فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:41
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
تاریخچه 7
نمودار سازمانی و تشکیلات 7
نوع محصول تولیدی 7
شرح مختصری از فرایند تولید 8
موقعیت دانشجو در واحد صنعتی 8
شرح وظایف دانشجو در واحد صنعتی 8
تعریف پست 8
مبانی طراحی و استاندارد مشخصات عمومی پست 9
انواع پست 11
اجزای تشکیل دهنده پست 12
ترانس زمین 12
ترانس مصرف داخلی 12
سویچگر 13
برقگیر 13
محل نصب برقگیر 15
جبران کننده های توان راکتیو 15
تله خط یا تله موج 16
روشهای مختلف نصب تله خط در سیستمهای فشار قوی 21
سکسیونر 22
کلیدهای قدرت 23
سیرکت بریکر 23
اصول کار ترانسفورماتور 24
تعریف ترانسفورماتور 24
ترانسفورماتورهای ولتاژ(pt-vt) و جریان (ct) 24
افزایش کیفیت توان ترانسفورماتور 26
مقدمه و اصول کار رله ها 27
انواع رله 29
باطری خانه 32
ساختمان کنترل 33
انواع زمین کردن 33
ولتاژهای کمکی 34
اینترلاکها 35
حفاظت 36
حفاظتهای یک پست 63 کیلو ولت 36
رله بوخهولتز 37
سیستم آلارم 38
مراحل مانور 38
تصاویر 40
تاریخچه
سالها پیش یعنی در سالهای آغازین استفاده از انرژی الکتریکی, انتقال توان با همان ولتاژمصرف کنندهها انجام میگرفت و این به دلیل استفاده از توان الکتریکی به صورت DC بود, چراکه در آن زمان هیچ راهی برای افزایش ولتاژ DC وجود نداشت و از آنجا که انواع مختلف مصرف کنندهها مثل لامپها یا موتورها نیازمند ولتاژهای مختلفی بودند برای هر یک باید از ژنراتوری جداگانه استفاده میشد که این خود امکان استفاده از یک شبکه بزرگ برای تغذیه کلیه مصرف کنندهها را از بین میبرد.
در جلسه گروه AIEE در 16 می 1888 نیکولا تسلا مقالهای را با نام "سیستم جدید موتورها و ترانسفورماتورهای متناوب" ارایه کرد و به بیان مزایای استفاده از این سیستم پرداخت. مدتی بعد شرکت "وستینگ هوس" پیشنهاد ساخت اولین سیستم جریان متناوب را داد.
با استفاده از ترانسفورماتور امکان اتصال مولدها به خطوط انتقال ولتاژ بالا و همچنین امکان اتصال خطوط ولتاژ بالا به شبکههای محلی توزیع فراهم شد. با انتخاب فرکانسی مناسب امکان تغذیه انواع بارها از جمله روشناییها و موتورها ایجاد میشد. مبدلهای گردان و بعدها لامپهای قوس جیوه و دیگر یکسو کنندههای جریان امکان اتصال مصرف کنندههای DC را با استفاده از یک نوع یکسو ساز به شبکه مهیا میساختند. حتی مصرف کنندههای با فرکانسهای متفاوت هم میتوانستند با استفاده از مبدلهای گردان به شبکه متصل شوند. با استفاده از نیروگاههای متمرکز برای تولید برق همچنین امکان صرفهجویی به وسیله تولید انبوه فراهم شد و ضریب بار در هر نیروگاه امکان تولید با راندمان بالاتر را نیز ایجاد کرد به طوریکه امکان استفاده از برق با قیمت کمتری برای مصرف کنندهها فراهم شد. بدین ترتیب امکان به وجود آمدن یک شبکه بزرگ برای تغذیه انواع مختلفی از مصرف کنندهها پدید آمد.
