فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:83
فهرست مطالب:
1_ مقدمه 1
2_ تاریخچه 2
3_ ساختار 3
4_ محورهای فعالیت 5
5_ عملکرد سال 81 7
1_5_ سازماندهی و هماهنگی 7
2_5_ اجرا 9
3_5_ اطلاعرسانی 15
4_5_ مشاوره 17
6_5_ طرح تکفا 18
6_ برنامه سال 82 25
6_1_ رئوس فعالیتها 26
2_6_ ساختارجدید 28
پیوستها: 38
پیوست 1) فهرست و مشخصات اعضای شورا 39
پیوست 2) مشخصات و عملکرد کمیتههای تخصصی 40
پیوست 3) خلاصه وضعیت و دستاوردهای پروژهها 44
پیوست 4) فهرست نشریات منتشرشده 52
پیوست 5) سمینارهای تخصصی برگزارشده 53
پیوست 6) فهرست جلسات برگزارشده شورا 58
پیوست 7) آمار حضور اعضا در جلسات شورا 59
پیوست 8) صورتجلسات شورای فناوری اطلاعات در سال 81 60
مقدمه:
با پایان سال 81، شورای فناوری اطلاعات وزارت صنایع و معادن دومین سال فعالیت خود را پشت سر گذاشت. در آغاز سومین سال فعالیت شورا و به منظور معرفی برنامه 1382, ضروری است عملکرد گذشته نیز مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. محتوای این گزارش شامل دو بخش است که نخستین بخش به ارایه عملکرد سال 1381 شورا میپردازد. چکیدهای از اهداف, برنامهها، فعالیتها و آمار عملکرد شورا و کمیتههای تخصصی آن در سال 81 در این بخش ارایه میگردد. عملکرد شورا و کمیتههای تخصصی آن طی سال 80 در گزارشهای منتشرشده قبلی توسط دبیرخانه جمعبندی و ارایه شده است. 1 بخش دوم این گزارش به معرفی برنامه و ساختار جدید شورا در سال 1382 اختصاص دارد. همچنین، کلیه مدارک و مستندات فعالیتهای شورا در سایت شورا به نشانی www.mim.gov.ir/itc موجود است.
_ گزارش عملکرد شورای فناوری اطلاعات وزارت صنایع معادن، فروردین ـ مرداد 80
_ گزارش عملکرد کمیتههای تخصصی شورای فناوری اطلاعات وزارت صنایع و معادن، آذرماه 80
_ فعالیتهای شورای فناوری اطلاعات وزارت صنایع و معادن، بهار 81
تاریخچه
شورای فناوری اطلاعات وزارت صنایع و معادن براساس حکم شماره 10205 مورخ 9/1/80 وزیر محترم صنایع و معادن، از سوی معاونت برنامهریزی، توسعه و فناوری با هدف تمرکز و هماهنگی فعالیتها، برنامهها و طرحهای فناوری اطلاعات در وزارتخانه و واحدهای تابعه تشکیل شده و از آن تاریخ با تشکیل جلسات ادواری و همچنین راهاندازی کمیتههای تخصصی و تعریف و نظارت بر اجرای پروژههای فناوری اطلاعات، فعالیت نموده است.
اهداف اولیه که از تشکیل شورا موردنظر بوده است، عبارتند از:
ارزیابی وجمعبندی کلی وضعیت فعلی وزارتخانه از نظر IT
تعیین و تصویب سیاستهای کلان و راهبردهای IT در وزارتخانه
تعریف، تصویب و نظارت بر پروژههای IT
برنامهریزی در جهت تجهیز وزارتخانه به زیرساختهای انسانی و فنی لازم برای توسعه IT
هماهنگی و همگرا نمودن کلیه فعالیتهای آماری، اطلاعرسانی، مکانیزاسیون و ارتباطات در وزارتخانه و سازمانهای تابعه
هرچند هدف اولیه از تشکیل شورا، ایجاد یک نهاد مشورتی و هماهنگکننده در کنار بدنه اصلی وزارتخانه بوده است، در عمل به دلیل نبود یک واحد سازمانی متولی IT در وزارتخانه، اجرا و نظارت بر برخی از پروژهها و عملیات اجرایی این حوزه نیز در حیطه وظایف شورا قرار گرفته و از طریق دبیرخانه شورا پیگیری شده است.
محورهای فعالیت
با بررسی اقدامات و فعالیتهای انجام شده شورا تاکنون، میتوان این فعالیتها را در محورهای پنجگانه زیر جمعبندی نمود:
سازماندهی و هماهنگی
عمدهترین وظیفه دبیر و دبیرخانه شورا، سازماندهی شورای فناوری اطلاعات و کمیتههای تخصصی وابسته به آن و پیگیری در مورد برگزاری منظم جلسات این کمیتهها، همچنین تنظیم و توزیع صورتجلسات شورا و کمیتهها و اطلاعرسانی داخلی در مورد موضوعات مطرح شده و مصوبات میباشد. همچنین شناسایی و معرفی کارشناسان واجد شرایط برای عضویت در شورا به معاونت محترم برنامهریزی، توسعه و فناوری، و تلاش در جهت ارتقاء کیفی ترکیب شورا و نهادهای وابسته به آن (تامین نیروی انسانی لازم) از وظایف مستمر دبیر شورا میباشد.
