فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:24
چکیده:
توسعه بخش صنعت در سالهای اخیر امری است که در سایه الطاف الهی و سعی و تلاش کارآفرینان و کارگران زحمت کش این بخش و برنامه های حمایتی مسئولین شکل گرفته است . برنامه های حمایتی دولت که در زمینه های مختلف به اجرا در آمده است ، هریک از جایگاه ویژه ای برخوردارند ، ولی در این میان می توان ، سیاست ایجاد و توسعه شهرکهای صنعتی را بعنوان مؤثرین برنامه حمایتی دولت از صنعت نام برد . گرچه تاکنون در اجرای مأموریتهای شرکت شهرکهای صنعتی استان عمدتاً ایجاد زیرساختهای مورد نیاز و بطورکلی مباحث سخت افزاری جلوه نمایی می کرد ، ولی پس از تشکیل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ، فعالیتهای نرم افزاری در قالب ارائه خدماتی آموزشی جهت آشنایی با آخرین تحولات تکنولوژی و تئوریهای جدید در عرصه تولید و مباحث تجاری و بازرگانی و بازاریابی و حتی عارضه یابی واحدهای در حال رشد مدنظر قرار گرفته است و جهت نیل به این اهداف ایجاد مجتمع های IT و خدمات نرم افزاری ، مراکز خدمات فناوری و کسب و کار ، آزمایشگاههای مرجع ، شهرکهای فناوری ، انکوباتورها و ... در دستور کار قرار دارد . لذا در دوره جدید نیازهای واحدهای صنعتی از ابتدا یعنی تأمین مکان امن سرمایه گذاری تا بررسی مشکلات و معضلات عرصه تولید ، راهنمایی و هدایت و آموزش کارآفرینان ، در راستای نیل به جامعه صنعتی بالاینده دغدغه مستمر خدمتگزاران شما در شرکت شهرکهای صنعتی استان می باشد . ثمره این تلاشها در نقاط مختلف استان به خوبی مشاهده می گردد ، به طوری که در حال حاضر در شهرکهای صنعتی استان 606 واحد صنعتی در حال بهره برداری و بالغ بر همین تعداد در مراحل مختلف ساخت و ساز بوده و با سرمایه گذاری6/3487 میلیارد ریال بالغ بر16هزار نفر بطور مستقیم در حال کار و تلاشند.
مزایای استقرار صنایع در شهرک های صنعتی
- عدم نیاز به دریافت مجوزهای جداگانه از ادارات مختلف
- مستثنی بودن از قانون شهرداری ها
- پرداخت نقد و اقساط هزینه های انتقاع از تاسیسات
- صدور رایگان و در اسرع وقت مجوزهای ساخت و ساز و پایان کار
- واگذاری اداره شهرک های صنعتی به هیأت امنای متشکل از صاحبان صنایع
- امکان اجاره و یا خرید سالن های آماده برای تسریع در بهره برداری از واحد تولیدی
- بخشودگی قسمتی از هزینه های انتقاع از تاسیسات برای واحد هایی که زودتر از زمان پرداخت اقساط خود به بهره برداری می رسند.
- کاهش هزینه های سرمایه گذاری به دلیل استفاده از خدمات مشترک سازماندهی شده شرکت شهرک های صنعتی از جمله آب، برق، تلفن، گاز و تسفیه خانه فاضلاب.
- در شعاع 30 کیلومتری مراکز استان ها و شهرهای بالای 300 هزار نفر، معافیت مالیاتی ماده 132 قانون مالیاتها فقط مشمول واحدهایی می شودکه در شهرک های صنعتی مستقر می باشند.
مزایای استقرار صنایع در شهرکهای صنعتی
طراحی شهرکهای صنعتی به گونه ای است که ضمن رعایت ضوابط و مقررات زیست محیطی از قابلیت سرمایه گذاری در اغلب رشته های صنعتی برخوردار میباشد. همچنین تاسیسات زیربنایی لازم برای امر تولید و امکان ارائه خدمات فنی مهندسی و مشاوره ای در آنها صورت گرفته است. برخی از مزایای استقرار واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی به شرح زیر میباشد:
• مهم ترین خبر: وزارت مسکن وشهرسازی وشهرداری ها موظفند جهت تشویق واحدهای صنعتی برای انتقال کاربری اراضی تحت مالکیت واحدهای صنعتی را که در محدوده قانونی شهرهاقراردارندوجهت نوسازی به شهرکهای صنعتی مصوب انتقال می یابندبه کاربری مسکونی.تجاری ویا اداری تغییردهند.
