یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دانلود مقاله درمورد آزمون های روغن

اختصاصی از یارا فایل دانلود مقاله درمورد آزمون های روغن دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

دانلود مقاله درمورد آزمون های روغن


دانلود مقاله درمورد آزمون های روغن

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : word(قابل ویرایش)

تعداد صفحات:43

فهرست

 

عدد پراکسید
 
اسیدیته
 
عدد صابونی 
 
ضریب شکست 
 
نقطه ذوب
 
مقاومت به روش رنسیمت
 
کروماتوگرافی گاز (GC)
 
عددیدی 
 
آزمونهای غلات
 
مقاومت به روش رنسیمت
 
بسته بندی ماکارونی
 
تعیین میزان قند کل در نوشابه های گازدار (گرم درصد میلی لیتر)
 
بیسکویت و ویفر
 
اندازه گیری ایندرید سولفور ()
 
آزمونهای گوشت و فراورده های لبنی
 
آزمونهای شیر
 
اندازه گیری نشاسته یا کربوهیدرات 
 
آزمونهای پنیر
 
 آزمونهای مواد افزودنی 
 
تعیین نوع رنگ
 
آزمون اندازه گیری درصد مواد نامحلول در آب 
 
آزمون اندازه گیری میزان ید
 
آزمون اندازه گیری درصد خلوص
 
آزمون اندازه گیری میزان ید :
 

 

آزمون های روغن :

در بسته بندی مشخصات زیر باید درج شده باشد :

نام کارخانه - نوع روغن - سری ساخت - وزن روغن - پروانه ساخت و بهره برداری - تاریخ تولید و انقضا

در تمامی آزمایشها برای نمونه برداری از روغن جامد باید از عمق آن استفاده کنیم و در مورد روغن مایع باید قبلاً آنرا هم بزنیم چون قسمت سطحی روغن در تماس با هوا بوده و فاکتورهای بدست آمده قابل اطمینان نیستند .

 

عدد پراکسید :

عدد پراکسید : میلی اکی والان پراکسید است که در یک کیلوگرم روغن یا چربی وجود دارد . اسیدهای چرب اشباع نشده در محل پیوند دوگانه اکسیژن را جذب کرده و پراکسید تولید می کنند.

پراکسید ها از نظر شیمیایی بسیار فعالند ، محصولات اولیه اکسیداسیون روغن ها و چربیها هستند و ارتباط مستقیمی بین عدد پراکسید و میزان فساد روغن وجود دارد .

اساس کار : پراکسید ید موجود در یدورپتاسیم را آزاد می کند . مقدار ید آزاد شده با تیوسولفات سدیم اندازه گیری می شود .

روش کار : 5 گرم از نمونه روغن را وزن می کنیم (اگر نمونه جامد است قبلاً باید ذوب شود) سپس 30 میلی لیتر از محلول کلروفرم و اسید استیک (به نسبت 2 به 3) و بعد از آن 5/0 میلی لیتر محلول یدور پتاسیم اشباع می ریزیم . بعد از 1 دقیقه 30 میلی لیتر آب مقطر می ریزیم . سپس چند قطره معرف چسب نشاسته اضافه می کنیم . با تیوسولفات سدیم 01/0 نرمال تا از بین رفتن تیرگی تیتر می کنیم تا شفاف شود .

 

 

اسیدیته

اسیدیته یا عدد اسیدی : تعداد میلی گرم هیدروکسید پتاسیم لازم برای خنثی کردن اسیدهای چرب آزاد یک گرم نمونه

این فاکتور درجه هیدرولیز ، خلوص و تازگی یا کهنگی روغنها را نشان می دهد .

روش کار : 4/56 گرم از نمونه روغن را وزن می کنیم سپس 50 میلی لیتر از الکل در حال جوش که قبلاً خنثی شده به نمونه روغن اضافه می کنیم . یکی دو قطره فنل فتالئین اضافه کرده و با پتاس 1/0 نرمال تیتر می کنیم تا رنگ صورتی ایجاد شود .

اگر بر حسب اسیداولئیک باشد :            

اگر بر حسب اسید پالمتیک باشد :              

 

عدد صابونی :

عدد صابونی : مقدار میلی گرم هیدروکسید پتاسیم که برای صابونی کردن یک گرم روغن لازم است . اساس عمل عبارت است از صابونی کردن وزن معینی از روغن با مقدار مشخصی پتاس الکلی و سپس تیتراسیون پتاس اضافی .

روش کار : 5 گرم از نمونه وزن کرده 50 میلی لیتر پتاس الکلی و 2 عدد سنگ جوش اضافه می کنیم . روی ارلن لوله مبرد قرار داده و حرارت می دهیم تا به مدت 1 ساعت بجوشد . بعد از بالای لوله اب مقطر می ریزیم و تا پایین می شوییم . چند قطره فنل فتالئین ریخته و تا بی رنگ شدن با اسید کلریدریک 5/0 نرمال تیتر می کنیم .

همه این مراحل را بدون نمونه برای بدست آوردن شاهد انجام می دهیم .

 

B = حجم مصرفی نمونه

S = حجم مصرفی شاهد

 

ضریب شکست :

هر نمونه ای از روغن ضریب شکست خاصی دارد برای تشخیص روغنها و چربی ها و کشف تقلبات هم چنین پی بردن به شفافیت و ناخالصی آنها انجام می شود .

روش کار : بوسیله دستگاه رفراکتومتر انجام می شود . چون طبق استاندارد هر نمونه باید در دمای معینی اندازه گیری شود این دستگاه با اتصال به یک بن ماری در دمای موردنظر نگه داشته می شود .

 

 

نقطه ذوب :

یک لوله موئین را در نمونه می گذاریم تا روغن در آن بالا برود . سپس ، با شعله انتهای لوله را بسته و آنرا در محل سردی قرار می دهیم تا منجمد شود . سپس نقطه ذوب را بوسیله دستگاهی که شامل یک عدسی برای بهتر دیدن لوله موئین ، یک منبع حرارتی برای ذوب تدریجی روغن و دماسنج است می خوانیم . در حقیقت با تعیین نقطه ابتدا و انتهای ذوب ، محدوده ذوب شدن را تعیین می کنیم .

 

مقاومت به روش رنسیمت :

این دستگاه مقاومت روغن را نسبت به عوامل تشدید کننده اکسیداسیون (دما و اکسیژن) می‌سنجد ، 5/2 گرم از نمونه را وزن کرده در ظرف مخصوص می ریزیم . در شیشه دیگری آب مقطر ریخته و الکترود را در آن قرار می دهیم . پس از اتصال قطعات روغن هم حرارت می بیند و هم هوا از داخل آن عبور می کند . مواد حاصل از اکسیداسیون مثل آلدئید ها و ستونها وارد آب شده و تغییر هدایت الکتریکی آن سنجیده شده و به صورت منحنی نمایش داده می شود . محل افزایش ناگهانی این مواد که به صورت شکست در منحنی دیده می شود ، بالاترین حد مقاومت نمونه روغن است .

 

کروماتوگرافی گاز (GC):

برای تعیین ترکیب اسیدهای چرب نمونه و کشف تقلبات به کار می رود . با بررسی پیکهای نمودار رسم شده و مقایسه آن با اسیدهای چرب استاندارد تزریق شده ، نوع اسیدهای چرب تعیین می شود .


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.