فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:28
چکیده:
کشف یک پروتئین مؤثر در سرطان پستان
به عقیده محققان مرکز تحقیقات سرطان پستان در لندن، گسترش سرطان در بدن به وسیله یک پروتئنی به نام UPA هدایت می شود. این پروتئین به سلولهای سرطانی کمک می کند تا به اطراف بدن مهاجرت کنند. تحقیق منتشر شده در مجله cell biology نشان می دهد که سلولهای سرطان پستان پروتئینی به نام ۱۸۰ Endo را تولید می کنند که به upa متصل می شود. اگر این پروتئین به طریقی از بین برود، سلولها حرکت بیشتری نمی کنند.
محققان تلاش کرده اند عمل upA را با استفاده از پادتن های که به ۱۸۰ Endo متصل میشوند مهار کنند و دریافتند که این عمل موجب جلوگیری از اتصال سلولها به پروتئین upA را با استفاده از پادتن هایی که به جلوگیری از اتصال سلولها به پروتئین upA میشود. این کشف میتواند گسترش سرطان را متوقف کرده و درمان سرطان را بسیار آسانتر نماید.
استفاده از خون اصلاح شده ژنتیکی برای مقابله با سرطان
دانشمندان استرالیایی می گویند که تغییر ژنتیکی بیمار میتواند در مقابله با سرطان مفید واقع شود. این سلولهای اصلاح شده ژنتیکی نهایتاً به خود بیمار تزریق می شود تا موتورهای سرطانی را شناسایی و نابود کند. این روش با موفقیت بر روی موشها آزمایش دشه است و تا دو سال بر روی انسان آزمایش میشود
. هدف این روش تقویت توانایی ایمنی بدن برای مقابله با سرطان است.
دکتر «جو تراپانی» استادیار این مرکز می گوید: با به کارگیری این روش به جای داشتن تعداد کمی سلول تمامی سلولها میتوانند تومور را شناسایی کنند و بنابراین امکان حمله به تومور بیشتر است. تراپانی افزود: آنچه که ما تاکنون نشان دادیم این است که میتوان سلولها را از سیستم ایمنی بدن خود بیمار گرفت، تا آنها را درخارج بدن برای تشخیص سرطان تغییر داد و دوباره آنها را به بدن تزریق کرد.
خرناسه کشیدن در خواب را جدی بگیرید:
دانشمندان می گویند خرناسه کشیدن در برخی از مواد نشان دهنده مشکل مغزی و از دست دادن حافظه است. به گزارش ایرنا، محققان انگلیسی دریافتند یک عارضه شایع مرتبط با تنفس که معمولاص با خرناسه کشیدن همراه است، سبب از بین رفتن سلولهای مغزی می شود. گفتنی است افراد مبتلا به این عارضه (آپنه خواب) در مقایسه با افراد سالم مقادیر کمتری از ماده خاکستری را در هیپوتلاموس مغز خود دارند.
چاقی باعث تهاجمی تر شدن سرطان پروستات می شود:
براساس تحقیقات جدید، سرطان پروستات در افراد چاق تهاجمی تر و در دمان آن نیز مشکل تر است.
دکتر «استفان جی . فریدلند» می گوید، این یافته ها می تواند توضیح دهنده این نکته باشد که چرا مردان سیاه پوست که عموماً استعداد چاقی دارند بیشتر از سفیدپوستان به سرطان پروستات مبتلا میشوند. وی افزود: ما دریافتیم سرطان پروستات در این مردان بیشتر با چاقی آنان مرتبط است تا نژادشان.
مردان از تمامی نژادها باید وزن خود را کنترل کنند، زیرا چاقی سبب بروز مشکلات متعدد برای افراد میشود. چاقی با خطر بیشتر ابتلا به حملات قلبی، سکته و سایر مشکلات قلبی و عروقی مرتبط شناخته شده است. مردان چاق ۶۰ درصد بیشتر در معرض خطر عود سرطان در طی سه سال پیش از عمل قرار داشتند که این رقم بیش از دو برابر مردان غیرچاق بود. بررسی بافت نیز نشان داد که سرطانهای مردان چاق تهاجمی تر است.
