فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:36
فهرست مطالب:
چکیده
1- کلیات تحقیق
1-1- مقدمه
2-1- بیان مسئله
3-1- اهداف تحقیق :
4-1- اهمیت و ضرورت تحقیق
2- مفاهیم
2-1- تعریف تجارت الکترونیکی
2-2- تعریف پرداخت الکترونیکی و کارتهای اعتباری
2-2-1 - بانکداری الکترونیکی
2-2-1-1- اتوماسیون پشت باجه
2-2-1-2- اتوماسیون جلوی باجه
2-2-1-3- متصل کردن مشتریان به حسابهای بانکی
2-2-1-4- یکپارچهسازی سیستمها و مرتبط کردن مشتری با تمامی عملیات بانکی
2-2-2- شیوههای پرداخت و انواع سیستمهای پرداخت الکترونیکی
2-2-2-1- پرداخت از طریق واسطه
2-2-2-2- پرداخت بر اساس مبادله الکترونیکی پول
2-2-2-3- پرداخت بر اساس پول الکترونیکی
2-2-3-کارتهای بانکی
2-2-3-1- ظهور کارتهای اعتباری
2-2-3-2- تاریخچه کارتهای اعتباری
2-2-3- 3ـ انواع کارتهای بانکی
2-2-3-3-1ـ طبقهبندی کارتها به لحاظ شیوه تسویه
2-2-3-3-2-ـ انواع کارت از لحاظ فناوری ساخت
2-2-3-3-3- انواع کارتها به لحاظ گستره جغرافیایی کاربرد
2-2-4 ـ مکانیزم عمل کارتها
فهرست منابع
همراه با جداول
چکیده :
اقتصاد نوین مفهومی است از ترکیب جریان جهانی شدن اقتصاد و کاربری فناوری اطلاعات در حوزه اقتصاد و بازرگانی. تجارت الکترونیکی، کسب و کار الکترونیکی، بانکداری الکترونیکی، بیمه الکترونیکی و ... از جمله مصادیق این پدیده است که اکنون تلاش زیادی در راستای توسعه آنها در جهان میشود. روابط بین این پدیدهها و سایر عناصر درگیر در چارچوب اقتصاد نوین از ضرورتهای مطالعه و بررسی در کشور است تا بتوان با سهولت بیشتری به کاروان توسعه این پدیده در سطح جهانی دست یافت.
ارقام مربوط به توسعه تجارت الکترونیکی و پرداخت الکترونیکی در جهان و مناطق مختلف و نرخ رشد این پدیدهها، نشان از اهمیتی دارد که این پدیده در اقتصاد نوین بازی میکند. طبق پیشبینیهای صورت گرفته حجم تجارت الکترونیکی را برای سال 2004 معادل 6750 میلیارد دلار گزارش کردهاند. همانطور که مشخص است رشد تجارت الکترونیکی بخاطر محدودیتهایی که وجود دارد عموما بر اساس حجم پولی اندازهگیری میشود که از طریق کانالهای مختلف پرداخت الکترونیکی مبادله میشود. از طرف دیگر با توجه به نقشی که پرداخت در کل نظام تجاری کشورها بازی میکند، مساله پرداخت الکترونیکی از اهمیت خاصی در شکل گیری اقتصاد نوین برخوردار است. در مجموع ارتباط بین تجارت الکترونیکی و پرداخت الکترونیکی از جمله روابط علی است که در مدل اقتصاد نوین باید مورد توجه قرار گیرد. طبق پیشبینی بانک فدرال رزرو امریکا، برای سال 2007 سهم کارتهای اعتباری در نظام پرداخت الکترونیکی (5/19%) نسبت به سایر روشهای پرداخت بیشتر است. لهذا تمرکز بر روش کارت اعتباری در پرداختهای الکترونیکی نسبت به سایر روشها توجه خاصی میطلبد.در این گزارش سعی بر آن است تا نقش پرداخت الکترونیکی بطور عام و کارتهای اعتباری بطور خاص در توسعه تجارت الکترونیکی مورد بررسی قرار گیرد. لهذا، در این رابطه سعی میشود ابتدا تعریف مناسبی از تجارت الکترونیکی، پرداخت الکترونیکی و کارتهای اعتباری ارائه گردیده و سپس آمار و ارقام منتشره در رابطه با نقش این کارتها در توسعه تجارت الکترونیکی مورد توجه قرار گیرد. در نهایت نیز پس از اشارهای به وضعیت و آمار کارتهای اعتباری در ایران، سعی میشود یک نتیجهگیری کلی از گزارش صورت گرفته و پیشنهادات منبعث از آن ارائه گردد.