اجرا
وظیفه شورا در بعد اجرایی، معطوف به برنامهریزی و اولویتبندی اقدامات اجرایی، تعریف، امکانسنجی و تصویب پروژههای IT، انتخاب مجری جهت این پروژهها و نظارت کمی و کیفی بر اجرای آنها میباشد. هماهنگی و همسوسازی سایر فعالیتهای غیرپروژهای و جاری در زمینه IT با پروژهها و برنامههای کلان وزارتخانه نیز از وظایف شورا در حوزه اجرا میباشد.
اطلاعرسانی
وظایف شورا در حوزه اطلاعرسانی در دو زمینه قابل طرح است:
اطلاعرسانی در مورد فعالیتها و اقدامات انجام شده و پروژهها و برنامههای در حال اجرای شورا در سطح ستاد وزارتخانه، سازمانهای تابعه
نشر و ترویج دانش فنی روز در زمینه فناوری اطلاعات در وزارتخانه و سازمانهای تابعه
مشاوره
شورای فناوری اطلاعات به عنوان نهاد مشاورهای معاونت برنامهریزی، توسعه و فناوری و کل وزارتخانه در زمینه IT، ارایه خدمات مشاورهای برنامهریزی شده و موردی به معاونت و سایر واحدهای تابعه وزارتخانه را در دستور کار دارد. ارایه نظرات مشاورهای و ارزیابیهای کارشناسانه در مورد طرحها و پیشنهادات ارایه شده به وزارتخانه در زمینه IT یکی از این خدمات مشاورهای میباشد.
طرح تکفا
با تصویب و ابلاغ طرح توسعه کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات (تکفا) در قالب تبصره 13 بودجه سال 81 و عزم دولت مبنی بر استمرار این طرح در سالهای آینده، بهرهگیری از منابع و فرصتهای فراهم شده توسط این طرح در همه دستگاههای دولتی به صورت یکی از محورهای اصلی فعالیت این دستگاهها در زمینه IT درآمده است. در این راستا، شورای فناوری اطلاعات وزارتخانه وظیفه هماهنگی برنامهها و ارایه طرحهای لازم به دبیرخانه طرح تکفا را دنبال نموده است.
عملکرد سال 81
چکیدهای از اهم اقدامات و فعالیتهای انجام شده توسط شورای فناوری اطلاعات وزارت صنایع و معادن و نهادهای وابسته به آن در سال 1381 در این بخش ارایه میگردد. اطلاعات تفصیلی این فعالیتها در پیوستهای همین گزارش ارایه شده است. همچنین برای دسترسی به اسناد و مدارک شورا که جزئیات بیشتر در مورد این فعالیتها را دربر دارد، میتوان به سایت شورا به نشانی www.mim.gov.ir/itc مراجعه نمود.
عملکرد شورا در سال 81 در قالب محورهای فعالیت مطرح شده در بخش قبلی جمعبندی و ارایه میگردد:
سازماندهی و هماهنگی
تعداد اعضای شورا که در آغاز سال 81 به 12 نفر بالغ میگردید، با خروج یکی از اعضا (آقای دکتر اکبرپور) و پیوستن 5 عضو جدید (خانم آقا و آقایان دکتر حائری یزدی، زاویه، توکلی و وارث) به 16 نفر رسیده است. (پیوست 1)
شورا در سال 81، تعداد 27 جلسه برگزار نموده است. در مجموع این جلسات که با حضور اعضای اصلی و کارشناسان مدعو برگزارشده، 15,606 نفرـ ساعت وقت کارشناسی صرف طرح و پیگیری وظایف شورا و بحث و بررسی در مورد مباحث مطروحه گردیده است. (پیوست 6)
تعداد کمیتههای تخصصی شورا از 10 کمیته در انتهای سال 80، با انحلال دو کمیته (نگهداری سیستمهای موجود و ساماندهی سیستمهای عملیاتی) و تشکیل یک کمیته جدید (امور استانها)، به 9 کمیته رسیده است. در حال حاضر کمیتههای تخصصی زیر فعال میباشند:
کمیته برنامهریزی سیستمهای اطلاعاتی
کمیته سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)
کمیته اتوماسیون اداری
کمیته ساماندهی نظام اطلاعات آماری
کمیته اطلاعرسانی از طریق پایگاه وب
کمیته آموزش عمومی و تخصصی فناوری اطلاعات
کمیته ساماندهی و گسترش شبکههای اینترنت و اینترانت
کمیته ساماندهی، تجهیز و توسعه کتابخانه
کمیته امور استانها