عنوان انگلیسی مقاله: Solaris and Linux
عنوان فارسی مقاله: سیستم عامل سولاریس
فرمت فایل ترجمه شده: WORD (قابل ویرایش)
فایل حاوی هم متن اصلی و هم متن ترجمه شده می باشد
تعداد صفحات فایل ترجمه شده: 20
گزیده ای از متن انگلیسی :
Only the Solaris Operating System makes sense for UltraSPARC servers. But Sun offers Solaris, Red Hat or SUSE Linux for its Opteron and Xeon servers. Which should customers install?
This paper provides key facts to help customers choose between Linux and Solaris for x86/Opteron servers. Each section focuses on a key area that exposes important differences between Solaris and Linux. It covers
• Performance and scalability
• Security
• Stability
• Application availability
• Technical support and cost
• Hardware support
Some things this paper will not cover:
• Choice of desktop operating systems – we are only talking servers here
• Installation – that only happens once, and there are many sources for reviews that cover installation
• Comparisons of different Linux distributions – these are easy to find on websites that specialize in Linux
گزیده ای از متن ترجمه شده :
اشاره :
شاید بسیاری از ما نام سیستمعامل شرکت سان مایکروسیستمز، یعنی سولاریس را کمتر از سایر سیستمعاملهای محبوب مثل ویندوز و لینوکس شنیده باشیم. دلیل آن هم کاملاً روشن است. این سیستمعامل به دلیل کاربردهای خاص آن که مربوط به مینی کامپیوترهای SPARC میشود صرفاً در دسترس افراد خاصی که شبکههای مبتنی بر کامپیوترهای مذکور را مدیریت میکنند قرار دارد. پس از مدتی نسخههایی از این سیستمعامل قدرتمند برای نصب بر روی کامپیوترهای شخصی X86 توسط شرکت سان ارایه گردید که در برخی کاربردهای خاص مثل سرورهای اینترتنی مورد اقبال کارشناسان و کاربران قرار گرفت. در این مقاله نگاهی خواهیم داشت به این سیستمعامل و نسخه جدید آن.
پس از یک سال و اندی قول و قرار، بالاخره تلاشهای شبانهروزی و انجام آزمونهای مختلف بر روی نسخههای آزمایشی نتیجه و یاران اسکات مکنلی، مدیرعامل شرکت سان مایکروسیستمز، بهطور رسمی جشن گرفتند و دوشنبه 15 نوامبر را به عنوان روزی خاطرهانگیز اعلام نمودند. که هماکنون یک نسخه آزمایشی با عنوان Express Edition بر روی سایت شرکت سان از این نشانی آماده دریافت و نصب رایگان است.
اما طبق اظهارات مدیران پروژه سولاریس، نسخه کامل آن به زودی عرضه خواهد شد و به احتمال زیاد چند ماه بعد از آن هم با ارایه سورسکد آن به صورت، سولاریس را به جمع جامعه اُپنسورس رهنمون خواهد ساخت.
سیستمعامل سولاریس که هم بر روی کامپیوترهای SPARC و هم بر روی کامپیوترهای شخصی X86 با پردازندههای اینتل و AMD قابلاجرا است، در طول حیات خود از سالها قبل تاکنون دچار افت و خیزهای فراوانی شده است. در ابتدا این سیستمعامل با ارایه یک محیط گرافیکی برای یک سیستمعامل مبتنی بر یونیکس، توانست نظر بسیاری از کاربران یونیکسهای متنی و قدیمیتر مثل SCO را به خود جلب کند اما به تدریج و با مطرح شدن لینوکس و دنیای اپنسورس، خصوصاً در نقش سرورهای مربوط به شبکههای کوچک، این سیستمعامل در معرض رقابتی دشوار قرار گرفت. محیطهای زیبا و کاربرپسند مشهور لینوکس مثل Gnome و KDE و انواع و اقسام برنامهها، هر روز محبوبیت محیط گرافیکی X سولاریس را تحتتأثیر قرار داد. البته با تمام این اوصاف و پس از گذشت سالها از ارایه نسخههای مختلف لینوکسهای سرور و نرمافزارهای متعدد تحت آن، هنوز سرویسدهندههای بزرگ اینترنتی مثل یاهو یا Hotmail و MSN، سولاریس را به عنوان یکی از قدرتمندترین، پایدارترین و امنترین سیستمعاملها مورد استفاده قرار داده و هیچگاه سخنی از جایگزینی سرورهای سولاریس خود با آلترناتیوی به نام لینوکس سخن به میان نیاوردهاند. اما به هر حال مسأله مهمی که در این زمینه اتفاق افتاد، کاهش موارد استفاده و کاربرد سولاریس به عنوان یک سیستمعامل گرافیکی مبتنی بر یونیکس بود و از این جا به بعد بود که بسیاری از کاربران قدیمی یونیکس که به دنبال راهحلی برای رهایی از مشکلات و عدم جذابیت سیستمعامل خود بودند، به غیر از سولاریس، به آلترناتیو دیگری مثل لینوکس هم به شدت توجه میکردند. سان را بر آن داشت تا به هر صورتی که شده سعی کند سولاریس را به جایگاه قبلی خود برگرداند. طبق اظهارات مقامات سان، بیش از ششصد تغییر و بهبود در نسخه جدید سولاریس 10 بهوجود آمده است. تکنولوژی مشهور سولاریس بهنام Big Five اکنون شامل پنج برنامه قدرتمند به نامهای N1 Grid Container برای ایجاد محیطهای چندگانه، DTrace که یک ابزار ویژه شناسایی و تست سیستم برای مدیران شبکه است، سیستم
Predictive self healing جهت تشخیص زودهنگام اشکالات احتمالی و رفع خودکار آنها، تکنولوژی
.crypto infrastructure و همچنین فایل سیستم زتابایتی (یک میلیون گیگابایتی) بهنام ZFS میباشد. از دیگر تغییرات عمده، امکان اجرای توابع کتابخانهای نوشته شده برای لینوکس است. بدینصورت برنامههای کامپایل شده برای لینوکس، در سولاریس هم قابلاجرا هستند، پدیدهای که قبلاً سیستمعاملی مثل FreeBSD به داشتن آن به خود میبالید.
از سوی دیگر، توسعهگران سیستم و برنامهنویسان هم از ویژگیهای جدید سولاریس 10 بینصب نخواهند ماند. نسخههای بتای (Java studio 10 (JS و همچنین (7 Java studio Enterprise 7 (JSE مژدهای به علاقهمندان زبان جاوا برای برنامهنویسی راحتتر در محیطهای جدید متعلق به سولاریس است.
نمایی از محیط Gnom در سولاریس، برنامه XMMS که در سمت راست و پایین مشاهده می شود یک برنامه پخش چندرسانه ای مشهوردر لینوکس است.