یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دانلود مقاله افزایش چربی خون

اختصاصی از یارا فایل دانلود مقاله افزایش چربی خون دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

دانلود مقاله افزایش چربی خون


دانلود مقاله افزایش چربی خون

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : word(قابل ویرایش)

تعداد صفحات:27

فهرست مطالب:

مقدمه
کلسترول چیست؟
بالا بودن کلسترول
انواع کلسترول
افزایش کلسترول خون
جدول (1) ـ درصد اسید چرب ترکیب شدۀ موجود در روغنها و چربیها
جدول (2) ـ منابع چربیهای اشباع شده و اشباع نشدۀ چند پیوندی
اسیدهای چرب ضروری
اهمیّت اسید لینولئیک در تغذیه
بیوسنتز اسید لینولئیک به پروستاگلاندین
جدول (3) ـ میزان اسید لینولئیک موجود در روغنهای گیاهی و چربیهای حیوانی بر حسب درصد
میزان مناسب کلسترول خون چقدر است؟
روشهای عمدۀ کاهش چربی خون (کلسترول) و کنترل آن
مواد غذایی غیر مجاز برای افراد دارای کلسترول بالا
تأثیر رژیم غذایی در کاهش کلسترول خون
کاهش کلسترول خون با ورزش
یک نمونۀ رژیم غذایی مناسب برای افراد مبتلا به کلسترول بالا
چربیها (Lipid)
انواع چربیها
گیاهان داروئی کاهش دهندۀ چربی خون (کلسترول خون)
شوید (Anethum Graveolens L.)
داروهای ساخته شده از گیاه شوید
ترکیبات کنگر فرنگی (Cynara Scolymus)
سیر (Allium Sativum)
داروهای ساخته شده از سیر
سویا (Glycine max L)
خار مریم (Silybum Marianum L)
شنبلیله (Trigonella Foenum – Graceum)
عرقیات گیاهی
منابع (رفرنس)

 

 

مقدمه:

افزایش چربی خون از جمله بیماریهای مزمن است که به دلیل اختلالات متابولیسمی ناشی از عوامل متعدد ایجاد می‌شود. با اینکه داروهای کاهندۀ چربی خون در دسترس هستند هنوز این بیماری یکی از عوامل مهم در تشدید بیمـاریهـای قلبی ـ عروقی در بیمـاران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و بیماران قلبی عروقی می‌باشد.

عواملی مانند عدم رضایت بیماران از مصرف داروهای رایج کاهندۀ چربی خون، بروز عوارض جانبی ناشی از مصرف بیش از حد و طولانی این داروها، بیماریهای ناشی از افزایش چربی خون و هزینه‌های تحمیلی بر بیماران موجب شده است که تمایل به درمانهای جایگزین و سنّـتی افزایش یابد.

مصرف گیاهان داروئی و میوه‌جات علاوه بر کاهش هزینه‌های درمان نتایج رضایت‌بخشی در عوارض افزایش چربی خون بالا در بسیاری از جوامع داشته است. باید توجه داشت که تمایل به مصرف گیاهان داروئی کاهش دهندۀ چربی خون در اکثر جوامع حتی در کشورهای پیشرفته نیز بطور گسترده‌ای عمومیت یافته است.

مصرف این گیاهان بخصوص زمانی که درمانهای رایج قادر به کنترل بیماری نباشند، چشمگیر می‌باشد (فصلنامۀ گیاهان داروئی، حسن فلاح حسینی). رژیم غذایی و مصرف گیاهان داروئی مؤثر بر چربی خون میانگین کلسترول تام و تری گلیسیرید (T.G) و لیپوپروتئین با دانسیتۀ کم (LDL) و نسبت کلسترول توتال و لیپوپروتئین با دانسیتۀ زیاد (HDL) را نسبت به قبل از درمان کاهش داده و میزان (HDL) را افزایش داده است (تحقیقات بالینی باریج اسانس، دکتر طوبی کاظمی ـ دکتر حسین پناهی).

 

کلسترول چیست؟


کلسترول ماده‌ای است از جنس چربی که در تمام سلول‌های بدن وجود دارد و در ساخت دیوارۀ سلولی و برخی هورمون‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. مولکول‌هـای چربی پس از جذب از روده در سیستم گردش خـون توسـط کلستـرول حمـل می‌شونـد. قسمت اعظــم کلستـرول در داخـل بـدن و توسـط کبـد ساخته می‌شود و بقیـۀ آن بـا مصـرف غذاهـای پُـر کلسترول و پُـر چرب وارد بـدن می‌شـود

بالا بودن کلسترول

بالا بودن سطح چربی خون ممکن است منجر به تصلّب شرائین و افزایش خطر سکته‌های قلبی شود. وجود چربی اشباع شدۀ بیش از اندازه در رژیم غذایی ممکن است عامل آن باشد اما ارثی بودن آن هم قابل انکار نیست. کلسترول برای بسیاری از اعمال بدن لازم است و ذاتاً خطرناک نمی‌باشد.

 

 

انواع کلسترول

1- کلسترول LDL (بد)

این نوع کلسترول خاصیت چسبندگی دارد و به راحتی به جدار داخلی دیوارۀ رگها می‌چسبد و باعث باریک شدن و در نهایت انسداد مجرای داخلی رگها می‌گردد. از این رو به کلسترول بد معروف است.

2- کلسترول VLDL (خوب)

این نوع کلسترول مولکول‌های چربی را از کبد به دیگر قسمت‌های بدن حمل می‌کند و بعد از انتقال چربی به بافت‌ها، تبدیل به کلسترول LDL می‌گردد.

3- کلسترول HDL (خوب)

این نوع کلسترول، کلسترول‌های LDL موجود در طول دیواره‌های رگها را پیدا کرده و به آنها می‌چسبد و آنها را از جدارۀ رگها پاک می‌کند و از باریک شدن و انسداد رگها جلوگیری می‌نماید. به همین دلیل به کلسترول خوب معروف است.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.