فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:15
فهرست مطالب:
چکیده:
شیوه ها و مواد
نتایج و بحثها
چکیده:
Cupheauiscosissima jaog. Xc lanceolata caphea f. srlnoides E. T Aiton
این محصول در مناطق با آب و هوای معتدل بسیار کم شناخته شده است یک رشته مطالعات و تحقیقات در ایالت مینوسوتا برای مشخص کردن تاثری زمان بذر افشانی فواصل ردیف در مصرف آب خاک و خصوصیات ریشه زایی گیاه cuphea spp آغاز شد.
گیاه cuphea spp در روزهای 4 و 18 و 30 ماه می سال 2001 و روز سی ام آپریل، 14 ماه می، و 28 ماه می سال 2002 در ردیفهای با فاصله 200 و 400 و 600 میلی متری بذر افشانی می شد. توده های زیستی بالای سطح زمین و عملکرد دانه دا؟ و کاربرد مصرف آب بخاطر بذر افشانی بیوماس قسمتهای هوایی گیاه cuphea spp در اواخر ماه آپریل یا اوایل ماه می نخست به اواخر ماه می تقویت شد. کاربرد آب برای اولین بذرافشانی می و آخرین بذر افشانی گیاه cuphea spp به ترتیب 366 میلی متر و 311 میلی متر بود.
زمان(تاریخ) بذر افشانی همچنین راندمان (بازه) کاربرد آب (WUE) را تحت تاثیر قرار داد. اما فقط در سال 2002 که راندمان کاربردآب (WUE) اولین بذر افشانی و آخرین بذر افشانی گیاه cuphea spp به ترتیب 87/1 و 64/1 kgha -1 mm-1 بود. اولین بذر افشانی در فصل بهار همچنین رشد ریشه را تقویت کرد زمانی که تراکم طول ریشه در بالای 2/0 متری پروفیل خاک kmm-3 24 برای اولین بذر افشانی و kmm-3 17 برای آخرین بذر افشانی بود. فاصله گذاری ردیف بذر روی محصول دانه، کار سرد آب، یا طول ریشه تاثیر نمی گذارد. این مطالعه و تحقیق نشان می دهد که بیوماس عملکرد دانه کاربرد آب و رشد ریشه گیاه cuphea spp در اولین بذر افشانی در فصل بهار تقویت می شوند. گر چه اولین بذر افشانی منجر به کاربرد بیشتر آب، می شود. گیاه cuphea spp یک تمایل و گرایش برای استفاده آب با راندمان بالا درتولید دانه دارد، زمانیکه اولینبذر افشانی در فصل بهار باشد.
کاربرد صنعتی شیمیایی اسید های چرب با زنجیره متوسط (MCFA) برای تولید صابون ها، پاک کننده هاو محصولات خوراکی و رژیمی و روان کننده ها اسید های چرب با زنجیره متوسط نظیر coprhlic (c8:0)، لوریک (c12:0) و میرنیستیک (c14:5) که برای تولید این فرآورده ها استفاده می شوند، در حال حاضر از نارگیل از (cocos huciferal) و درخت نخل (Elaeis guineehsis jacq) روغن کارنل و مواد شیمیایی نفتی (پترو چمیکال) استخراج می شود.
تقریبا هر سال به ترتیب Tg 5/1 و Tg 8/0 روغن نارگیل و روغن کارنل نخل در ایالات متحده امریکا و دیگر کشورهای پیشرفته جهان برای تامین نیازهای صنعتی به اسید های چرب بازنجیره متوسط (MCFA) وارد می شود (برگرفته شده از اطلاعات Fao سال 203 هیچ گونه ذخایر قابل تجدید و ذخایر بومی از اسید های چرب با زنجیره متوسط (MCFA) در ایالات متحده امریکا وجود ندارد.
گیاه cuphea spp (در خانواده (ythraceae دانه های سرشار از اسیدهای چرب با زنجیره متوسط (MCFA) تولید می کندGraham 1989 و Miller 1964 و دیگران).
گیاه cuphea spp بومی آمریکای شمالی، جنوبی و مرکزی است و تا اخیرا بصورت وحشی باقی مانده است. (knapp 1993)
چندین عدداز 260 گونه گیاه cupeq که تا کنون شناخته شده اند در مناطق با آب و هوای معتدل پیدا شده اند. (Graham 1989) که خصوصیات زراعتی مطلوبی را نشان داده اند (Hir singer 1985) که می تواند منجر به یک منبع ذخیره قابل تجدید یا بومی از اسیدهای چرب با زنجیره متوسط (MCFA) شود.
