فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:17
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
فهرست مطالب
موضوع صفحه
مقدمه 6
فصل اول 7
تعاریف 7
1-1- تعریف محیط زیست 8
1-2- انواع محیط زیست 8
1-3- تعریف لغوی اصطلاحی اکوسیستم 9
1-4- انواع اکوسیستم 9
1-5- تعریف علمی و حقوقی آلودگی 9
1-6- جایگاه و مفهوم جرم زیست محیطی 10
1-7- عناصر سهگانه جرم زیست محیطی 11
فصل دوم 13
پاسخ به جرائم زیست محیطی 13
2-1- پاسخ در حقوق ایران 14
2-2- پاسخ در سطح بینالمللی. 14
نتیجهگیری و پیشنهاد 14
منابع فارسی 16
واژهنامه 17
حقوق محیط زیست 17
مقدمه
با پیدایش انقلاب صنعتی در جهان بشر و محیط زیست نظارهگر تحولات شگرفی بوده است. صنعت و توسعه آن گرچه رشد وشکوفایی اقتصادی و مادی به همراه آورده است. اما حسارات زیست محیطی هم وارد نموده که در این راستا میتوان به بروز حوادث ناگوار زیست محیطی اتمی بوپال در هند و چرنوبیل در اوکراین و سایر آلودگیهای وسایط نقلیه اشاره کرد.
آلایندگی و تخریب محیط زیست، تغییرات آب و هوا، افزایش بارانهای اسیدی، افزایش گازهای گلخانهای و کاهش لایة اُزن فاجعة «بحران محیط زیست» را در عرصة جهانی پدید آورده است. کوششهایی در سطح داخلی و بینالمللی جهت مهار این بحران صورت گرفته که هر یک در موضع خود آلودگی و تخریب محیط زیست در حقوق داخلی جرم بوده اما در عرصة بینالمللی جرم تلقی نگردیده است.
فصل اول
تعاریف
1-1- تعریف محیط زیست
محیط زیست از دو واژة محیط و زیست تشکیل یافته که محیط یعنی آنچه که اشیاء و ما را احاطه می:ند و زیست یعنی چیزی که یک شخص برای زنده ماندن به آن نیاز دارد. پس محلی است که آدمی رابه عنوان قلمرو زندگی احاطه کرده است.
از دید اصلاحی در قوانین عادی و اساسی تعریفی از محیط زیست ارائه نگردیده است. اما در بعضی متون به عنوان محیطی با خصائص زیست محیطی، بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی معین که در آن محیط بشر و سایر موجودات ذی حیات از یک زندگی طبیعی بهرهمند میباشند، تعریف شده است.