یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

مقاله رویکرد های ارزیابی عملکرد سازمانها با تاکید بر رویکرد تحلیل پوششی داده ها (DEA)

اختصاصی از یارا فایل مقاله رویکرد های ارزیابی عملکرد سازمانها با تاکید بر رویکرد تحلیل پوششی داده ها (DEA) دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

مقاله رویکرد های ارزیابی عملکرد سازمانها با تاکید بر رویکرد تحلیل پوششی داده ها (DEA)


مقاله رویکرد های ارزیابی عملکرد سازمانها با تاکید بر رویکرد تحلیل پوششی داده ها (DEA)

 

 

 

 



فرمت فایل : word(قابل ویرایش)

تعداد صفحات:27

فهرست مطالب:

چکیده
1. مقدمه
2. گرایش¬های اصلی در انتخاب ارزیابی عملکرد
1.    نظام ارزیابی مبتنی بر نتایج کاری
4. دیدگاه¬های مختلف در ارزیابی عملکرد
5. تاریخچه روش تحلیل پوششی داده¬ها  و تعریف آن
6. مدل¬های DEA
7. اصول پایه¬ای مورد استفاده در روش     DEA
8. تعریف واحدهای تصمیم¬گیری (DMU)
9. مفهوم واحد مجازی در روش DEA
10. بازده به مقیاس در مدل DEA
11. معرفی برخی مدل¬های دیگر تحلیل پوششی داده¬ها
12. تلفیق تکنیک DEA با سایر تکنیک¬ها
13. مزایا و معایب
14. موارد عملی
15. برخی رویکردهایی که DMU را در یک روش مشترک به¬کار می-برند:
16. مدل DEA- BSC
17. نتیجه¬گیری و پیشنهادات
منابع

 

 

 

 چکیده
به دلیل افزایش رقابت بین شرکت¬ها در سطح جهانی، شرکت¬ها مجبور به استفاده از انواع گوناگون ابزارهای عملکرد به منظور بهبود محصولات و خدمات خود شده¬اند. ارزیابی عملکرد می¬تواند نوسانات و مسیر ترقی عملکرد را مهیا نماید. در این مقاله نیز هدف ما معرفی انواع دیدگاه¬ها و روش¬های ارزیابی عملکرد از قبیل کارایی، بهره¬وری و به¬دنبال آن معرفی روش  تحلیل پوششی داده¬ها(DEA) به عنوان یک معیار سنجش بهتر عملکرد می¬باشد. از آنجایی که روش DEA، یک روش کمی است و دارای نقایص فراوانی می¬باشد، آن¬را با روش ارزیابی متوازن(BSC) ترکیب کرده و مدل جدیدی تحت عنوان DEA-BSC که توسط ایلات و همکارانش ارایه شده است را بطور اجمالی معرفی می کنیم.

      واژه¬های کلیدی: ارزیابی عملکرد، کارایی،  تحلیل پوششی داده¬ها (DEA)، ارزیابی متوازن(BSC).