برای مشاهده مصوبه اینجا کلیک کنید.
• عدم نیاز به دریافت مجوز جداگانه از ادارات مختلف
• در شهرکهای صنعتی چنانچه پیش از موعد (براساس جدول زمانبندی طرح تایید شده توسط مشاور معتمد شرکت یا سازمان) به بهره برداری رسیده و اخذ پروانه نمایند .متناسبا از زمان صدور پروانه و فعالیت مستمر،پس از تایید شرایط احراز توسط هیات مدیره شرکت از تخفیف برخوردار می گردند.که حداکثر پنجاه در صد اقساط باقیمانده می باشد که به نسبت زمان تعجیل بهره برداری به زمان انجام پروژه افزایش می یابد.
• برخورداری از برخی معافیت های مالیاتی:برای مشاهده مصوبه اینجا کلیک کنید.
• استقرار در زمین طراحی شده برای فعالیت صنعتی ومطابق با استاندارد های فنی
• بهره مندی از تاسیسات زیر بنایی(آب،برق،گاز،تلفن،تصفیه خانه فاضلاب و...)طراحی شده برای صنایع
• پرداخت نقد و اقساط هزینه های انتفاع از تاسیسات
• مستثنی بودن از قانون شهرداریها
• صدور رایگان و در اسرع وقت پروانه احداث بنا
• کاهش هزینه های سرمایه گذاری به دلیل استفاده از خدمات مشترک سازماندهی شده توسط شهرکهای صنعتی از جمله تصفیه خانه فاضلاب.
نواحی صنعتی:
نواحی صنعتی استان تهران که اخیرا تحت پوشش شرکت شهرکهای صنعتی تهران قرار گرفته اند به شرح زیر می باشند.
مناطق محروم:
طبق نظر معاونت برنامه ریزی ونظارت راهبردی ریاست جمهوری استان تهران از بودجه مناطق محروم برخوردار نگشته است .
معافیت های مالیاتی:
متن کامل مصوبه معافیت های مالیاتی مرتبط با صنایع در سطح استان تهران به شرح زیر است.
توجه کامل به شرایط و نکات مورد اشاره ضروری است.
تسهیلات سازمان صنایع کوچک
تاریخ تصویب :
شرح قانون : تسهیلات سازمان صنایع کوچک
سازمان صنایع کوچک
این سازمان با توجه به معیارهای ذیل اقدام به اولویتبندی صنایع کوچک موجود و جدیدالتأسیس به منظور پرداخت تسهیلات نموده است:
• اولویتهای پرداخت تسهیلات برای واحدهای موجود
- واحدهای کوچک صنعتی موجود صادرکننده قطعات و یا کالاهای صنعتی واحدهای کوچک موجود (به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم با ارایه مدارک و اسناد)
- واحدهای کوچک صنعتی موجود که قرارداد مشارکت با شرکتهای خارجی و با هدف صادرات بخشی از تولیدات واحد به خارج از کشور منعقد نموده باشند.
- واحدهای کوچک صنعتی موجود که با ایجاد و ثبت شرکت طراحی و مونتاژ مشترک قادر به تولید کالاهای مصرفی و یا قطعات پیچیده صنعتی مورد نیاز بازارهای داخلی و خارجی باشند (صنایع خوشهای)
- واحدهای کوچک صنعتی موجود تولیدکننده قطعات و کالاهای واسطهای
- واحدهای کوچک صنایع غذایی که باعث کاهش ضایعات محصولات کشاورزی هستند.
- واحدهای کوچک بیوتکنولوژی که با استفاده از دورریز واحدهای صنایع غذایی تولید میکنند.
- واحدهای کوچک صنعتی موجود که قرارداد استقرار سیستمهای بهبود کیفیت و کاهش ضایعات و تولید با استانداردهای جهانی و با مهندسین مشاور مورد تأیید سازمان صنایع کوچک منعقد نموده باشند.
- واحدهای کوچک صنعتی موجود که قرارداد خرید دانش فنی و تولیدات تحت لیسانس شرکتهای معتبر خارجی را داشته باشند و انتقال دانش فنی مذکور مورد تأیید سازمان صنایع کوچک قرار گیرد.
