۳۹
۴-۲- تعدادغلاف در بوته ۴۳
۴-۳- تعداد دانه در غلاف ۴۷
۴-۴- وزن پوسته غلاف ۵۲
۴-۵- وزن صد دانه ۵۵
۴-۶- عملکرد دانه ۵۸
۴-۷- عملکرد بیولوژیک ۶۴
۴-۸- شاخص برداشت ۶۹
۴-۹- شاخص سطح برگ ۷۳
۴-۱۰- درصد پروتئین ۷۷
۴-۱۱- سرعت رشد محصول ۸۰
۴-۱۲- سرعت جذب خالص ۸۵
۴-۱۳- سرعت رشد نسبی ۹۰
۴-۱۴- نسبت سطح برگ ۹۲
۴-۱۵- محاسبه ضرایب همبستگی ۹۴
فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات ۱۰۱
فهرست منابع ۱۰۳
چکیده انگلیسی ۱۱۱

فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول ۳-۱- خصوصیات شیمیایی خاک مزرعه محل اجرای طرح ۳۴
جدول ۴-۱- تجزیه واریانس ارتفاع بوته ۳۹
جدول۴-۲- تجزیه واریانس تعداد غلاف در بوته ۴۳
جدول۴-۳- تجزیه واریانس تعداد دانه در غلاف ۴۷
جدول۴-۴- تجزیه واریانس وزن پوسته غلاف ۵۲
جدول ۴-۵- تجزیه واریانس وزن صد دانه ۵۵
جدول ۴-۶- تجزیه واریانس عملکرد دانه ۵۸
جدول ۴-۷- تجزیه واریانس عملکرد بیولوژیکی ۶۴
جدول ۴-۸- تجزیه واریانس شاخص برداشت ۶۹
جدول ۴-۹- تجزیه واریانس شاخص سطح برگ ۷۳
جدول۴-۱۰- تجزیه واریانس درصد پروتئین ۷۷
جدول ۴-۱۱- تجزیه واریانس سرعت رشد محصول ۸۰
جدول ۴-۱۲- تجزیه واریانس سرعت جذب خالص ۸۵
جدول ۴-۱۳- ضرایب همبستگی بین صفات مورد بررسی ۹۵
جدول ۴-۱۴: مقایسه میانگین اثرات ساده آرایش کاشت و تراکم کاشت بر ارتفاع بوته ،تعداد غلاف در بوته ،تعداد دانه در غلاف،وزن پوسته،وزن صد دانه ۹۶
جدول ۴-۱۵: مقایسه میانگین اثرات ساده آرایش کاشت و تراکم های مختلف کاشت بر عملکرد دانه ،عملکرد بیولوژیک ،شاخص برداشت و درصد پروتئین

فهرست جداول
جدول ۴-۱۶: مقایسه میانگین اثرات ساده آرایش کاشت و تراکم های مختلف کاشت بر شاخص سطح برگ ،سرعت رشد محصول ،سرعت جذب خالص
جدول ۴-۱۷- مقایسه میانگین اثر متقابل آرایش ها و تراکم های مختلف کاشت بر ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن پوسته، وزن صد دانه
جدول ۴-۱۸- مقایسه میانگین اثر متقابل آرایش کاشت و تراکم های مختلف کاشت بر عملکرد دانه ،عملکرد بیولوژیک ،شاخص برداشت و درصد پروتئین
جدول ۴-۱۹- مقایسه میانگین اثر متقابل آرایش کاشت و تراکم های مختلف کاشت بر شاخص سطح برگ ،سرعت رشد محصول ،سرعت جذب خالص

