فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:22
فهرست مطالب :
- چکیده
- مقدمه
- چارچوب نظری
- چاچوب عملی ( اهمیت و ضرورت پژوهش )
- هدف پژوهش
- پیشینه پژوهش
- روش پژوهش
- برآیند پژوهشی ( تجزیه و تحلیل یافته ها )
- کاستی های پژوهش
- پیشنهادات
- فهرست منابع A
- Abstract
چکیده :
دیدگاه شناختی ، بر پایه ی سازایی گری ، آموزش را فرایندی در نظر می گیرد که در آن آموزنده اطلاعات و دانش خود را از طریق دانستن ، تفسیر کردن و ربط دادن تجزیه های خود می سازد .
در این دیدگاه رشد همه جانبه کارکرد های شناختی ، عاطفی و رفتاری و اجتماعی را در بهبود وضعیت جامعه موثر می داند . رشد همه سویه ، در محیط های آموزشی ، خود باوری را فراهم می آورد و بر این باور است که تدابیری که برای مانع شدن از وقوع رویدادهای نامناسب اتخاذ نموده و مظاهر آن در آینده نمود پیدا می کند . در پژوهش حاضر سودمندی پیشگیری در محیط های آموزشی مورد بررسی قرار گرفت و بازنگری در ادبیات پژوهش نیز حاکی از اهمیت آموزش در محیط های آموزشی را داشته است . روش پژوهش کیفی بوده است . یافته ها ، تاثیر پیشگیری از طریق سه رویکرد آگاه سازی و رویکرد جایگزین و رویکرد پرورش عاطفی و نفوذ اجتماعی را در کاهش میزان مصرف اعتیاد از طریق رشد بالندگی عاطفی و روانی و رسانیدن افراد جوان در محیط های آموزشی به خود باوری نشان داده یافته های دیگر نا سودمندی برخی روش های تربیتی سنتی و کاستی تدابیر پیشگیری در محیط های آموزشی در جهت رشد همه سویه کارکرد های شناختی ، عاطفی و دفتاری را نشان داد .
مقدمه :
نظام های آموزشی در همه ی جوامع از اقوام بدوی گرفته تا ملل پیشرفته ، هدف هایی متناسب با توان و رشد فرهنگی و عملی خویش را دنبال می کنند . در آغاز قرن بیست و یکم ، توجه همگان بیش از گذشته به نظام های رسمی آموزشی معطوف شده است ، تا با کمک ایجاد تحول در این زیر مجموعه به گونه های سازنده و موثر پاسخگوی نیاز های علمی ، صنعتی و فرهنگی و اقتصادی ، اجتماعی و اخلاقی جوامع بشری باشند .
مصرف مواد مخدر یکی از موانع جدی توسعه علمی ، صنعتی و فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی و اخلاقی است .
اعتیاد پدیده ای سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و شخصی است و چه برای پیشگیری از آن و چه درمان مناسب آن ، به قبول و اهمیت نیاز داریم . امروزه تفکر نه رویای جهان عاری از اعتیاد را به سر داریم ، نه تسلیم شده ایم و نه آینده را تهی از امید می پنداریم . بلکه به دور از هر گونه مساحمه کاری ، این مسئله اجتماعی را می پذیریم . امروزه یکی از بحث های مردم دنیا ، بحث توسعه و جهانی شدن است . سلامت انسان و توسعه اجتماعی ، رابطه ای جدایی ناپذیر دارند . که این توسعه در سایه همکاری نظام های آموزشی امکان پذیر خواهد بود .
در این میان برای توسعه نظام های آموزشی با نقش بارز خود می توان قابلیت ها و استعداد های مخاطبین را که متشکل از دانش آموزان و دانشجویان است پاسخگو بباشد و این مخاطبین را به طرف کشف واقعیت درونی و فطری خویش ، هدایت نماید . ولی آیا ما می دانیم در نظام های آموزشیمان چه می گذرد ؟ نظام آموزشی در پیشگیری از سود مصرف مواد مخدر چقر سهم داشته ؟ برای پاسخگو به این پرسشها لازم است که به پژوهش در زمینه وضعیت پیشگیری در نظام آموزشی بپردازند .
بی شک مطالعه و تحقیق در این مورد می تواند زمینه ساز رشد و بالندگی تعلیم و تربیت در آغاز ورود به قرن بیست و یکم گردد و حتی آغازی برای پژوهش های دیگر در این زمینه باشد تا با اسباب حفظ کرامت انسانی و ارزش نهادن به فضائل انسانی به منزله وظیفه ملی دستگاههای نظام آموزشی در کشور جوانی مثل ایران اسلامی ، فراهم آورده شود .