بهترین توضیح برای این یافته ها آن است که چاقی سبب ایجاد تغییر در سطح هورمونها مانند تستوسترون، استروژن و پروتئین هایی مانند لپتین و فاکتور رشد شبه انسولین که در رشد و تقسیم سلولی دخارت دارد میشود.
محققان توصیه کردند مردان چاق بخصوص تستهای سالیانه برای تشخیص آنتی ژن خاص پروستات را انجام دهند. وی بهترین راه سالم ماندن افراد را انجام تمرینات ورزشی و برخورداری از رژیم غذایی سالم ذکر کرد.
کشف مولکول پروتئینی مبدل محرک های مکانیکی به سیگنال الکتریکی:
محققان نوعی مولکول پروتئنی یافته اند که میتواند محرکهای مکانیکی را به سیگنال الکتریکی که قابل تشخیص از سوی مغز است تبدیل کند. به گزارش پایگاه اینترنتی موسسهی پزشکی هوارد هیوز در آمریکا، این پروتئین یک کانال یونی تشکیل می دهد که در پاسخ به صدا باز می شود و با ایجاد امواج الکتریکی ویژگیهای یک صدا مانند شدت، مدت و زیر و بمی آن را به مغز منتقل میکند. دانشمندان از مدتها قبل حدس می زدند که چنین مولکولی می بایست وجود داشته باشد و محل آن در مژکهای نازکی است که در سلولهای گیرنده در گوش داخلی وجود دارند.
محققان شواهدی در دست دارند که در مهره داران این کانال حساس به محرک های مکانیکی را پروتئینی به نام تی . ار . پی . ای یک شکل می دهد. به نظر می رسد این پروتئین موجود در گوش داخلی دو یا سه وظیفه بر عهده دارد و نه تنها یک کانال یونی است بلکه مانند یک فنر عمل می کند موجب تقویت سیگنال های شنوایی دریافتی می شود. محققان می گویند سرعت واکنش کانالهای یونی به صدا و ارسال علائم به مغز که ۱۰۰۰ برابر سرعت کانال های مشابه در چشم در پاسخ به محرکهای نوری است نشان می دهد که این کانال می بایست به طور مستقیم به محرک مکانیکی پاسخ دهد و نمی تواند به مولکول دیگری وابسته باشد.
خواب کافی در یادگیری مؤثر است:
دانشمندان شواهد تازه ای در تأیید تأثیر مثبت خواب کافی بعد از فراگیری یک مطلب جدید به دست آوردند. این تحقیقات نشان می دهد بهترین راه برای فهمیدن اطلاعات جدید، خواب خوب و کافی است. در این تحقیق موشهایی که بعد از تعلیم انجام یک کار خاص خوابیدند آموخته های خود را بسیار بهتر از موشهایی که تا چندین ساعت بعد از تعلیم از خواب محروم ماندند، به خاطر آوردند. پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا دریافته اند که ۵ ساعت اولیه بعد از فراگیری دوره حساسی است که اطلاعات جدید در بانک حافظه مغز ثبت می شود.
درمان خطرناک ضربه مغزی:
درمان متداولی که به مدت ۳۰ سال برای بیماران دچار صدمه مغزی استفاده میشود، احتمال مرگ را بالا می برد. این نتیجه گیری ناشی از تحقیقاتی بین المللی روی بیش از ۱۰ هزار بیمار است. این نتایج ممکن است تغییرات زیادی در کورتیک استروئید درمانی این بیماران شود. کورتیکواستروئیدها، داروهای ضدالتهابی هستند که برای جلوگیری از تورم کشنده مغز استفاده میشوند.
