یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

مقاله کتاب درمانی و وب درمانی

اختصاصی از یارا فایل مقاله کتاب درمانی و وب درمانی دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

مقاله کتاب درمانی و وب درمانی


مقاله کتاب درمانی و وب درمانی

 

 

 

 

 


فرمت فایل : word(قابل ویرایش)

تعداد صفحات:22

فهرست مطالب:

چکیده
کتاب¬درمانی
وب¬درمانی
اهداف و فواید وب¬درمانی
پیشینه پژوهش در ایران
انواع وب¬درمانی
-    بالینی
-    رشد
مراحل اجرای وب¬درمانی
تصویر 1. اجزای وب¬درمانی
وبنوشت و نقش آن در وب¬درمانی
بحث
نتیجه¬گیری
منابع

 

 

چکیده
این مقاله به بررسی اجمالی کتاب¬درمانی ، وب¬درمانی  و اهمیت مطالعه کتاب و منابع وب در درمان مشکلات جسمی، روحی و روانی می-پردازد. این مقاله پیشنهاد می¬کند که وب-درمانی به عنوان جایگزین یا مکمل کتاب-درمانی و سایر فنون روان¬درمانی به کار گرفته شود.

کلیدواژه: روان¬درمانی، کتاب¬درمانی، کتاب، -اینترنت¬درمانی، وب¬درمانی،  وب، کتابخانه بیمارستانی

کتاب¬درمانی
کتاب¬درمانی به عنوان برابرنهاده واژه Bibliotherapy انتخاب شده است. واژه Bibliotherapy از دو واژه Biblio به معنای کتاب و Therapy به معنای درمان و شفا مشتق شده است و قدمتی چون تاریخ کتاب دارد. کتاب¬درمانی به مفهوم امروزی در قرن 19 و 20 شکل گرفته است. البته واژه کتاب¬درمانی نخستین¬بار توسط ساموئل کروترز در سال 1916 به کار گرفته شد. کتاب¬درمانی یعنی استفاده از کتاب و مواد خواندنی سودمند به منظور حل مشکلات جسمی، روحی و روانی.
کتاب¬درمانی یعنی استفاده از مواد خواندنی برگزیده به عنوان مکمل درمان در پزشکی و روانشناسی بالینی و نیز راهنمایی در حل مشکلات شخصی به وسیله مطالعه هدفدار. امروزه در کشورهای پیشرفته کتاب¬درمانی به-وفور و به¬طور مؤثری در محیط های اجتماعی همچون بیمارستان¬ها، مدارس، زندان¬ها، دارالتأدیب¬ها، ندامتگاه¬ها، مراکز بازپروری و مراکز مشاوره برای درمان اختلالات شایع روانی نظیر افسردگی استفاده می¬شود (بلوچ زراعتکار، 1383).
 از دهه 1950 با تأسیس کتابخانه¬های بیمارستانی در بیمارستان¬ها و مراکز درمانی در ایالات متحده آمریکا و برخی از کشورهای اروپای غربی، کتابداران کتابخانه¬های بیمارستانی با مشاوره روانشناسان، روانپزشکان و روانکاوان کتاب¬هایی امیدبخش و نشاط آور را در اختیار بیماران مختلف قرار می¬دهند تا امید به زندگی آنها را افزایش داده و روند درمان جسمی و روحی آنها را بهبود بخشند.
کتابداران کتابخانه¬های بیمارستانی با گردآوری مجموعه¬ای از کتاب¬ها و خواندنی¬های مفید برای بیماران و فراهم کردن امکان دسترسی آسان به واسطه گرداندن کتاب¬های متنوع بر روی کتاب¬بر یا چرخ کتاب  در تمام بخش¬ها و اتاق¬های بیمارستان موجب می¬شوند که بیماران با خواندن این کتاب¬ها احساس آرامش و لذت پیدا کرده، سرگرم شوند و دردهای جسمانی و روانی آنها تسکین یابد. در کتاب-درمانی معمولاً از کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های خواندنی، رمان، داستان و قصه استفاده می‌شود. در واقع، داستان، ابزاری برای کمک به کودکان، نوجوانان، بیماران و سایر افراد برای مقابله با مشکلات جسمی، روحی و روانی خود است. بسیاری از روانشناسان و روانپزشکان خواندن کتاب را به عنوان بخشی از فرایند درمان بیمار توصیه می¬کنند.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.