یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دانلود تحقیق برنامه ریزی درسی

اختصاصی از یارا فایل دانلود تحقیق برنامه ریزی درسی دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

دانلود تحقیق برنامه ریزی درسی


دانلود تحقیق برنامه ریزی درسی

 

 

 

 

 

 



فرمت فایل : word(قابل ویرایش)

تعداد صفحات:13

چکیده:

مراحل آماده شدن برای کنکور:

  • به مدت دو هفته سؤالات کنکور سالهای گذشته را به ترتیب سال خوانده تا ذهن شما با سؤالات کنکور آشنا شود. و هنگام مطالعه دروس متوجه باشید که به چه نکاتی باید بیشتر تمرکز کنید و…
  • در مدت زمان طولانی (حدود 5 ماه) تمام دروس را به طور دقیق مطالعه نماییدو تکالیف هر مبحث را انجام دهید. طوری مطالعه کنید که برای امتحان تشریحی آماده شوید. دانش پژوهان باید کتابهای سال پیش دانشگاهی را با کلاسهای درس مطالعه نمایند و پیش بروند. در این مرحله بر تست زدن خیلی تأکید نمی گردد ولی چنانچه داوطلب در اوقات نیمه طلایی به این عمل مبادرت ورزد نوعی مرور مطالب محسوب شده و برای رفع خستگی روانی افزایش اعتماد به نفس و ارزیابی نحوه مطالعه خویش خوب است. برای یادگیری عمیق دروس سعی کنید از روش های تقویت دروس که بعداً خواهد آمد استفاده کنید.
  • پس از پایان مرحله مطالعه عمیق و یادگیری دقیق تمام کتابها را مرور کرده و با استفاده از تستهای طبقه بندی شده و دارای پاسخ تشریحی تست بزنید. در این مرحله که تا دو هفته به زمان کنکور ادامه خواهد داشت تست زدن مورد تأکید است زیرا تست زنی سرعت عمل شما را در جلسه کنکور افزایش داده پاسخ به سؤالات را به سبک تستی خواهید آموخت. مطالب را مرور خواهید کرد و فواید دیگری از این قبیل.
  • در دو هفته آخر فقط نکات مهم و خیلی مهم را مرور کنید این مرور کردن را به کتابهای خاصی محدود نکنید بلکه تمام کتابها را دوباره خوانی نمایید البته مرور دروس اختصاصی را به روزهای نزدیک به کنکور موکول نمایید به شرطی که مطمئن شوید که در آن روزها از عهده مطالعه آنها بر خواهید آمد.
  • تعیین جیره هفتگی:
  • مفهوم: جیره هفتگی به این نکته می پردازد که شما بطور متوسط در هر هفته باید چند صفحه از هر درس را مطالعه نمایید تا در پایان دوره( عمیق و یا مرور همراه با تست زنی) بتوانید کتابها را تمام کنید. این عمل بسیاری از نگرانیها را از شما دور کرده و نوعی محرک بای شما خواهد بود و شما را از افراط و تفریط در مطالعه کردن باز خواهد داشت.
  • نحوه محاسبه: شما برای شرکت در کنکور ( مثلاً گروه آزمایشی علوم تجربی) باید دروسی را که از سوی سازمان سنجش اعلام شده امتحان کنید. هر درس غالباٌ متشکل از چند کتاب است مثلاً درس عربی برای کنکور تجربی (به عنوان یک در عمومی) شامل عربی سال دوم و سال سوم است برای محاسبه جیره هفتگی مجموع صفحات عربی دوم و سوم را بر تعداد روزهای دوره(مثلاً در مرحله مطالعه عمیق ما مدت زمان پنج ماه یعنی 150 روز را پیشنهاد کرده بودیم) تقسیم کنید و خارج قسمت را بر هفت (ایام هفته) ضرب کنید. عدد بدست آمده جیره هفتگی شما در درس عربی خواهد بود. به عبارت دیگر شما باید هفته ای X صفحه عربی بخوانید تا در پایان دوره کتابهای عربی تان را تمام کنید. لازم به ذکر است که دانش پژوهان در مرحله مطالع عمیق نباید کتابهای سال جاری (پیش دانشگاهی) را در جیره بندی وارد نمایند. زیرا آنها می توانند دروس مذبور را با کلاس پیش رفته و مطالعه نمایند.