گیاه cuphea spp بطور وسیعی در مناطق با آب وهوای حاره ای (گرمسیری) می روید اما همچنین بسیاری از گونه ها به خوبی با مناطق با آب و هوای معتدل ومرطوب سازگار شده اند. در واقع خصوصیت دارا بودن ریشه اصلی و ctproot کوچک این گونه ها احتمالا تطابق و سازگاری آنها را به محیطهای مرطوب تر محدود کرده است و این شاید یکی از خصوصیات مرفورلوژیکی (ریخت شناسی این گیاه باشد که موجب پژمردگی این گیاه در غیاب آب می شود (Graham 1989) تعداد کمی از گونه های گیاه caphen در نواحی باآب و هوای خشک پیدا شده اند.
برگ های ضخیم و ریشه های اصلی با (toproot) بزرگ به این گونه ها اجازه می دهد که با استرسهای خشکسالی مواجه شوند (Graham 1989).
سایر ویژگیهای مورفولوژیکی (ریخت شناسی) نظیر متلاشی شدن دانه و دوران خواب خصوصیات بیابانی هستند که تولید تجاری cuphea spp جلوگیری می کند. بهره خطوط gerplasm گیاه cuphea که غیر متلاشی شدنی و غیر غیر فعال است خصوصیات پیوند پذیری اش در طی دهه گذشته توسعه یافته اند. (1993 (knnap
در یکی از دو شیوه آزمایش که بهترین تجربیات مدیریت کشاورزی برای تولید گیاه )(knnap را مشخص می کند. Gesch و دیگران (2003 و 2002) تاثیر زمان تاریخ بذر افشانی و فاصله گذاری ریشه ای بر رشد و محصول دانه گیاه cuphea spp در corh Bolt شمالی ایالات متحده مورد بررسی قرار گرفته است. هر چند جمعیت گیاهی نتایج مطالعات و تحقیقات آنها را سر در گم کرده است گیاه cuphea spp وقتی که در ماه می بذر افشانی می شود محصول بیشتری می دهد نسبت به زمانی که در ماه ژوئن یا آپریل بذر افشانی شود. emergence (بر آمدگی ساقه) ضعیف منجر به کاهش محصول گیاه cuphea spp بذر افشانی شده در اواسط ماه آپریل می شود درحالیکه رقابت بین گیاهی (interplant) را به منظور دست یابی به نور، آب و مواد غذایی را افزایش می دهد و باعث کاهش محصول cuphea spp می شود بذر افشانی در ردیفهای وسیع برای محصول دانه خسارت آور (زیان آوری) است بخاطر تولید شاخه ها و بذرهای دانه ای بیشتر نسبت به آنهایی که در ردیفهای باریک بذر افشانی می شوند. سایر آزمایشات و روشهای شناخته شده تاثیر عمیق و سرعت بذر افشانی را بر emeryence (برآمدگی ساقه) نهال و محصول دانه گیاه cuphea spp در ایالت Iwa مورد بررسی قرار می دهد. (Rooth 1998) Emergerce (برآمدگی ساقه) و بنابراین محصول دانه توسط بذر افشانی با سرعت بالاتر و عمق کمتر مطلوب تر می شود. محصول دانه بطور قابل ملاحظه ای در طول سالها تغییر می کند. نقصان و کاستی محصول منجر به عدم تولید دانه در طی 2 یا هفت سال از مطالعه (تحقیق) شد. برای 5 سال دیگر که در این 5 سال گیاه cuphea spp دانه تولید کرده محصول از کل تیمار ها میانگین گرفته شده است بین 52 تا 705 kg ha-1 در تغییر بود. هیچ مثالی ونمونه ای برای این انحراف میان سالی در ارتباط با محصول دانه ارائه نشده است.Roath (1988) پیشنهاد کرده که شدت بارندگی بعد از بذر افشانی از بهم پاشیدن و متلاشی شدن دانه در اواخر فصل باعث محصول ضعیف دانه می شود هر چند گیاه cuphea spp بطور موفقی در منطقه corn Belt رشد کرده بود این طور به نظر می رسد که قابلیت در دسترس بودن آب یکی از عواملی باشد که ممکن است رشد و تولید دانه گیاه cuphea spp را محدود کند (Ardnt , 1985 , Graham 1989) بهر حال اطلاعات اندکی وجود دارد که خصوصیات ریشه زایی و کاربرد آب گیاه cuphea spp را توضیح می دهد بنابراین هدف از این مطلاعه و تحقیق تکوین تاثیر زمان (تاریخ) بذر افشانی و فاصله گذاری ردیفی بر روی کاربرد آب خاک وخصوصیات ریشه زایی گیاه cuphea spp بود