عنوان فهرست نمودارها صفحه
نمودار ۳-۱- نقشه اجرای طرح (یک تکرار) ۳۴
نمودار ۴-۱-تاثیر آرایش های کاشت بر ارتفاع بوته در ماش ۴۰
نمودار ۴-۲- تاثیر تراکم کاشت بر ارتفاع بوته در ماش ۴۰
نمودار ۴-۳- تاثیر متقابل آرایش کاشت و تراکم بوته بر ارتفاع بوته در ماش ۴۱
نمودار ۴-۴-تاثیر آرایش های کاشت بر تعداد غلاف در بوته در ماش ۴۴
نمودار ۴-۵- تاثیر تراکم کاشت بر تعداد غلاف در بوته در ماش ۴۴
نمودار ۴-۶- تاثیر متقابل آرایش کاشت و تراکم بوته بر تعداد غلاف در بوته در ماش ۴۶
نمودار ۴-۷-تاثیر آرایش های کاشت بر تعداد دانه در غلاف در ماش ۴۸
نمودار ۴-۸- تاثیر تراکم کاشت برتعداد دانه در غلاف در ماش ۴۸
نمودار ۴-۹- تاثیر متقابل آرایش کاشت و تراکم بوته بر تعداد دانه در غلاف در ماش ۴۹
نمودار ۴-۱۰-تاثیر آرایش های کاشت بر وزن پوسته غلاف در ماش ۵۳
نمودار ۴-۱۱- تاثیر تراکم کاشت بر وزن پوسته غلاف در ماش ۵۳
نمودار۴-۱۲- تاثیر متقابل آرایش کاشت و تراکم بوته بر وزن پوسته غلاف در ماش ۵۴
نمودار ۴-۱۳-تاثیر آرایش های کاشت بر وزن صد دانه در ماش ۵۵
نمودار ۴-۱۴- تاثیر تراکم کاشت بر وزن صد دانه در ماش ۵۶
نمودار ۴-۱۵- تاثیر متقابل آرایش کاشت و تراکم بوته بر وزن صد دانه در ماش ۵۶
نمودار ۴-۱۶-تاثیر آرایش های کاشت بر عملکرد دانه در ماش ۵۹
نمودار ۴-۱۷- تاثیر تراکم کاشت بر عملکرد دانه در ماش ۵۹
نمودار ۴-۱۸- تاثیر متقابل آرایش کاشت و تراکم بوته بر عملکرد دانه در ماش ۶۰
نمودار ۴-۱۹- تاثیر آرایش های کاشت بر عملکرد بیولوژیک در ماش ۶۵
نمودار ۴-۲۰- تاثیر تراکم کاشت بر عملکرد بیولوژیک در ماش ۶۵
نمودار ۴-۲۱- تاثیر متقابل آرایش کاشت و تراکم بوته بر عملکرد بیولوژیک در ماش ۶۶
نمودار ۴-۲۲- تاثیر آرایش های کاشت بر شاخص برداشت در ماش ۷۰
نمودار ۴-۲۳- تاثیر تراکم کاشت بر شاخص برداشت در ماش ۷۰
نمودار۴_۲۴_ تاثیر متقابل آرایش کاشت و تراکم بوته بر شاخص برداشت در ماش ۷۰

فهرست نمودارها
عنوان صفحه
نمودار ۴-۲۵-تاثیر آرایش های کاشت بر شاخص سطح برگ در ماش ۷۴
نمودار ۴-۲۶- تاثیر تراکم کاشت برشاخص سطح برگ در ماش ۷۴
نمودار ۴-۲۷- تاثیر متقابل آرایش کاشت و تراکم بوته برشاخص سطح برگ در ماش ۷۵
نمودار ۴-۲۸- تاثیر آرایش های کاشت بر درصد پروتئین دانه در ماش ۷۷
نمودار ۴-۲۹-تاثیر تراکم کاشت بر درصد پروتئین دانه در ماش ۷۸
نمودار ۴-۳۰- تاثیر متقابل آرایش کاشت و تراکم بوته درصد پروتئین دانه در ماش ۷۸
نمودار ۴-۳۱- تاثیر آرایش های کاشت بر سرعت رشد محصول در ماش ۸۱
نمودار ۴-۳۲- تاثیر تراکم کاشت بر سرعت رشد محصول در ماش ۸۲
نمودار ۴-۳۳- تاثیر متقابل آرایش کاشت و تراکم بوته بر سرعت رشد محصول در ماش ۸۳
نمودار ۴-۳۴- تاثیر آرایش های کاشت برسرعت جذب خالص در ماش ۸۶
نمودار ۴-۳۵- تاثیر تراکم کاشت بر سرعت جذب خالص در ماش ۸۷
نمودار ۴-۳۶- تاثیر متقابل آرایش کاشت و تراکم بوته بر سرعت جذب خالص در ماش ۸۸
نمودار ۴-۳۷ : تغییرات سرعت رشد نسبی در آرایش های مختلف کاشت ۹۰
نمودار ۴-۳۸ :تغییرات سرعت رشد نسبی در تراکم های مختلف کاشت ۹۱
نمودار ۴-۳۹ : تغییرات نسبت سطح برگ در آرایش های مختلف کاشت ۹۲
نمودار ۴-۴۰ : تغییرات نسبت سطح برگ در آرایش های مختلف کاشت ۹۳