پس از محاسبه جیره هفتگی جدولی مشابه جدول ذیل ترسیم نمایید و مطابق آن پیش بروید:

 

 

 

 

 

مهر

آبان

آذر

دی

اسفند

نام درس

نام کتاب

هفته اول

هفته دوم

هفته سوم

هفته چهارم

هفته اول

هفته دوم

هفته سوم

هفته چهارم

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تذکر1) عمل محاسبه برای چیره بنده هفتگی را بطور جداگانه برای تمام دروس انجام دهید.

تذکر2) در جدول فوق پنج ماه لازم برای مطالعه عمیق کتابها از مهر شروع شده است و به اسفند ختم می شود. واضح آنست هر چه داوطلب مطالعه کردن برای کنکور را دیرتر از مهر شروع کند باید مدت زمان مصروف برای مطلعه عمیق را کاهش دهد و این کاهش مسلماً به موفقیت دانش آموز در امر قبولی در کنکور لطمه وارد خواهد کرد.

 

  • راهکارها و روشهایی برای یادگیری بهتر و تقویت دروس:
  • روشهای مطالعه را که ذیلاً خواهد آمد یاد گرفته و آنها را به کار گیرید.
  • حتی الامکان از کتابهای کمک درسی و کتابهای کار(بویژه اگر پاسخ تشریحی داشته باشد) استفاده نمائید.
  • استفاده از نرم افزارهای آموزشی و VD مفید خواهد بود بویژه اگر از نوع مناسب باشد.
  • با هم دوره ها و همکلاسی های خود راجع به موضوعات درسی بحث کنید.
  • یادگیری دروس را صرفاً به یادداشت های خود از صحبت های دبیر محدود نکنید. مطالعه کتاب درسی اگر به درستی انجام شود مفید خواهد بود.
  • اگر از نظر مالی در مضیقه نیستید و اگر با روشهای دیگر نتوانسته اید در یادگیری دروس موفق شوید از دبیران داوطلب برای تدریس خصوصی استفاده کنید و یا در کلاسهای تقویتی مناسب و کم حجم شرکت کنید.
  • اگر بتوانید به یکی از هم شاگردی ها درس دهید و یا او به شما درس دهد.

این عمل برای دو طرف مفید خواهد بود.

  • گاهی ضعف و نا توانی شما در یک درس در سالهای قبل ریشه دارد. بنابراین برای یادگیری درس مورد نظر سعی کنید کتابهای سالهای گذشته را حتی در دوره راهنمایی تحصیلی مطالعه کنید تا اصلاحاً پایهشما قوی گردد.

 

 

تذکر1) برای یادگیری هرچه بیشتر وعمیق ترسعی کنید:روشهای مزبوررابطورتلفیقی مورداستفاده قراردهیدوخودرابه استفاده ازیک یادوروش محدودنسازید

تذکر2) درانتخاب روشهای مزبوربه ویژگیهای فردی (ازنظرهوش.استعدادوشخصیت) خانواده ودیگرعوامل محیطی توجه نمائید.

تذکر3)برخی روشها راباید بلافاصله پس ازتدریس دبیر وحضور درمنزل (همچون مطالعه کتاب درسی واستفاده ازکتابهای کمک درسی )وبرخی رانیز می توان درطول هفته بکاربست (همچون استفاده ازکتاب کار. استفاده ازنرم افزارهاو ,CD و VD )

معرفی روشهای مطالعه

الف- روش مطالعه دروس فهمیدنی یا کارکردنی (همچون ریاضی و فیزیک)

مرحله اول : درسی رادبیر می خواهد تدریس کند مشخص کنید و قبل از کلاس آنرا به طور اجمالی مطالعه کنید. این پیش مطالعه نباید طولانی شود مثلا برای مطالعه اجمالی یک درس 5 صفحه ای ریاضی حدود 15 دقیقه کافی است .در مطالعه گذرا سعی کنید نگاهی اجمالی به مقدمه .نمودار ها.عناوین .تصاویر .خلاصه و سوالات درس بیاندازیداین عمل فوایدی دارد که به دلیل طولانی شدن جزوه از پرداختن به آن خودداری می گردد.داوطلبان کنکور که احتمالا در منزل مطالعه می کنند و از کلاس خاصی استفاده نمی کنند نیز باید این پیش مطالعه را انجام دهند.

