فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:23
فهرست آزمایشها :
اسلامپ 2 ص
آزمایش ساختن بتن و انجام آزمابش میکانیکی روی آن 3 ص
آزمایشگاه بتن - تعیین وزن مخصوص سیمان 3 ص
تجزیه بتن تازه ( روش ژوازل Joisol ) 3 ص
تعیین زمان گیرش و مدت زمان گرفتن سیمان 3 ص
تهیه ملات نرمال و تعیین مقاومت فشاری آن در سنین مختلف 4 ص
چکش اشمیت 2 ص
خمیر نرمال 3 ص
چکیده:
نام آزمایش : اسلامپ ASTM C143-90
هدف آزمایش :
تعیین روانی و پلاستیسته بتن برای بتن با دانه های سنگی کوچک
وسایل آزمایش :
قالب مخروطی شکل آبرام: این قالب عبارتست از یک مخروط ناقص که قطر آن 20 سانتی متر و قطر کوچک آن 10 سانتی متر و ارتفاع آن 30 سانتی متر است .مخروط از ورقه آهنی به ضخامت یک میلی متر بوده و دارای دو دسته افقی در دو سوم ارتفاع خود می باشد.
مصالح آزمایش : سیمان ، شن ، ماسه
مقدمه آزمایش :
یکی از خصوصیات بتن روانی و شکل پذیری آن است .بر حسب نوع کار و محل مصرف و ریختن بتن روانی آن ممکن است فرق کند بطور مثال در فونداسیون ها و بتن های حجیم و توپر و بدون آرماتور بتن سفت و کم آب مصرف می شود و برای صفحات بتنی کم ضخامت که حتما آرماتور هم دارند ، بتن شل و سیال باید ساخته شود تا به راحتی حرکت کند و اصطلاحا بتن کرمو نشود . روانی بتن بستگی به فاکتورهای مختلف از خصوصیات و ترکیبات بتن دارد. مهمترین عامل در روانی بتن مقدار آب مصرف شده برای ساختن بتن می باشد . برای تعیین روانی بتن متدهای مختلف به کار می رود . یکی از این روش ها که ساده و خیلی متداول است و برای بتن های با دانه های سنگی کوچک ( بتن معمولی ) به کار می رود ، اسلامپ تست با روش مخروط آبرام می باشد که در این آزمایش مورد استفاده قرار می گیرد .
شرح آزمایش :
روش آزمایش عبارتست از پرکردن قالب مخروطی از بتن نمونه با یک فشردگی و تراکم معینی و اندازه گیری افت و کم شدن ارتفاع مخروط بتنی پس از برداشتن قالب در زمان معین ، این کم شدن ارتفاع مخروط یعنی نشست بتن نمونه یک عددی می باشد که آن را عدد اسلامپ می نامیم . قالب مخروطی را به طور ایستاده روی قاعده ی بزرگش بر روی یک سطح صیقلی و صاف مانند یک صفحه فلزی قرار می دهیم . این مخروط را از بتن مورد آزمایش به نوبت پرکرده به طوریکه هر لایه را توسط کوبه فلزی به قطر 1.25 cm را بکوبیم و 25 ضربه پس از پر کردن مخروط از بتن سطح فوقانی آن را صاف می کنیم . سپس مدت 4 دقیقه صبر می کنیم سپس محفظه مخروطی را به طور قائم و آهسته بدون لرزش و تکان بلند می کنیم. (همانطور که متدهای مختلف برای تعیین روانی بتن وجود دارد ، از نظر زمان برداشت قالب مخروطی در این آزمایش نیز زمان های مختلف مثلا 4 دقیقه و یا فقط یک دقیقه منظور می شود )پس از برداشتن قالب ، بتن برحسب قابلیت شکل پذیریش کم یا زیاد افت می کند و فرو میریزد . وقتیکه نشست تمام شد ، کم شدن ارتفاع مخروط را توسط خط کش مدرج و یا با استفاده از اندازه گیری مخصوص تعیین می کنیم و عدد اسلامپ را معین می کنیم.
نتایج آزمایش :
عدد اسلامپ که برابر است با میزان افت مخلوط بعد از بیرون کشیدن قالب از اطراف آن در این آزمایش برابر با 5/4 سانتیمتر شده است که خطای نتیجه این آزمایش هم به گفته محترم آزمایشگاه در حدود 2/3 سانتیمتر میباشد . کاربرد نتایج آزمایش اسلامپ در موارد زیر میباشد :
برای بتن های کم آب عدد اسلامپ باید کمتر از یک سانتیمتر باشد .
برای بتن های پلاستیک عدد اسلامپ بین 1 تا 15 سانتیمتر می باشد.
برای بتن های سیال و پرآب عدد اسلامپ بین 10 تا 15 سانتیمتر می باشد.