یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دانلود تحقیق حسابداری سبز

اختصاصی از یارا فایل دانلود تحقیق حسابداری سبز دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

دانلود تحقیق حسابداری سبز


دانلود تحقیق حسابداری سبز

 

 

 

 

 



فرمت فایل : word(قابل ویرایش)

تعداد صفحات:56

فهرست مطالب:

اشاره ای به حسابداری سبز
تعاریف
تاریخچه پروژه حسابداری محیط زیست
حسابداری محیط زیست عملکردگرا
حسابداری محیط زیست سبز
حسابداری سبز
مقدمه:
محیط زیست و رشد اقتصادی
رابطه ی حسابداری و محیط زیست
مزایاس حسابداری محیط زیست
حسابداران سبز
نتیجه گیری و پیشنهادها
1-    ارزیابی تاثیرات توسعه (ارزیابی بیرونی)
2-    اقتصاد زیست محیطی
3-    آلودگی اقتصادی
4-    قیمت گذاری کارکردهای محیط زیست
محیط زیست
5-    وضع مالیات بر آلودگی (مالیات سبز)
6-    آوزشهای زیست محیطی ،مشارکت مردمی ، همکاریهای بین المللی – منطقه ای
7-    تدوین حسابداری زیست محیطی
8-    بهره وری سبز
9-    مدیریت مطلوب بانک در زمینه حفاظت از محیط زیست (مدیریت اقتصادی – زیست محیطی)
10- اخلاقیات زیست محیطی و توسعه پایدار
12- موانع عمده توسعه پایدار
نتیجه گیری
منابع:

 

 

 

اشاره ای به حسابداری سبز

تعاریف

حسابداری محیط زیست (Environment Accounting – EA) یک نوع درک و شناخت فراسازمانی و فراگروهی از تحولات است که به نوعی ، به جوامع و محیط زیست انسان ها مربوط می شود.

در حال حاضر ، نگارش های مختلفی در مورد حسابداری محیط زیست (EA) وجود دارد . در حسابداری عملکردی ، حسابداری مرتبط با طبیعت و محیط زیست به عنوان یک شاخه مستقل از علم حسابداری در نظر گرفته می شود که فعالیت ها و کارکردهای آن ، فقط به مدیران و سرمایه گذاران مربوط می شود. در حسابداری عملکردی وظایف EA عبارتند از کاهش هزینه های محیطی و پنهان سازی هزینه های محیطی در بخش های هزینه ای خاص مانند هزینه سربار و جلوگیری از آگاهی یافتن مدیریت از وجود هزینه ها و درآمدهای مرتب با محیط زیست . اما حسابداری محیط زیست به دنبال شفاف سازی تمام عیار فعالیت های حسابداری در تمام ابعاد است و بر این اساس EA یعنی پیگیری و شناسایی هزینه ها و درآمدهای "سبز" محصولات و خدمات ارایه شده در حسابداری مدیریت چه در داخل سازمان و چه در قالب پاسخگویی در قبال جامعه و محیط زیست (پاسخگویی اجتماعی و اکولو‍یکی).

خوشبختانه ، حسابداری محیط زیست در کشورهای مختلف با استقبال عمومی و بین المللی مواجه شده و نمونه این امر را می توان در رواج گسترده استانداردهای ایزو 14000 مشاهده کرد.

در حسابداری محیط زیست از نوع "عملکردی " گزارش های مرتبط با محیط زیست فقط یه سمع و نظر مدیران عالیرتبه سازمان می رسد، در حالی که در حسابداری محیط زیست از نوع "سبز" کوشش می شود تا به سهامداران "دیگر" یعنی به نسل های آینده ،حیوانات ، گیاهان ، میکروارگانیزم ها و تمام شهروندان اطلاع رسانی شود.