1- کلیات تحقیق
1-1- مقدمه
دنیای امروز دنیای تکنولوژی است و جو حاکم بر زندگی امروز، بشر را به سوی مکانیزه کردن و آسانترکردن وا می دارد. امروزه لازم است که همه کارها، حتی کارهایی که به نظر مهم و ضروری نمی آیند نیز با زندگی مکانیزه هماهنگ شوند. به عنوان مثال کلید خانه ها یا شرکتها دیگر از جنس فلز نیستند، در دنیای امروز کارتهای مغناطیسی یا نوری جای کلید را گرفته اند.
2-1- بیان مسئله
نخستین ابزاری که جهت استفاده در پرداخت های الکترونیکی در اختیار افراد متقاضی قرار می گیرد کارت های پرداخت است. جنس این کارت ها معمولاً از پی وی سی است که مقاومت خوبی دارد.
در دیدگاه اول، کارت ها از لحاظ پذیرش در دستگاه کارت خوان به دو دسته تماسی و غیرتماسی تقسیم می شوند، در کارت های تماسی برای برقراری ارتباط کارت با دستگاه کارت خوان، قسمتی از کارت که حاوی اطلاعات است لزوماً باید درون دستگاه کارت خوان قرار بگیرد و Head دستگاه کارت خوان با آن در تماس فیزیکی باشد.در صورتی که در کارت های غیرتماسی این ارتباط از طریق امواج رادیویی صورت گرفته و با توجه به نوع کارت و کارت-خوان انتخاب شده، کارت می تواند با فواصل مختلف از کارت خوان قرار بگیرد. اخیراً نوع دیگری از کارت ها نیز مورد توجه قرار گرفته که به کارت های هیبرید مشهورند.
این کارت ها در حقیقت ماهیت جدیدی نداشته و تنها از ترکیب چند تکنولوژی ساخته شده اند. به عنوان نمونه در یک نوع از کارت های هیبریدی، کارت علاوه بر داشتن قابلیت غیرتماسی، چیپ هم دارد و توانایی استفاده در سیستم ها تماسی نیز دارد.
3-1- اهداف تحقیق :
3-1-1- هدف کلی :
بررسی کارت های الکترونیکی و اهمیت آن در زندگی روزمره
3-2-1- اهداف جزئی :
1- مفهوم تجارت الکترونیک
2- تاریخچه کارت های الکترونیکی در جهان و ایران
3- فنآوری کارت های الکترونیکی
4-1- اهمیت و ضرورت تحقیق
با افزایش روزافزون گردش های مالی و انجام تجارت های بین المللی ، هزینه تولید، نگهداری و تبدیلات ارزی برای کشورها بار گزافی را در پی داشت.
برای همین در کنار روند رو به رشد فناوری، تشکیل مفهومی دربرگیرنده پول مجازی، با استفاده از ابزار الکترونیکی، باعث پیدایش تحولی در صنعت بانکداری و گرایشی با عنوان تجارت الکترونیکی گردید. در این ارتباط استفاده از ابزاری جهت بهره برداری از این خدمات نظیر کارت های خرید، ترمینال های خرید، دستگاه های خودپرداز و کیوسک های اطلاع-رسانی متداول شد و مفاهیم نوینی مرتبط با آنها گسترش یافت.
2- مفاهیم
در این بخش تلاش میشود تعریف مناسبی از تجارت الکترونیکی، پرداخت الکترونیکی و کارتهای اعتباری بشود تا پس از آن بتوان با ارائه شواهدو آمار و ارقام موجود، ارتباط این دو را با هم مقایسه کرد.
2-1- تعریف تجارت الکترونیکی
در جریان کاربری فناوری اطلاعات و ارتباطات در اقتصاد، بازرگانی و تجارت، پدیده تجارت الکترونیکی با تعاریف متعددی که در طول زمان برای آن ارائه شده است، مطرح شده و مورد استفاده قرار گرفت.
لغت تجارت الکترونیکی از دو بخش تجارت و الکترونیکی شکل گرفته است. "تجارت" تعریف کننده محتوای عمل یا فرآیندی است که انجام میشود و "الکترونیکی" صفتی است که به تجارت داده میشود و به معنای انجام فرآیندهای تجارت از طریق فناوریهای نوین الکترونیکی است. از جمله فرآیندهایی که در قالب تجارت پوشش پیدا میکند میتوان به استعلام بها، مناقصه، مذاکره، قرارداد، تحویل، پرداخت و... اشاره کرد. مفهوم فناوریهای نوین الکترونیکی نیز به فناوریهایی اشاره دارد که در آن امکان انجام کلیه فعالیتهای لازم برای هریک از فرآیندهای فوق وجود داشته باشد. چندکاناله بودن، فراگیر بودن، جهانی بودن، بهنگام بودن و دوطرفه بودن، از جمله ویژگیهایی است که یک فناوری باید از آن برخوردار باشد تا بعنوان فناوری نوین شناخته شود. از جمله این فناوریها میتوان به اینترنت، اینترانت، اکسترانت، و مواردی از این قبیل اشاره کرد.