محققان متوجه شدند که ۲۱ درصد بیماران که با کورتیکواستروئیدها درمان میشوند در عرض ۲ هفته فوت می کنند و در مقابل تنها ۱۸ درصد بیماران درمان شده به انواع دیگر، دچار مرگ میشوند. شدت جراحت و سرعت تزریق کورتیکواستروئید هم هیچ تأثیری بر نتیجه ندارد.
این تحقیق توسط انجمن تحقیقات پزشکی انگلستان انجام گرفت. یان روبرتز از مدرسه پزشکی استوایی لندن که در این تحقیقات مشارکت داشت، می گوید: «مطمئناً ترجیح می دهیم که کورتیکو استروئیدها در افزایش شانس بهبود بیماران دچار صدمه مغزی، موثر باشند. ولی انجام این تحقیقات هم ضروری است چون به ما کمک می کند تا هزاران بیمار را که در معرض خطر افزایش احتمال مرگ بر اثر کورتیکو استروئیدها هستند، نجات دهیم.»
نوع خوابیدن، شخصیت افراد را نشان می دهد:
پروفسور کریس ایدزیکوفسکی از برجسته ترین کارشناسان خواب انگلیس میگوید که ۶ طرز مختلف خوابیدن انسان را شناسایی کرده است که هر یک از آنها ارتباط مستقیمی با شخصیت فرد دارد. محبوبترین طرز خوابیدن به ویژه در میان زنان، مانند حالت جنین در رحم است که در آن شخص به روی پهلوی راست می خوابد و پاهایش را به طرف شکم خود جمع می کند. وی میگوید ۴۱ درصد از مردان و ۵۱ درصد از زنان به این روش می خوابند.
اید زیکوفسکی ادعا کرد افرادی که به این روش می خوابند ممکن است خشن به نظر رسند اما روح بسیار حساسی دارند و معمولاص خجالتی هستند. کسانی که به پشت می خوابند و دستهای خود را به موازات سر خود را بالش قرار می دهند، بیشتر شنوندگان خوبی هستند که به سادگی دوستانی برای خود دست و پا می کنند اما معمولا در کانون توجهات قرار نمی گیرند و ترجیح می دهند که افراد دیگری شمع محفل شوند.
کسانی که به روی شکم می خوابند و دستان خود را به موازات سر خود روی بالش قرار می دهند در اقلیت قرار دارند و فقط ۵/۶ درصد از مردم به این روش می خوابند. افرادی که به این شکل می خوابند شخصیتهای تند خویی دارند و معمولاص برون گرا هستند هر چند حس اعتماد آنها، شخصیت عصبی شان را پنهان می کند. و این گونه افراد معمولاص در مقابل انتقادهای شخصی، بد واکنش نشان می دهند.
افرادی که به پشت می خوابند و بازوان خود را در راستای بدن دراز می کنند افرادی آرام و خوددار هستند که استانداردهای شدیدی را برای خود وضع می کنند.
افرادی که بر روی شانه چپ می خوابند و دست و پاهای خود را موازی با بدن کشیده شده قرار می دهند بسیار آرام و اجتماعی هستند. همچنین اشخاصی که بر روی شانه چپ می خوابند و بازوهای خود را با بدنشان در حالتی زاویه دار قرار می دهند، دچار بدبینی و ظن هستند.
میزان خواب مفید زنان:
تحقیقات نشان می دهد خواب بیش از ۹ ساعت و کمتر از ۵ ساعت خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را در زنان افزایش می دهد. نتیجه تحقیقات ده ساله محققان درباره ۷۱۶۱۷ پرستار بیمارستان بریگهام و بیمارستان زنان بوستون نشان داد که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در زنان که کمتر از پنج ساعت در طول روز می خوابند تا ۳۰ درصد، در زنانی که شش ساعت در طول روز می خوابند تا ۱۸ درصد و در زنانی که بیش از هفت ساعت در طول روز می خوابند حدود ۹ درصد برآورد شده است.