- واحدهای کوچک صنعتی موجود که با تأسیس و ثبت شرکت بازرگانی کوچک (مشترک) مصمم هستند تولیدات خود را به کمک شرکتهای بازرگانی مذکور به بازارهای داخلی و خارجی ارائه نمایند و
- واحدهای کوچک صنایع پوشاک و چرم.
• اولویتهای پرداخت تسهیلات برای ایجاد واحدهای جدید
- واحدهای کوچک صنعتی تکنولوژی اطلاعات (IT) و خدمات نرمافزاری و کامپیوتری
- واحدهای کوچک صنعتی که در یک مجموعه (همگن – مکمل و یا خوشهای) قرار گیرند
- واحدهای کوچک صنعتی طراحی و مونتاژ قطعات و کالاهای صنعتی (با هدف حداکثر بهرهگیری از امکانات موجود در واحدهای تولیدی و صنعتی کشور)
- واحدهای کوچک صنعتی سازنده قطعات صنعتی واسطهای
- واحدهای کوچک صنعتی تولیدکننده مواد اولیه موردنیاز سایر واحدهای کوچک صنعتی
- واحدهای کوچک سازنده لوازم و تجهیزات اندازهگیری – بیمارستانی – تست و کنترل و آزمایشگاهی
- واحدهای کوچک صنایع پوشاک و چرم و صنایع سلولزی
- واحدهای کوچک صنایع پاییندستی پتروشیمی
- واحدهای کوچک بیوتکنولوژی با استفاده از دورریزهای واحدهای صنایع غذایی و
- واحدهای کوچک اطلاعرسانی و خدمات مشاورهای مورد نیاز صنایع کوچک در استانهای غیر برخوردار (همراه با توانمندیها و قابلیتهای مشاورهای مورد نیاز متقاضیان ایجاد و یا توسعه واحدهای کوچک صنعتی) که اساسنامه آنها قبل از ثبت به تأیید سازمان صنایع کوچک ایران برسد.
7. مرکز تحقیقات گسترش
تسهیلات این مرکز را که وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران است، میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
الف) تسهیلات فنی
1) ایجاد مراکز رشد (انکوباتورها) در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات به منظور پرورش ایدهها و تبدیل آنها به شرکتهای کوچک و متوسط سودآور در بخش خصوصی با اهداف:
- تبدیل ایده به محصولی نو در قالب راهاندازی شرکتی کوچک و متوسط
- ارایه محصولی نو به بازار توسط شرکتهای موجود یا شرکتهای نوپا
- ارائه فرآیندی نو در تولید محصول توسط شرکتهای موجود یا شرکتهای نوپا
- ارائه محصولی با فناوری بالا به بازار از طریق مهندسی معکوس یا بکارگیری دانش فنی و
- ارایه خدمات فنی و مهندسی نو به بازار.
کلیه موارد مذکور با هدف ایجاد کسب و کارهای کوچک و متوسط، حمایت از بخش تحقیق و توسعه شرکتهای تولیدی و تولید دانش فنی و فناوری ساخت محصولات مورد نیاز بازار میباشد.
2) طرح توسعه کارآفرینی: طرح توسعه کارآفرینی در مرکز تحقیقات گسترش فعالیت خود را از سال 1378 با پذیرش طرحهای کارآفرینی در زمینههای مختلف صنعتی آغاز نمود. این مرکز توانسته است تا به امروز بیش از 100 طرح مهم صنعتی را در کشور مورد حمایت مالی و خدمات علمی قرار دهد. مرکز فوق با توجه به مأموریتهای جدید سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران مبنی بر توسعه فناوریهای نوین، مصمم است کارآفرینان را با اولویتهای تعیین شده زیر مورد حمایت قرار دهد:
- طرحهای کارآفرینی در زمینه توسعه فناوری اطلاعات (IT)
- طرحهای کارآفرینی در زمینه توسعه بیوتکنولوژی (BT)
- طرحهای کارآفرینی در زمینه توسعه مواد جدید
- طرحهای کارآفرینی در زمینه توسعه صنایع الکترونیک و کامپیوتر (نرمافزار و سختافزار) و
- طرحهای کارآفرینی در زمینه توسعه ماشینآلات، تجهیزات، قطعات و مجموعههای تکنولوژیگرا در صنایع مختلف از قبیل خودروسازی، نساجی، مواد شیمیایی، دارویی، بهداشتی و صنایع غذایی و غیره.