 

تاریخچه پروژه حسابداری محیط زیست

این پروژه در سال 1992 در آمریکا و در پاسخ به تقاضای گسترده سهامداران خارج از سازمان آغاز شد. این سهامداران خارج از سازمان آغاز شد. این سهامداران معتقد بودند که تا زمانی که هزینه های محیطی شرکت ها مشخص نشود و اهمیت والای فعالیت های مبارزه با آلودگی محیط زیست برای مدیران و تصمیم گیرندگان سازمانی روشن نشود، نمی توان امیدوار بود که مدیریت محیط زیست در صنعت ، جدی گرفته شود. بنابراین پس از سال 1995 استاندارد ایزو 14000 برای تشویش و ترغیب شرکت ها به رعایت سیاست های حسابداری محیط زیست به وجود آمد.

در اینجا بد نیست که اشاره ای گذرا هم به تفاوت های موجود بین حسابداری محیط زیست "عملکردی " و حسابداری محیط زیست "سبز" بنماییم و از طریق بر مزایا و برتری های حسابداری محیط زیست سبز تاکید کنیم.

حسابداری محیط زیست ، یک نوع درک و شناخت فراسازمانی و فراگروهی از تحولاتی است که به نوعی به جوامع و محیط زیست انسانی مربوط می شود.

 

حسابداری محیط زیست عملکردگرا

هدف اصلی از این نوع حسابداری محیط زیست عبارتست از مخفی کردن EA در فرایند اصلی حسابداری و جلوگیری از آگاهی عمومی از وجود هزینه های طبیعی و انسانی و محدود کردن مباحث زیست محیطی حسابداری به پاره ای مسایل هزینه ای و فنی خاص و به میان آوردن استدلالات ابزاری و حقوقی مانند جریمه ها و دعاوی حقوقی . طرفداران EA عملکردی معتقدند که انسان ها از طبیعت جدا هستند و حقوق آنها نیز با هم تفاوت دارد. در این حالت EA فقط به قوانین و مقررات موجود و رعایت آنها از سوی سازمان ها محدود می شود. در این دیدگاه منابع طبیعی و سایر منابع طبیعی که قابل اندازه گیری و سنجش نیستند به هیچ گرفته می شوند(لمن و تینکر 1996).

به عبارت دیگر تبعیض قایل شدن میان منابع انسانی و منابع طبیعی (برتری دادن منابع انسانی بر طبیعت) برتری دادن سود به ثروت عمومی ترجیح شرکت ها بر اکوسیستم ها و دلار بر احساسات از جمله ویژگی های این نوع EA می باشند. تمام این مسایل هم به معنای آن است که از نظر عملکردگراها ،EA، یک نوع فعالیت حاشیه ای و کم اهمیت است (اندرو و کیدونیس 1996) . بنابراین پنهان سازی هزینه های محیطی در فرایند اصلی حسابداری هدف نهایی EA عملکردی است (لاریناگا و گونزالس 1996) . در این رویکرد گزارش های مرتبط با EA  فقط به سمع و نظر مدیران عالرتبه سازمان می رسد. به عنوان مثال شرکت Nike نگران است که عملکرد ضعیفش در بخش محیط زیست به مطبوعات گزارش شود و مصرف کنندگان و قانونگذاران از این امر آگاه گردند. بنابراین این نوع حسابداری محیط زیست خودخواهانه تنها با هدف سرپوش گذاشتن بر ضعف های عملکردی در بخش محیط زیست و اجتناب از جرینه های قانونی مرتبط با آن صورت می گیرد. پس EA عملکردگرا مانعی بر سر راه تغییر و تحول است.

حسابداری محیط زیست سبز

اما این نوع حسابداری محیط زیست خواهان شفافیت و آشکار شدن مسایل زیست محیطی در فرایند حسابداری است. در این نوع EA کوشش می شود تا به سهامداران دیگر یعنی به نسل های آینده حیوانات ، گیاهان ، میکروارگانیزم ها و تمام شهروندان اطلاع رسانی شود (اندرو و کیدونیس 1996) . در اینجا صحبت از تجدید حیات چرخه های زنده حیوانات و گیاهان و به طور کلی حیات مجدد طبیعت به میان می آید.

EA سبز به دنبال به تحرک واداشتن سازمان ها و سوق دادن آنها به سمت شفاف تر کردن جنبه های زیست محیطی فعالیت شرکت هاست. بنابراین EA سبز به دنبال فراهم آوردن بستری مناسب برای گفتگو های میان همه سهامداران است.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.