یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دانلود مقاله امر به معروف و نهی از منکر

اختصاصی از یارا فایل دانلود مقاله امر به معروف و نهی از منکر دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

دانلود مقاله امر به معروف و نهی از منکر


دانلود مقاله امر به معروف و نهی از منکر

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : word(قابل ویرایش)

تعداد صفحات:23


فهرست مطالب:
عنوان                                                                               صفحه
مقدمه    1
اهمیت و نقش امر به معروف و نهی از منکر در آیات و روایات    2
اهمیت و نقش امر به معروف و نهی از منکر در خانواده    16
فهرست منابع    23


 

 

مقدمه
    یکی از بهترین جلوه‌های اخلاق اجتماعی در اسلام مسأله «امر به معروف و نهی از منکر» است. اقتضای این اصل که «هر چه برای خود می‌پسندی برای دیگران هم بپسند» آن است که انسان در انجام معروف و عمل به آن خودخواه نباشد بلکه بکوشد که خوبیها را در سطح جامعه گسترش دهد و بدیها و منکرات را در هر جایی که می‌بیند بردارد به هر حال مسأله امر به معروف و نهی از منکر از کلیدی‌ترین مسایل اسلامی است و علت برتری امت اسلامی نیز بر سایر امم به خاطر عمل به این فریضه است.
    تحقیق حاضر با توجه به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در اسلام و به دلیل نقش پایه‌ای و اساسی آن در تحقق سایر احکام دینی تهیه شده است. این تحقیق در 3 فصل ارائه می‌شود.
    ابتدا به نقش امر به معروف و نهی از منکر در آیات و روایات پرداخته و سپس به نقش آن در نهاد مقدس خانواده می‌پردازیم. و با توجه به گسترده بودن حجم آیات و روایات و کتب و مطالب در این زمینه صرفاً به بیان کلیات پرداخته و از شرح جزئیات صرف‌نظر کرده‌ام. امیدوارم که توانسته باشم حق مطالب را در مورد این فریضه ادا کرده باشم.



اهمیت و نقش امر به معروف و نهی از منکر در آیات و روایات
    علم فقه در بخشهای مختلفش که همة زمینه‌های زندگی فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، دینی و دنیوی انسان را فرا می‌گیرد، هدفی جز اصلاح، تربیت و تزکیة فرد و جامعه ندارد؛ در عین حال که بسیاری از احکام عبادی آن برای پرورش و سازندگی فرد و روحیات او قانونگذاری شده است، بسیاری از احکام دیگر آن برای اصلاح جامعه و ایجاد عدالت اجتماعی و حفظ حقوق امت اسلامی است.
    مصلحتهای فردی و اجتماعی، هماره در احکام فقهی مراعات شده است و هرگاه این دو مصلحت در یک جا با هم اصطکاک و برخورد پیدا کنند، مصالح عمومی بر مصالح فردی ترجیح می‌یابد تا جایی که فرد باید فدای جامعه شود. از این روست که غزالی، احکام فقهی را برای حفظ و ننگهداری از پنج مصلحت: دین، نفس، عقل، ناموس و مال می‌داند.

 


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.