فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:50
فهرست مطالب:
فصل اول
(انواع تعهدات )
تعهدات قراردادی
تعهدات ضمنی
شماره یک
یوتال علیه دیکنز و ماتسون848 F.SUPP.751 (1994) U.S. DISTRICT COURT (E.D.MICH.)
سوابق پرونده
استدلال
فصل دوم
( تبلیغات بازرگانی )
سیرتاریخی تبلیغات بازرگانی
1ـ تبلیغات بازرگانی در دوران نخستین
2ـ تحولی شگرف با پیدایش صنعت چاپ
فصل سوم
(اعتبار و نحوه شکلگیری قراردادهای بیع بینالمللی )
خلاصه پرونده
نظر قاضی نیومن(NEWMAN)
رای
قاعده اعتبار محدود اظهارات شفاهی
عرفها, رویهها و عادات بازرگانان
عادات تجاری درCISG
منابع
فصل اول
(انواع تعهدات )
تعهدات قراردادی
منظور از تعهدات قراردادی (فروشنده), آن دسته از شرایط مندرج در قرارداد هستند که در آنها از طرح, طرز کار, کیفیت و برتری ساخت محصول صحبت شده است.
به طور کلی منظور از تعهدات قراردادی (فروشنده) در قبال کالای موضوع قرارداد, آندسته از شرایط مندرج در قرارداد هستند که در آنها از طرح, طرز کار, کیفیت و برتری ساخت محصول صحبت شده است. این شرایط, میبایستی خیلی واضح و روشن در قرارداد تبیین شوند, بهنحوی که حتی المقدور اختلافی درمورد محدوده مسوولیتهای فروشنده در قبال کالایی که از آن تعریف کرده و فروخته, بروز نکند. بدیهیاست که هرگونه ابهام در این مساله, میتواند به روابط بعدی میان طرفین قرارداد لطمه وارد سازد. به همین دلیل, تعهدات قراردادی همواره از موضوعات مهم مورد بحث در مذاکرات قراردادی بودهاند.
معمولا", فروشندهها سعی میکنند که دامنه مسوولیتهای قراردادی خود را محدود کنند; برای میزان خساراتی که باید بپردازند, سقف معینی در نظر بگیرند; و برای اعتبار تعهدات قراردادی خود زمانی مشخص را پیش بینی کنند. خریداران هم در مقابل سعی میکنند که در مذاکرات, برای فروشنده حداکثر میزان تعهدات را در نظر بگیرند و خود از حداکثر حمایت قانونی برخوردار شوند.
گاه ممکن است طرفهای یک قرارداد خود ندانند که مشغول مذاکره در مورد تعهدات قراردادی هستند. گاه قراردادهای بین المللی بیع کالا در قالب اسناد مکتوب رسمی, که میبایستی توسط حقوقدانهای مجرب تهیه شده باشند, تهیه نمیشوند. به خاطر مساله دور بودن فواصل در تجارت بین الملل, قراردادها غالبا" از طریق زنجیرهای از مکاتبات و کاتالوگها که توسط پست ارسال میشوند, یا توسط تلکس یا نمابر که خطوط تلفن آنها را انتقال میدهد, مورد مذاکره قرار میگیرند. به خاطر وجود مشکل استفاده از زبان بیگانه درمذاکرات قراردادی که احتمال عدم درک صحیح از کلمات و گفتهها را به همراه دارد, شرکتهای بینالمللی و تجار با تجربه ترجیح میدهند که بیشتر با تکیه بر استفاده از مدلها, نمودارها, دفترچههای مشخصات فنی و نمونه کالا, کیفیت, نحوه بستهبندی و تواناییهای محصولات خود را توضیح دهند. در هر مکاتبه و مکالمه ممکن است تعهدی در خصوص کالای مورد معامله نهفته باشد که این امر میتواند نقش مهمی را در قرارداد فی مابین طرفهای قرارداد بازی نماید.
در مذاکرات قراردادی, فروشندهها معمولا سعی میکنند که دامنه مسوولیتها و تعهدات قراردادی خود را محدود کنند; و درمقابل, خریداران تلاش میکنند تا میزان تعهدات فروشنده را به حداکثر برسانند.
تعهدات ضمنی
تعهدات ضمنی به آن دسته از تعهداتی اطلاق میشود که صریحا" از طرف فروشنده مورد پذیرش قرار نگرفتهاند, بلکه قانون وجود آنها را در قرارداد مفروض دانسته است. قوانین حاکم بر تعهدات صریح و ضمنی قراردادی در ایالات متحده را میتوان درUCC (قانون تجارت متحدالشکل ایالات متحده) مشاهده کرد. مقررات CISG(کنوانسیون ملل متحد در خصوص قراردادهای بیع بین المللی کالا) در این خصوص شبیه به مقرراتUCC میباشد. به موجب ماده 53 CISG, فروشنده باید کالای موضوع قرارداد را به همان کیفیت, کمیت و توصیفی که در قرارداد متعهد شده, به خریدار تحویل بدهد, و
1 - کالای موضوع قرارداد باید با کاربردی که معمولا" برای کالایی با آن مشخصات در نظر گرفته میشود, تناسب داشته باشد.
2 - کالای موضوع قرارداد باید با هر کاربرد ویژهای که برای آن درنظر گرفته شده است و صریحا" یا ضمنا" در زمان انعقاد قرارداد به اطلاع فروشندهرسیده است, هماهنگی داشته باشد.
3 - کالای موضوع قرارداد باید دارای همان کیفیتی باشد که فروشنده در نمونه یا مدل خود بهخریدار معرفی کرده است.
4 - کالای موضوع قرارداد از محل نگهداری و بستهبندی معمول و متعارف برای آن نوع کالا برخوردار باشد و اگر چنین نیست, به هر حال, کالا به روشی مناسب مورد نگهداری و حفاظت قرار گرفته باشد.
بندهای 3 و 4 فوق الذکر به وضوح بیانگر دوجنبه مهم در تجارت بین الملل هستند: یکی, استفاده از نمونه و مدل در قراردادهای تجاری و دیگری, نیاز فزاینده به بسته بندی مناسب برای حفاظت از کالا بهویژه در حمل و نقل دریایی.
تعهدات ضمنی به آن دسته از تعهداتی اطلاق میشود که صریحا ازطرف فروشنده مورد پذیرش قرار نگرفتهاند, بلکه قانون وجود آنها را در قرارداد مفروض دانسته است.