فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:30
فهرست مطالب:
بخش اول – شناسایی کل روستا
الف: شناسایی محیط جغرافیایی
هویت روستا
آشنایی با منطقة خلخال
منابع آب
پوشش گیاهی و جانوری
ناهمواریها آب و هوا
ب: تاریخچه روستا
اماکن تاریخی روستا
حوادث تاریخی
بخش دوم سیمای روستا
2- توزیع مراکز مسکونی مزارع و اماکن عمومی روستا
راههای ارتباطی با محیط اطراف
مسکن و تسهیلات زندگی
بخش سوم – جمعیتشناسی
الف- ساخت جمعیت
ب- توزیع سنی و جنسی جمعیت
جمعیت فعال
توزیع جمعیت برحسب شغل
توزیع جمعیت برحسب سواد
ب- حرکات جمعیت
1-زادو ولد
2 – مرگ و میر
مهاجرت
بخش چهارم ساخت و نظام اجتماعی روستا
– روابط روستائیان
نظرهای اجتماعی و تغییرات مربوط و عوامل ارثی درقشربندی
بخش پنجم
سابقه فعالیت در روستا
عشق بندر
قوانین ارثی
بخش ششم- نهادهای خانواده
– ساخت خانواده
الف- خانواده
موقعیت اجتماعی افراد در داخل خانواده
روابط خانوادگی و طایفهای
ازدواج
نامزدی
ب- تعلیم و تربیت
مراسم مذهبی
مسجد و سازمان آن
مراسم مذهبی
بخش اول – شناسایی کل روستا
الف: شناسایی محیط جغرافیایی
روستای پرگو در فاصله 9 کیلومتری جادة پونیک ( سیانه) – گنجگاه در بخص سنجبد غربی خلخال که به شهرستان کوثر تغییر نام یافتند. و در میان دو کوه مرتفع گوننی (مطلع آفتاب) در شرق و قوزنی و مستقل آفتاب در غرب واقع شدهاست و براساس اسناد حدود ماسههای قدیمی این روستا از آبادیهای بسیار کهن منطقه خلخال بودهاست.
آشنایی با منطقة خلخال
خلخال یکی از شهرستانهای استان اردبیل میباشد که در دامنه غربی کوههای تالش واقع شدهاست.
خلخال از گذشتههای دور مکان علم ودانش بودهاست بطوری که شاعری نامآور« رشیدالدین اخسیکتی» که خود از اهالی ماوراء النهر بوده برای زیارت اهل علم به این شهر میآید و آنچنان شیفتة محیط علمی این شهر میشود که برای مدتی مساکن این دیار میگردد. درکتاب «حدودالعالم» و مراصد« اطلاع» که در سدههای آغازین هجری نوشتهشده از خلخال با نامهای «خوند» و «خونج» یاد شده که در آن هنگام حاکم شهرنشین بودهاست بعدها« فیروزآباد» که برفراز تپة« پردلیس» بناشده بود مرکز حاکم نشین خلخال میشود و بعد از آن نیز« هروآباد» مرکزیت این منطقه را عهدهدار شدهاست که امروز به شهر خلخال معروف است.
در مورد خلخال در« بستان السامه» و« ریاضالسیاحه» نیز آمدهاست که خلخال مکانی نیک و جایی به دل نزدیک است و مردمانش از متاع حسن و علم برخوردارند و عموم مردم آن در میهماننوازی معروف و در دلیری تیراندازی و چابکی بینظیرند.
هرودوت – مورخ یونانی – مینویسد خلخال ولایتی است که شهر« هراوان» در دامنة کوه« ازنوان» در آن شهر واقع شده و « بردههور» در آن میباشد.
دربارة وجه تسمیة دارالمرزین خلخال نیز عقیده بر این است که چون از دیرباز زنان و دختران این دیار مچ پاهای خود را با حلقههایی از سیم و زر میآراستهاند بنابراین واژة خلخال براین سرزمین اطلاق شدهاست.
ناهمواریها آب و هوا
روستای پرکوه در اتفاع 1980 متری از سطح آبهای آزاد و در میان دو کوه گونئی و قوزنی بنا شدهاست که ارتفاع کوههای این منطقه درنهایت 2046 متر است. و همین امر باعث گردیده که این منطقه دارای آب و هوائی کوهستانی باشد. این منطقه دو نوع باد بارانآور میوزد که عبارتند از:
1- بادهای بارانآور مدیترانه که از مبدأ آن دریای مدیترانه میباشد و از غرب میوزد 2- بادهای بارانآور غربی که مبدأ وزش آن اقیانوس اطلس میباشد فصل وزش این بادها زمستان است و به همین علت در این منطقه زمستانهای بسیار سرد و پربرف دیده میشود که گاهی ارتفاع برف به 1 تا 11 متر میرسیده بگونهای که مردم از روی بامها رفت و آمد میکردهاند.
اما در فصل تابستان به علت عدم وزش بادهای بارانآور بارندگی چندانی وجود ندارد و به علت تفاوت از میزان رطوبت و بارندگی تابستان و زمستان این منطقه تفاوت دمای دو فصل نیز بسیار محسوس میباشد بگونهای که در بعضی از تابستانها این منطقه به علت عدم بارش وابستگی اقتصادی و معیشتی به کشت دیم دچار خشکسالی و نابودی مزارع میگردد.
منابع آب
منابع آب این روستا شامل دو بخش از منابع زیرزمنیی( چشمهها)2- آبهای جاری
میباشد که رود برگیجاق( رود پرگو) از کنار این روستا گذشته و در نزدیک روستای
گنجگاه به رود سنگورچای پیوسته و در نهایت به رود قزلاوزن سرازیر میشود.
چشمههای این روستا که در فواصل دور و نزدیک اطراف این روستا واقع شدهاند عبارتند از: سدیوقبلاغ( چشمهسرد) که سرمای آن به حدی است که حتی در تابستان نیز نمیتوان پیش از چند ثانیه دست را در آب نگاه داشت چاببلاغ( چشمهرود) که آب آن به رود برگیچای میریزد. داشبلاغ( چشمهسنگی) کورجابلاع
و رود تسمهبلاغ که در روستای قدیم ابراهیمآباد واقع شده و آب روستا به وسیلة لولهکشی به روستا منتقل میشود.