فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:27
فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
بیان مسئله
پارامترهای مطرح در انتخاب مانیتور
محدوده قابل مشاهده
حداکثر وضوح و دقت تصویر
عمق رنگ (Color Depth)
جدول اطلاعات کابل VGA
جدول تعداد رنگ تولید شده توسط بیت های متفاوت
مانیتور های LCD
تاریخچه مانیتور LCD
● کریستال مایع
تکنولوژی ساخت LCD
انواع LCD
پیشرفت های LCD
TFTیکی از جدیدترین پیشرفت ها
ویژگی های LCD
ویژگی های مورد استفاده در LCD
رنگ LCD
معایب وخواص LCD
اساس کار مانیتورهای LCD
کریستال مایع:
نتیجه گیری
منابع
چکیده
مانیتور را می توان مهم ترین جزء یک رایانه به حساب آورد. این بخش از هر رایانه تنها قطعه ای است که مستقیماً با سلامت کاربر سر و کار دارد، البته تا چندین سال قبل این گونه نبود، زیرا در آن زمان رایانه ها خود نیز دارای تشعشعات مضر بودند و مانیتور در آن زمان جزو کم خطرترین قطعه رایانه محسوب می شد اما امروزه همه قطعات استاندارد شده و مضرات و تشعشعات آنها از بین رفته است و تنها مانیتور در این میان باقی مانده است.
LCD یا Liquid crystal Display به دلیل مزایای فراوانی مانند نازک بودن، وضوح بیشتر، مصرف برق کمتر رواج یافته است. LCD ها یا همان کریستال های مایع نخستین بار در سال ۱۹۸۸ توسط گیاه شناس اتریشی (فردریک رینیتز) کشف شد او مشاهده کرد زمانی که یک ماده شبیه کلستریل را ذوب می کند با بالا رفتن حرارت رنگ آن از تیره به سوی روشن شدن پیش می رود و پس از خنک شدن مایع قبل از تبلور نهایی به رنگ آبی روشن تبدیل خواهد شد.
مقدمه
مانیتور یا صفحه نمایش متداولترین دستگاه خروجی بوده که از آن برای نمایش اطلاعات استفاده میگردد و دارای انواع مختلفی است . یک صفحه نمایش مانند تلویزیون ها می تواند رنگی یا تک رنگ باشد . در محیط Dos معمولاً صفحههای نمایش دارای 25 سطر و 80 ستون هستند و در هر ستون یک کاراکتر تایپ میشود . وقتی اطلاعات از طریق صفحه کلید وارد کامپیوتر میشوند، در صفحه نمایش ظاهر میگردند تا از صحت آنها اطمینان حاصل شود . بعضی از کامپیوترهایی که مانند Labtop ها قابل حمل یا Portable هستند دارای نوعی صفحه نمایش به نام صفحه نمایش تخت می باشند . در این نوع کامپیوترها، میزان مصرف برق از درجة اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا این کامپیوترها معمولا در مکانهایی که امکان دسترسی به برق نیست کار میکنند و صرفهجویی در مصرف برق در آنها بسیار حائز اهمیت می باشد .
کلیة تصاویر، اعم از کاراکترهای گرافیکی، حروف، ارقام و علایم ویژه و تصاویر گرافیکی به وسیلة نقاط کوچکی به نام Pixcel ساخته میشوند . کیفیت تصاویر، در درجة اول به طراحی قطعات الکترونیک و در درجة دوم به اندازه و تراکم نقاط، که اصطلاحاً به آن تفکیکپذیری صفحة نمایش یا Resolution گفته میشود، بستگی دارد. کلیه کاراکترها در محدودة معینی از نقاط تعریف میشوند که به آن ماتریسکاراکتر گفته میشود. ماتریسکاراکتر مجموعهای از نقاط روشن و خاموش در صفحة نمایش میباشد که به هر یک از این نقاط، همان پیکسل میگویند. هر چه تعداد پیکسلهای موجود در ماتریسکاراکتر بیشتر باشد، وضوح تصاویر و کاراکترها نیز بیشتر خواهد بود. مانند 600 ×800 پیکسل یا 768×1024 پیکسل
بیان مسئله
مانیتورها و مزیت های مانیتورLCD نسبت به دیگر مانیتورها
تقسیم بندی مانیتور ها
1- مانیتور های لامپ تصویری یا CRT
2- مانیتور های LCD
3- مانیتور های LED
مانیتورهای لامپتصویری یا CRT در چند سال اخیر رونق فراروانی در بین کاربران داشته اند . این مانیتورها در اندازة 12 و 14 اینچ به بازار عرضه شدند ، سپس استفاده اندازه از 15 و 17 اینچ آنها در بین کاربران رونق گرفت که در حال حاضر اندازة 17 اینچ آنها بیشتر مورد استقبال میباشد. در حال حاضر انواع 19، 21 و 22 اینچ نیز ساخته شده اند که به دلیل قیمت نسبتاً بالاتر، کمتر مورد استفاده عموم قرار میگیرند. این نوع مانیتورها دارای صفحات محدب و تخت هستند که نوع صفحه تخت آنها بین کاربران پرطرفدارتر است. ایجاد تصویر در این مانیتورها بهوسیلهء پرتاب الکترونها و هدایت آنها به کمک میدانهای الکترومغناطیسی صورت می گیرد .