مرحله دوم:در کلاس به تدریس دبیر بخوبی و با دقت گوش دهید سوالات خود را به موقع (نه در آخر جلسه )بپرسید و یادداشت برداری را ترجیحا بعد از توضیحات دبیر انجام دهید . توجه داشته باشید آنچه در کلاس مهم و اساسی است این است که در درس را درکلاس بخوبی یاد بگیرید و امر یادداشت برداری در مرتبه دوم بوده و کمتر حائز اهمیت است.

 

 

مرحله سوم :

در منزل پس از بازگشت از مدرسه و استراحت .هرچه زودتر درسی را که دبیر ارائه کرده است بطور دقیق بخوانید و تکالیف آن را انجام دهید . هنگام مطالعه کتاب درسی .سعی کنید فقط صورت مسئله مثالهای هر قسمت را نگاه کرده و سپس بدون نگاه کردن به کتاب آن را حل کنید و سپس آن را با جواب کتاب مقایسه کنید .

نکات مهم و کلیدی هر قسمت را در حاشیه بنویسید .یادداشت های کلاسی خود را تکمیل کنید و یا آنها را به حاشیه صفحات کتاب منتقل کنید .در مرحله مطالعه دقیق سعی کنید از روشهای تقویت دروس که قبلا شرح داده شد استفاده کنید .

مرحله چهارم :

جلسه بعد .قبل از ورود .درس داده شده قبلی را مرور کنید تا فراموشی آموخته های شما کمتر و بهتر بتوانید به سوالات دبیر پاسخ دهید .داوطلبان کنکور نیز مدتی پس از مطالعه دقیق بهتر امر مرور کردن را (به ویژه در اوقات طلایی) انجام دهند تا میزان فراموشی آموخته های آنها به حداقل برسد.

ب- روش مطالعه دروس حفظی

برای اینکه دروس حفظی همچون زیست شناسی .تاریخ و جغرافیا و امثالهم را مطالعه کنید و بخوبی یاد گرفته و کمتر فراموش کنید مراحل ذیل را طی کنید :

مرحله اول :ابتدا ف صل مورد نظر را مشخص کرده وآن را بطور گذرا و اجمالی مطالعه کنید اگر این مطالعه در مدتی کوتاه (حدود 15-0 دقیقه برای یک مبحث 15 صفحه ای ) انجام شود کفایت می کند .این عمل باعث افزایش تمرکز حواس شما در مراحل بعدی مطالعه شما شده .مطالب را بهتر فرا خواهید گرفت و کمتر فراموش خواهید کرد . در این مرحله لازم نیست تمام عبارات وپاراگرافهای مبحث مورد نظر را بطور دقیق مطالعه کنید بلکه سعی کنید تنها مقدمه .عناوین .تصاویر .نمودارها .مطالب داخل کادر.خلاصه فصل وسوالات پایانی رات به اجمال و بطور گذرا مطالعه نمائید.

مرحله دوم :

مبحث مورد نظررا مجددا از آغاز تا انتها پاراگراف به پاراگراف مطالعه کنید .این مطالعه باید بطور عمیق و دقیق انجام شود و شخص با یکی یا چندتا از اعمال زیر را انجام دهد:

  • پس از مطالعه هر پاراگراف .باید سوال یا سوالاتی برای آن طرح نماید و ترجیحا آنها را در حاشیه کتاب بنویسد و جواب آنها را علامت بزند
  • پس از مطالعه هر پاراگراف . زیر نکات مهم را خط کشیده و آنها را بطور معنا دار و منسجم در حاشیه کتاب بنویسید ( خلاصه نویسی)
  • همرا با مطالعات جملات و عبارات هر پاراگراف زیر نکات خط بکشید. عمل خط کشی بهتر است با رنگهای مختلف انجام شود به این صورت که هر رنگ نشانه ای از درجه اهمیت مطلب مورد مطالعه باشد. مثلاً مطابق قرار داد با خود می توان زیر نکات خیلی مهم را با رنگ سبز. نکات مهم را با رنگ آبی . نکات دارای اهمیت متوسط را با رنگ سیاه و نکات کم اهمیت را با رنگ قرمز مشخص کرد. اگر چه با استفاده از دو روش قبلی امر یادگیری عمیق تر انجام می شود و استفاده از آن دو برای امتحانات تشریحی توصیه می شود. ولی بدلیل اینکه سؤالات کنکور تستی (چند گزینه ای) است و شخص باید منابع آزمون را بطور دقیق و سریع بخواند لذا به داوطلبان کنکور استفاده از روش آخر توصیه می شود.

دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.