1. مقدمه

امروزه حیات سازمان¬ها و شرکت¬ها در شرایط پیچیده و رقابت صنعتی،مستلزم شناسایی تمامی عوامل تأثیرگذار محیطی و محاطی و برقراری ارتباط صحیح و تعاملات سازنده با آنهاست. در این بین بخش صنعت بدلایل متعددی از جمله نیاز به تولید انبوه و کسب سود،پیشرفت¬های فراوانی داشته وتکنیک¬های مدیریت صنعتی در شکل¬گیری این تحول نقش اساسی و زیربنایی ایفا می¬کنند. از یک طرف خواسته¬ها و آرزوهای بشر نامحدود است و از طرف دیگر قدرت، امکانات، ابزار و زمان حیات او محدود می-باشد. به¬ناچار استفاده مناسب از منابع و بهره¬وری و کارایی به مفهوم گسترده خود مورد توجه انسان قرار گرفته است.
در روش¬های مختلف اندازه¬گیری بهره¬وری و کارایی، تعیین توابع تولید و استفاده از آنها در مدل از جایگاه ویژه¬ای برخوردار است. دو نوع روش برای تخمین توابع تولید تجربی وجود دارد که عبارتند از : روش پارامتری و روش غیر پارامتری. در روش¬های پارامتری، برای یافتن تابع تولیدی که برای سیستم یا جامعه تعیین شده است، با مشکلاتی از جمله برآورد، بررسی و حدس تابع تولید، تعیین پارامترهای آن و بررسی صحت این حدس مواجه هستیم. در مقابل روش¬های پارامتری، روش¬های غیر پارامتری وجود دارد. از جمله محاسن روش¬های غیر پارامتری این است که این روش¬ها شکل مشخصی برای تابع تولید در نظر نمی¬گیرند و مستقیماً با داده¬های مشاهده شده سر و کار دارند (توکلی مقدم و همکاران ،1383: 1). فارل برای اولین بار برای تخمین کارایی روش غیر پارامتری را مطرح کرد. او به جای حدس تابع تولید، با استفاده از مشاهدات مقادیر مرزی ورودی¬ها و خروجی¬ها، کارایی را برای واحدهای مورد مطالعه محاسبه نمود (دیچوف و آلن ،2001: 319) روش تحلیل پوششی داده¬ها (DEA) همان بسط روش فارل می¬باشد که بجای یک خروجی، چند خروجی را در مدل مد نظر قرار می¬دهد. تحلیل پوششی داده¬ها کارایی یک واحد تصمیم گیرنده را نسبت به واحدهای دیگر با ورودی¬ها و خروجی¬های مشابه اندازه می¬گیرد. بیشترین کاربرد این روش در واحدهای خدماتی نظیر بانک¬ها، بیمارستان¬ها، شهرداری¬ها، دانشگاه¬ها و غیره می¬باشد. جهت اجرای روش DEA باید ابتدا واحدهای تصمیم¬گیری را مشخص نموده و سپس عوامل داده و ستاده را تعیین نمود. پس از آن معادله ضرائب، نامعادلات و تابع هدف را مشخص کرده و نهایتاً تابع هدف را حل نمود. نتیجه¬گیری و تجزیه و تحلیل نتایج حاصله آخرین مرحله انجام کار می¬باشد (توکلی مقدم، 1383: 3).

 
2. گرایش¬های اصلی در انتخاب ارزیابی عملکرد

یکی از مهم¬ترین مراحل فرایند ارزیابی عملکرد، انتخاب شاخص یا شاخص¬های ارزیابی می¬باشد. در انتخاب نوع این شاخص¬ها، گرایش¬های مختلفی وجود دارد که هر کدام نیز روش¬های خاصی را برای انجام ارزیابی عملکرد تجویز می-نمایند. سه نوع گرایش اصلی به شرح زیر است:

1.    نظام ارزیابی مبتنی بر ویژگی¬های فردی
ارزیابی مبتنی بر ویژگی¬های فردی، به منظور ارزیابی خصوصیات فردی، مورد استفاده قرار می¬گیرد. این نوع ارزیابی، بر خود شخص و صفات و روحیات وی تأکید دارد. در همین راستا، نظریه¬های«صفات رهبری» مبنای ارزیابی عملکرد قرار می¬گیرند. لذا موضوع سنجش «شخصیت» مدیر که عادتها و شیوه¬های معمول رفتار و نیز توانائی¬های او را در ایفای نقش نشان می¬دهند، اهمیت بسزائی دارد. گرچه در طراحی این نظام، به روش¬های ذهنی متوسل می-شوند و اصولا یکی از ضعف¬های این نوع ارزیابی، استفاده از روش¬های ذهنی در هنگام ارزیابی است، اما به نظر می¬رسد با توجه به پیشرفت مطالعات علمی در این زمینه، از جمله مطالعات گیسلی ، یوکل ، بنیس ، کرک پاتریک ، کوک  و استاگدیل  نمی¬توان در ارزیابی عملکرد مدیر به این ویژگی¬ها توجه نکرد (فضلی و آذر، 1381: 100).


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.