چکیده :
جهت دستیابی به الگوی کاشت و تراکم مناسب ماش در منطقه ورامین پژوهشی در مزرعه ای واقع در روستای سعید آباد ورامین به صورت اسپیلت پلات در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در ۴ تکرار در سال زراعی ۱۳۸۸ اجرا شد. تیمار های آزمایش شامل۴ سطح آرایش کاشت (کاشت یک ردیف روی پشته‌های ۵۰ سانتی‌متری، کاشت دو ردیف در روی پشته‌های۵۰ سانتی‌متری، کاشت یک ردیف روی پشته های ۶۰ سانتی‌متری، کاشت دو ردیف روی پشته‌های ۶۰ سانتی‌متری) در کرت های اصلی و ۴ سطح تراکم (تراکم ۱۶۶۶۶۶ بوته در هکتار، تراکم ۲۰۰۰۰۰ بوته در هکتار، تراکم ۳۳۳۳۳۳ بوته در هکتار و تراکم ۴۰۰۰۰۰ بوته در هکتار) در کرت های فرعی بود. رقم مورد استفاده در این پژوهش، رقم اصلاح شده پرتو بود. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار عملکرد دانه از تیمار آرایش کاشت چهارم و تراکم سوم با ۳۰۷۵ کیلوگرم در هکتار به دست آمد که نسبت به تیمار آرایش کاشت سوم و تراکم اول با میانگین ۱۲۹۱ کیلوگرم در هکتار، ۵۸ درصد برتری نشان داد . بالاترین تعداد غلاف در بوته و دانه در غلاف و شاخص برداشت از تیمار آرایش کاشت سوم و تراکم اول به ترتیب با ۰۳/۳۲ عدد و ۵/۱۰عدد و ۴۲/۳۰ درصد به دست آمد. شاخص سطح برگ با ۸۴/۲ از تیمار آرایش کاشت دوم و تراکم چهارم بالاترین میزان و تیمار آرایش کاشت سوم و تراکم کاشت اول با ۴۵/۱ کمترین میزان را به خود تخصیص دادند. سرعت رشد محصول نیز تحت تاثیر هر دو عامل آزمایش قرار گرفت. بیشترین میزان از تیمار آرایش کاشت دوم و تراکم چهارم با ۳۲/۱۲ گرم بر متر مربع در روز در آغاز دانه دهی حاصل شد. بالاترین میزان سرعت جذب خالص از تیمار آرایش کاشت سوم و تراکم اول با ۱۷/۱ گرم بر متر مربع در روز در آغاز دانه دهی به دست آمد و کمترین مقدار نیز از تیمار آرایش کاشت دوم و تراکم دوم با ۳۱/۴ گرم بر متر مربع در روز در آغاز دانه دهی حاصل شد. در نهایت می توان بیان نمود که استفاده از آرایش کاشت دو ردیف بر روی پشته های ۶۰ سانتی متری و تراکم ۳/۳۳ بوته در متر مربع برای دستیابی به حداکثر محصول ماش در منطقه، مناسب می باشد.

 

فصل اول

کلیات

۱-۱- اهمیت و خواص حبوبات
حبوبات یکی ازمهم ترین منابع گیاهی غنی از پروتئین و دومین منبع مهم غذائی انسان به شمار می روند و نقش بسیار موثری در کنار غلات در تغذیه انسان داشته و در کشورهائی که از نظر کمی و کیفی در فقر غذائی هستند حبوبات اهمیت ویژه ای داشته و جزو اصلی رژیم غذائی مردم فقیر جهان محسوب می شوند.
میزان انرژی در حبوبات معادل غلات بوده و از نظر اسیدهای آمینه (به خصوص لایسین) غنی هستند. با توجه به داشتن ریشه های عمیق، لگوم ها، علاوه بر تحمل شرایط خشکی که جهت کشت در مناطق خشک توصیه می شود از توانایی تثبیت نیتروژن نیز برخوردار هستند که موجب بهبود حاصلخیزی خاک اعم از خواص فیزیکی، شیمیائی و زیستی شده و نقش مهمی را در پایداری نظام کشاورزی ایفا می کنند. به همین خاطر حبوبات در تناوب زراعی جایگاه خاصی داشته و دامنه سازگاری وسیعی دارند. درعرض های جغرافیائی و دامنه های حرارتی مختلف اعم از مناطق گرمسیری و سردسیری قابل کشت می باشند. این محصولات هم به طور منفرد و هم به صورت کشت مخلوط با سایر محصولات قابل کشت هستند.
رشد جمعیت و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور در دو دهه اخیر باعث شده تا مصرف مواد پروتئینی به خصوص گوشت قرمز افزایش چشمگیری یابد. بر این اساس افزایش تولید مواد پروتئینی به ویژه پروتئین های گیاهی که منابع ارزشمندتری در تغذیه هستند ، اجتناب ناپذیراست. ازطرفی حبوبات منبع مناسبی برای تغذیه احشام و حیوانات محسوب می شوند.
ماش، در کشورهای پر جمعیتی نظیر هندوستان با مصرف سرانه ۷/۱۱ کیلوگرم، سهم بیشتری در رژیم غذائی مردم نسبت به سایر کشورها دارند. در کشور ما مصرف سرانه ماش ۸/۴ کیلوگرم است. اگر چه مصرف آن از متوسط جهانی(۱/۶ کیلوگرم) پائین تر است ولی نقش مهمی در تغذیه افراد کم درآمد ایفا می کند. لذا افزایش تولید حبوبات به عنوان مکمل منابع پروتئینی در برنامه های توسعه اقتصادی کشور مورد توجه قرارگرفته است.
لگوم ها متعلق به تیره Fabaceae و زیر تیره Papilionoideae هستند. از نظر حجم تولید، غلات به دلیل تولید کربوهیدرات ها که بخش عمده رژیم غذایی انسان و دام را شامل میشوند، مهم ترین گیاهان هستند.از طرف دیگر بر اساس تعداد جنس و گونه مورد استفاده انسان، بقولات تا به حال پر مصرف ترین خانواده گیاهی هستند. لگوم ها جهت تولید مواد شیمیایی، مواد معطر، الوار سوخت، سر شاخه های علوفه ای ، علوفه، گیاهان پوششی،کود سبز، دانه و غذا استفاده می شوند.

 


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.