فکر قرص را از سرتان بیرون کنید:
خیلی از غذاها شاید حاوی مواد ضد اکسیداسیون باشند اما سبزیجات و میوه ها غنی ترین منبع آنتی اکسیدان ها هستند. آنتی اکسیدان ها اثر رادیکال های آزاد را خنثی کرده و مانع صدمه رسیدن به سرخرگها و سایر سلولهای بدن میشوند. این خاصیت آنتی اکسیدانها شما را از بیمارهای قلب، فشار خون بالا، سرطان و دیابت محفوظ نگه می دارد و به همین دلیل است که غذاهای حاوی آنتی اکسیدانها حائز اهمیت هستند.
فکر قرص را از سر خود بیرون کنید آنتی اکسیدانها هنگامی که با غذا مصرف میشوند به بهترین وجه عمل می کنند. اخیراص، یک مرکز تحقیقات پیرامون سرطان توصیه کرده است که افراد روزانه بیشتر از ۹ وعده از میوه و سبزیجات استفاده کنند. این توصیه ها خیلی راحت تر از آن چیزی است که به نظر می رسند. مقداری میوه، نیم کیلو سبزی، یک لیوان آب میوه و یک کیلو کاهو به عنوان سالادی که حاوی حداقل چهارمنبع خوب آنتی اکسیدان است پیشنهاد می شود. خوردن سبزیجات پربرگ، گرمک و آب انگور قرمز را به شما دوستان برای حفاظت از بدنتان در برابر بیماریها پیشنهاد می کنیم.
ارتباط خستگی با مغز:
تحقیقات جدید نشان می دهد که خستگی در عضلات به وجود نمی آید بلکه با مغز در ارتباط می باشد و میتواند بر عملکرد ورزشکاران تأثیر جدی بگذارد. این یافته ها میتواند به درمان نشانگان خستگی مزمن کمک کند. در گذشته خستگی را ناشی از به کارگیری بیش از حد عضلات میدانستند. اما تحقیقات نشان می دهد که این مغز است که باعث میشود پس از ورزش احساس خستگی کنیم در واقع مغز با این کار مانع از تخریب بیش از حد عضلات میشود.
در همه جای بدن مولکول پیام دهنده ای با نام اینترلوکین ۶ (IL-6) وجود دارد که نقش اساسی در آگاه کردن مغز جهت اتمام ورزش دارد. پس از ورزش طولانی مدت، سطح خونی ۶ ۶۰ تا ۱۰۰ برابر بیشتر از حالت عادی می باشد و تزریق IL-6 به انسانهای سالم سبب خستگی در آنها میشود. عملاً برای این که عملکرد IL-6 دیده شود رابسون به ۷ دونده، IL-6 و دارونما را تزریق نمود و نتایج دویدن ۱۰ کیلومتر آنها را ثبت کرد و یک هفته بعد از آزمایش به صورت عکس تکرار شد. به طور میانگین افرادی که دارونما دریافت کرده بودند، یک هفته سریعتر دویدند که در مجموع ۴۱ دقیق دویدن، اختلاف معنی داری می باشد از آنجا که IL-6 اثرات سوی بر بدن دارد مهار عملکرد آن غیر مفید و حتی میتواند خطرناک باشد. لازم به ذکر است که گیرنده های IL-6 در ورزشکاران برجسته حساسیت کمتری دارند.
کشف پروتئین برای درمان ناشنوایی:
یک گروه از محققان موفق به کشف پروتئینی شده اند که نقش مؤثری در فرآیند شنوایی برعهده دارد و بروز جهش ژنتیکی در آن میتواند موجب ناشنوایی در افراد شود.
به گزارش ایرنا، این پروتئین که برای آن نام «تی آر. پی.آ» انتخاب شده است، در نوک کرکهای ظریفی که در درون گوش جای دارند و اصوات را منتقل می کنند ، قرار گرفته است. وظیفه این پروتئین تبدیل اصوات به پالسهایی است که میتوانند به وسیله اعصاب شنوایی به مغز منتقل شوند و پس از دریافت این اصوات و تفسیر آنها از سوی مغز، عمل شنیدن انجام میشود.