فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:15
فهرست مطالب:
مقدمه :
چکیده :
الف – مالیات بر مبنای فروش
ب- مالیات بر مبنی ارزش افزوده :
مقایسه سیستم مالیات بر مبنای فروش با سیستم مالیات بر مبنای ارزش افزوده :
3 – سیستم مالیات بر ارزش افزوده به دلیل مشخص بودن ارزش افزوده شرکت ، مبالغ خرید و فروش و سهم هر یک
دلایل توجیه کننده لزوم بکار گیری سیستم مالیات بر ارزش افزوده :
موانع موجود در استقرار سیستم مالیات بر ارزش افزوده :
موانع سیاسی :
موانع قانونی :
روش های حسابداری مالیات بر ارزش افزوده
سیستم تفریقی حسابداری مالیلت بر ارزش افزوده
نتیجه گیری :
منابع
مقدمه :
در آستانه قرن بیست و یکم میلادی و در شرایطی که سرمایه گذاری آزاد و بازار رقابتی به عنوان الگوی قالب در اکثر کشور های دنیا پذیرفته شده است، موفقیت کشور ها در عرصه بین الملل مستلزم توجه به عواملی همچون صرفه اقتصادی و سایر عوامل کمی وکیفی می باشد که این امر نیز جز از طریق نگرش صحیح به وظایف دولت ها ، کوچک کردن ساختار دولتی اقتصاد ، اهمیت نقش نظارتی دولت و ایجاد سهولت در مبادلات با سایر کشور ها امکان پذیر نمی باشد. دستیابی به منابع اقتصادی مقرون به صرفه و سرمایه گذاری خارجی مستلزم وجود قوانین و مقرراتی است که در عین بی طرفی کامل ، با قوانین و مقررات سایر کشور ها نیز همخوانی داشته باشد. اصلاح قوانین و مالیتی به صورت یک سیسنم هماهنگ با سایر کشور ها ، می تواند ضمن افزایش درآمد مالیاتی و افزایش نقش نظارتی دولت ها ، تضمین کننده منابع سایر کشور ها بوده و موجبات رشد و توسعه اقتصادی را فراهم سازد. در این میان استقرار سیستم مالیات بر ارزش افزوده به عنوان الگوی غالب مورد استفاده در اکثر کشور های دنیا به عهنوان مهمترین بخش ار برنامه های اصلاح نظام مالیاتی کشور ها می باشد .
واژه های کلیدی :
ارزش افزوده اقتصادی ، حسابداری مالیات بر ارزش افزوده
چکیده :
در شرایطی که سیستم حسابداری مالیات بر ارزش افزوده در بیش از 120 کشور دنیا ( %70 جمعیت جهان ) مورد استفاده قرار می گیرد و با توجه به لزوم بکار گیری مالیات بر ارزش افزوده در کشور ایران در آینده ای نزدیک ، آگاهی اعضای این حرفه از ماهیت مالیات بر ارزش افزوده و حسابداری آن ار اهمیت ویژه ای بر خوردار است . در این مقاله ضمن بیان مفاهیم گوناگون مالیلت بر ارزش افزوده اقتصادی ، به بررسی مفهوم ارزش افزوده از دیدگاه مالیاتی پرداخته می شود. سپس در مورد محاسن این سیستم نسبت به سایر سیستم های مالیاتی ، عوامل توجیه کننده استقرار این سیستم و موانع موجود بر سر راه این راه مطالبی بیان می گردد. در پایان نیز روش های مختلف حسابداری مالیات بر ارزش افزوده با بیان ثبت های لازم حسابداری مورد بررسی قرار می گیرد .
ارزش افزوده را تفاوت میان ارزش داده ها و ستانده های سیستم تجاری بیان داشته اند. به عبارت دیگر ارزش افزوده بیانگر سهم عوامل مختلف تولید یا خدمات از واحد تجاری می باشد. داده های سیستم مالیات بر ارزش افزوده اقتصادی می تواند شامل مواد خام تولید ، یا سرمایه عملیاتی واحد تجاری و ستانده ها نیز شامل فروش عملیاتی می باشد . سهم عوامل تولید نیز می تواند شامل حقوقو دستمزد ، بهره ، اجاره ، سودحسابداری ( یا حقوق و دستمزد ، اجاره ، هزینه سرمایه و سود واحد انتفاعی ) باشد. بنابر این با توجه به تعریف داده ها و ستانده ها و سهم عوامل تولیدی ، مفهوم مالیات بر ارزش افزوده را می توان در سه سطح مورد بررسی قرار داد.