یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دانلود مقاله تاریخچه و بررسی عملکرد سوبسید در ایران

اختصاصی از یارا فایل دانلود مقاله تاریخچه و بررسی عملکرد سوبسید در ایران دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

دانلود مقاله تاریخچه و بررسی عملکرد سوبسید در ایران


دانلود مقاله تاریخچه و بررسی عملکرد سوبسید در ایران

 

 

 

 

 



فرمت فایل : word(قابل ویرایش)

تعداد صفحات:14

 فهرست مطالب:

تاریخچه و بررسی عملکرد سوبسید در ایران ۱
میزان سوبسیدهای پرداخت شده در ایران ۲
آثار اقتصادی – اجتماعی حذف سوبسید ۳
اهداف دولت از پرداخت سوبسید درقبل ازانقلاب ۵
اهداف دولت از پرداخت سوبسید در بعد از انقلاب ۵
نحوه پرداخت سوبسید در کشورهای صنعتی ۶
تأثیر حذف سوبسید در کشورهای درحال توسعه ۷
حذف سوبسید مصرف‌کننده: ۷
حذف سوبسید تولیدکنندگان: ۷
تنگناهای موجود در نظام پرداخت سوبسید در ایران ۷
نتیجه کلی: ۹
نظر دو استاد دانشگاه تهران درباره سوبسید ۱۰
سوال: نظرشما درمورد سوبسید چیست؟ ۱۰
سوال: نظرشما درمورد سوبسید چیست؟ ۱۰

 

تاریخچه و بررسی عملکرد سوبسید در ایران

برای اولین بار، در انگلستان قبل از به سلطنت رسیدن چارلز دوم (۱۶۶۰م) اصطلاح سوبسید و بکار گرفته شده است، بدین ترتیب دولت از بودجه عمومی، جهت افزایش درآمد دربار سالانه مبلغی (بطور نقدی و رایگان) به خانواده سلطنتی می‌پرداخت درایران سوبسید به مفهوم دخالت دولت در امر عرضه و تقاضا، از سال ۱۳۱۱ با تصویب قانونی به منظور تأسیس سیلو درتهران با هدف خرید و فروش و ذخیره آن هم تهیه و ذخیره‌سازی گندم توسط سازمان غله به جهت مقابله با کمبودهای احتمالی آغاز شد و هدف آن هم تهیه و ذخیره‌سازی گندم کافی جهت تهیه نان ارزان برای مصرف‌کنندگان کم درآمد شهری می‌باشد.

با وقوع جنگ جهانی دوم بواسطه اشغال ایران توسط نیروی بیگانه قیمتهای موادغذایی و… بشدت طریقی کرد و بدنبال آن نایاب شد که مهمترین آن نان بود که دراین حالت دولت تصمیم به خرید نان به قیمت گران شد و آن را به قیمت ارزان به نانوای‌ها تحویل داد. بنابراین علل اصلی برقراری سوبسید را می‌توان تعدیل افزایش قیمت کالاهائی دانست که مصرف آن ازنظر مردم حیاتی می‌باشد از آغاز دهه ۱۳۴۰ موارد دیگر تحت حمایت دولت قرارگرفت که بارزترین آن کمک به سازمانهای آبرسانی شهری و غیره بود که عمدتاً بصورت موردی پرداخت می‌‌گردید. اقدام دولت در تأسیس کارخانه کودشیمیایی درسال ۱۳۴۲ ازجمله اقدامات دیگر است.

منابع اصلی تامین اعتبار سوبسید (۱۳۶۷-۱۳۵۲) عبارت بود: از ۱- درآمد عمومی ۲- درآمد سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، ناشی از ما به تفاوت قیمت کالاهای وارداتی تا تولیدات داخلی. از آنجا که پرداخت سوبسید در ایران (۶۷-۱۳۵۲) بدون برنامه‌‌ریزی از پیش تعیین شده و فقط به لحاظ یک راه حل کوتاه مدت ار اوایل دهه ۱۳۵۰ اتخاذ گردیده لذا روند پرداختهای آن رابطه تنگاتنگی با تنش‌های بودجه و – در یک دید وسیعتر – با درآمدهای نفتی داشته است ولی رویهم رفته سرآغاز پرداخت سوبسید درایران حاکی از نوعی شانه خالی کردن از زیربار مسئولیت کنترل قیمتها و عدم توان پی‌ریزی یک بنیان سالم می باشد.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.