یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دانلود مقاله فلسفه بودجه

اختصاصی از یارا فایل دانلود مقاله فلسفه بودجه دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

دانلود مقاله فلسفه بودجه


دانلود مقاله فلسفه بودجه

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : word(قابل ویرایش)

تعداد صفحات:46

فهرست مطالب :
فلسفه وجودی بودجه
تحول نقش بودجه
تعریف و مفهوم بودجه
تاریخچه بودجه بندی دردولت ایران
اصول بودجه
اصل سالانه بودن
اصل وحدت
اصل تعادل
اصل شاملیت
اصل کاملیت
اصل تخصیص وانعطاف پذیری
نقش اقتصادی بودجه
طبقه بندی های بودجه
طبقه بندی درآمد ها
طبقه بندی عملیاتی
طبقه بندی محساباتی
طبقه بندی سازمانی
طبقه بندی اقتصادی
مراحل بودجه
مرحله اول – تهیه وتنظیم بودجه
تعیین سیاستهای بودجه ای
تهیه وتنظیم بودجه دستگاههای اجرائی
تهیه وتنظیم بودجه  کل کشور  





فلسفه بودجه
دو پدیده یا واقعیت مهم در طبیعت وجود دارد که از لحاظ ارتباط بافن بودجه نویسی بسیار اساسی بوده و علت وجودی بودجه را تعیین می کند.
واقعیت اول محدود بودن منابع اولیه و امکانات مادی موجود در طبیعت می باشد که مقادیر آن سخت ثابت است. این محدودیت با افزایش جمعیت شدیدتر می شود.
واقعیت دوم نامحدود بودن نیازهای انسان در زندگی اجتماعی است. انسان در مقایسه با سایر جاندران دارای حوزه وسیعتری از نظر خواسته ها وتمایلات می باشد. نوع و حدود نیازهای انسان در جوامع و اعصار مختلف یکسان نیست. بعنوان مثال نیازهای انسان اولیه در جوامع ابتدایی با توقعات انسان قرن بیستم بلکی متفاوت است. هم چنین خواستهای افراد جوامع جهان سوم با مردم کشورهای صنعتی پیشرفته بسیار فاصله دارد. نیازهای انسان با توجه به سطح فرهنگ تمدن و ارزشهای حاکم بر زندگی اجتماعی شکل گرفته و بروز می کند. لکن قدر مسلم این که سیری ناپذیری نیازهای انسان وجه مشترک تمام جوامع بوده ، غیر قابل انکار است.
تضاد دو واقعیت مذکور نامعادله ای را ( منابع ‹ نیازها ) به وجود آورده و مانعی را در راه تامین حداکثر نیازهای ایجاد کرده است. انسان در مواجهه با مشکل ارضا نیازهایش از قوه تعقل، قدرت تجزیه و تحلیل ، و توان پیش بینی خود استفاده کرده و با توسل به برنامه ریزی تلاش کرده است تا با استفاده از حداقل منابع حداکثر بهره وری را بدست آورد و به حد مطلوبی از نیازهایش دست یابد. او برای حصول این مقصود از ابزار بودجه بندی استفاده می کند . لذا بودجه به معنی عام آن تخصیص منابع و امکانات موجود برای تامین حد مطلوب نیازست.
بودجه بندی در شکل پیشرفته آن همان برنامه ریزی است ، منتها با تاکید بر بعد مالی آن مراحل برنامه ریزی از تعیین هدف آغاز می شود. سپس راهها و شقوق مختلف رسیدن به هدف مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته و بهترین راه انتخاب می گردد. در فرآیند بودجه بندی تعیین هدف مستلزم آن است که انسان در میان نیازهای نامحدود خود قائل به اولویت شود بعبارت دیگر منابع در دسترس را به نسبت اولیت نیازها به آنها تخصیص دهد.          
بودجه در معنای عام آن مشتمل بر انواع بودجه ها از قبیل بودجه فرد، بودجه خانواده، بودجه کارگاه ، بودجه یک موسسه تجاری، بودجه دولت، و حتی بودجه بین المللی
می باشد. در این دامنه وسیع هر چه بودجه ساده تر و کم حجم تر بوده و جنبه فردی داشته باشد، در تعیین هدف، انتخاب راه، و میزان تامین نیازها سلیقه شخصی تصمیم گیرنده بیشتر تعیین کننده است. لذا بودجه بندی در بخش خصوصی تابع نظرات و مصالح خصوصی مالک یا صاحب سهم می باشد ، با این که مصالح او ایجاب می کند که برنامه‌ریزی و بودجه بندی خود را بر پایه اصول و ضوابط صحیح و منطقی استوار سازد. اما در بخش عمومی وضع فرق می کند.
در بخش عمومی، دولت نماینده جامعه است و برای اداره امور جامعه و تامین نیازهای ملی منابع و امکانات موجود در جامعه را به هزینه های عمومی کشور تحصیص می دهد. بودجه بندی دولتی دیگر نمی تواند بر اساس سلیقه و عقیده شخصی عمّال حکومت و دولت استوار باشد بلکه آن تابع یک سلسله اصول علمی ، قواعد ، فنون، و قوانین خاص خود می باشد که بعنوان فنون بودجه بندی مطرح است و در این درس مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.
برای رسیدن به محتوای بودجه بندی دولتی شناخت دولت وبخش عمومی لازم به نظر می رسد بطور کلی اداره امور جامعه بوسیله دو بخش عمومی و خصوصی انجام
می گیرد1. بخش خصوصی در برگیرنده فعالیتهای آزاد اشخاص حقیقی و حقوقی است که کالاها و خدمات آنها در بازار آزاد عرضه می گردد. این بخش از یک طرف مصرف کننده یا خریدار از طرف دیگر تولید کننده یا فروشنده هستند. هدف و انگیزه بخش خصوصی در فعالیتهای اقتصادی سود ومنافع مادی است و انگیزه سود آوری بهترین معیار برای اندازه گیری کارآئی این بخش میباشد. تراز نامه و صورت سود وزیان ارائه شده در پایان سال معیار قاطع و صریحی است که راندمان عملیات و تحقق اهداف و موسسه را ارزیابی می کند.
بخش عمومی شامل وازارتخانه‌ها، سازمانها، و موسسات دولتی هستند که در مجموع اهداف قانونی محوله به دولت را تحقیق می بخشد. انگیزه سازمانهای دولتی اصولاً نفع عمومی و مصالح اکثریت و ماموریت آنها ارائه خدمات به جامعه است. یکی از اشکالات ارزیابی کارآئی در موسسات بخش عمومی همان فقدان انگیزه  مادی است. بدین معنی که نمی توان نتایج فعالیتهای بخش عمومی را به دقت و بر اساس مقادیر کمی ارزیابی کرد.
برای شناخت بیشتر بخش عمومی لازم است آن را با بخش خصوصی مقایسه کنیم:
تفاوتها و مغایرتهای بخش عمومی و بخش خصوصی را می توان تحت سه عنوان زیر مطرح کرد:
1- بخش عمومی قسمتی از تولیدات و خدمات خود را در بازار آزاد ارائه می کند نه همه آنها را.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.