با استفاده از نیروگاههای چند برابر بزرگتر که به منطقه بزرگی اتصال داده شده بودند, قیمت تمام شده تولید برق کاهش یافت و امکان استفاده از نیروگاههای با راندمان بالاتر فراهم شد که میتوانستند بارهای مختلف را تغذیه کنند. همچنین بدین ترتیب ثبات تولید برق افزایش پیدا کرد و هزینه سرمایه گذاری در این بخش کاهش یافت و در نهایت امکان استفاده از منابع انرژی دور افتاده مثل نیروگاههای هیدروالکتریک و یا زغال سنگ معادن دور دست, بدون نیاز به پرداخت هزینه حمل و نقل سوختها فراهم شد.در خطوط انتقال ابتدایی از مقرههای "pin-and-sleeve" استفاده میشد. این مقرهها شبیه مقرههایی هستند که امروزه برای خطوط تلفن هوایی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از این مقرهها دارای محدودیت بود چراکه تا ولتاژ 40 کیلوولت قابل استفاده بودند. در سال 1907 ابداع مقرههای بشقابی به وسیله هارولد باک (Harold W. Buck) از شرکت "Niagara Falls Power" امکان استفاده از مقرهها در ولتاژهای بالاتر را هم فراهم آورد به طوری که اولین خط انتقال برای مقادیر بالای انرژی الکتریکی در ایالات متحده بین نیروگاه هیدروالکتریک آبشار نیاگارا و "بافالو" در نیویورک به وجود آمد. هم اکنون تندیس نیکولا تسلا برای قدردانی از همکاری او در راه انتقال انرژی الکتریکی در کنار آبشار نیاگارا قرار دارد.
در طول قرن بیستم ولتاژ انتقال رفته رفته افزایش یافت. در سال 1914 پنجاه پنج خط انتقال با ولتاژ بیش از 70 کیلوولت درحال استفاده بودند که در این میان بیشترین ولتاژ انتقال 150 کیلوولت بود. اولین خط انتقال سه فاز نیز با ولتاژ 110 کیلو در آلمان بین لاچهامر و ریزا در سال 1912 راهاندازی شد. در هفدهم آوریل 1929 اولین خط انتقال 220 کیلوولت در آلمان به بهرهبرداری رسید که در مسیرش از نزدیکی چهار شهر عبور میکرد. در این خط دکلها برای افزایش ولتاژ احتمالی تا 380 کیلو ولت ساخته شده بودند. اولین خط انتقال 380 کیلوولت در سال 1957 ساخته شد, ده سال بعد یعنی در سال 1967 اولین خط انتقال با ولتاژ بسیار بالای 735 کیلوولت ساخته شد. در نهایت در سال 1982 در اتحاد جماهیر شوروی خط انتقالی با ولتاژ 1200 کیلوولت ساخته شد؛ این ولتاژ بیشترین ولتاژ مورد استفاده قرار گرفته در خطوط انتقال در جهان است. علت استفاده از چنین ولتاژ در شوروی پهناور بودن این کشور نسبت به تراکم شهرها بود.
شتاب بالای صنعتی شدن در قرن بیستم به سرعت انرژی الکتریکی را به یکی از زیر بناهای مهم اقتصادی در کشورهای صنعتی بدل کرد. بدین گونه ژنراتورهای محلی و شبکههای کوچک توزیع به سرعت جای خود را به شبکههای بزرگ تولید و انتقال انرژی دادند. با آغاز جنگ جهانی اول به شتاب این تغییرات افزوده شده و دولتها به سرعت شروع به ساخت نیروگاههای بزرگ برای تولید انرژی الکتریکی مورد نیاز در کارخانههای اسلحه سازی کردند. بعدها از این نیروگاهها برای تغذیه مصرف کنندههای شهری استفاده شد.
نمودار سازمانی و تشکیلات:
پست فوق توضیع زرندیه زیر نظر برق منطقه ای باختر استان مرکزی فعالیت و برق مصرفی شهر مامونیه را تامین میکند.
نوع محصول تولیدی:
وظیفه پست فوق توضیع مامونیه دریافت برق فشار قوی از پست شهر ساوه و تبدیل آن برای مصارف خانگی و صنعتی شهر میباشد.
شرح مختصری از فرایند تولید:
برق مصرفی پست مامونیه از نیروگاه k230 پست شهر ساوه تامین میشود که برق مصرفی پست ساوه نیز توسط سیکل ترکیبی نیروگاههای قم ، همدان و ... تولید میشود.