فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:70
مکان کارآموزی : شهرستان ایذه
فهرست مطالب:
تقدیر و تشکر
مقدمه
تاریخچه برق خوزستان
تاریخچه شرکت
فصل اول : امور مشترکین
بررسی یک قبض
- شماره اشتراک
- شماره شناسایی
- کد خانوار
- آمپر
- فاز
- ولتاژ تحویلی
- عنوان تعرفه
- کد تعرفه
- کنتور
- مقدار مصرف
- پیک فصل
- کم بار و پر بار
- اکتیو و ناکتیو
فصل دوم : متقاضی
- مشترک
- وسایل اندازه گیری و کنترل
- نقطه تحویل
- انشعاب برق
- انشعاب برق فشار ضعیف
- انشعاب برق فشار قوی
- انواع انشعاب های برق
- انواع انشعاب های برق با توجه به نحوه مدیریت مصرف
- انرژی تحویلی
- دوره مصرف
- ماهانه
- بهای انرژی
- رقم ثابت ( آبونمان )
- حداقل بهای برق
- بهای قدرت
- محل نصب وسایل اندازه گیری
- شرایط در خواست برقراری و هر گونه تغییر در مشخصات انشعاب برق
- ضوابط برخورداری از نرخ برق مصارف تولید ( صنعت و معدن )
- ضوابط برخورداری از نرخ مصارف تولید کشاورزی
- نصب وسایل اندازه گیری
- تغییر مکان داخلی وسایل اندازه گیری
- تغییر نام مشترک ( پرونده )
- تعیین مقدار قدرت و انرژی تحویلی به مشترک و بهای برق مصرفی
- تعهدات ناشی از صدور صورت حساب
- تغییر در مصرف
- قطع موقت انشعاب برق
- برقراری مجدد انشعاب برق
- قطع جریان برق
- اطلاعیه قطع جریان برق
- تغییر مشخصات انشعاب
- کاهش موقت قدرت
- آشنایی با دفتر بازرسی و رسیدگی به شکایات شرکت
فصل سوم : نحوه تست و کنترل مدار لوازم اندازه گیری و انواع کنتورها
- کنتورهای تک فاز
- کنتورهای سه فاز
- انتخاب ولتاژ کشورها
فصل چهارم : نمودار و چارت تشکیلات
- چگونگی و فرآیند خدمات شرکت
فصل پنجم : ارزشیابی بخش های
1) مشترکین
2) بهره برداری ( اتفاقات عملیات )
3) مهندسی
فصل ششم : آزمون آموخته ها و نتایج و پیشنهادات
شامل :
- انتخاب ترانس
- انتخاب سیم و هادی آلومینیوم
- انتخاب کابل ترانس
- اطلاعات داده شده
- نظارت
- نظارت در مرحله نصب پایه
- کنترل بار شبکه
- محدوده عملکرد آن در سطح شرکت توزیع :
الف ) کنترل بار ایستگاه و فیدرهای خروجی از آن
ب ) کنترل بار ترانسفورماتورهای توزیع شبکه برق
ج ) سایر عملکردهای گروه کنترل بار
- انواع واگذاری انشعاب به مشترکین
...پیشنهادات
منابع
مقدمه :
سالهاست که واژه برق به طور مکرر در میان مردم استفاده می شود به طوری که هر شخصی برداشت انفرادی خود را از این علم و یا موارد کاربردی آن مطرح می کند اما به صورت کلی عمدتاً تعاریف و برداشت هایی که از این واژه عنوان می شود کامل نبوده و برداشت های ظاهری عملاً نمی تواند اهمیت و نفوذ روزافزون الکترونیک را در ارتباط با صنایع گوناگون بیان کند .
برق به طیف گسترده ای از الکتریسیته اطلاق می شود که با حرکت الکترونها در انواع مدارات نیمه هادی سر و کار دارد ، اختراع IC ها سبب آن شده است که دگرگونی فراوانی در بیان علم پدیدار گشته و سیستم های مدرن الکترونیکی از جمله مدارهای کنترل از راه دور ماهواره ای فضایی ، رباتها و ... را پدید آورد . در حال حاضر الکترونیک کلید فتح شگفتی های جهان است و با تمام علوم و فنون موجود به نحوی پیوند خورده است . از وسایل ساده خانگی تا پیچیده ترین تکنیک های فضایی همه جا صحبت از تکنولوژی فراگیر الکترونیکی است و امروزه صنعت مدرن بدون الکترونیک و تکنولوژیهای وابسته به آن عملاً مطرود و از کار افتاده است .
تاریخچه برق خوزستان
استفاده از صنعت برق خوزستان به سالهای اکتشاف اولین حوزه های نفتی در مسجد سلیمان مربوط می گردد . پس از تاسیس پالایشگاه آبادان در سال 1308 ه.ش برق دایر گردید. طی این سال 1312 تا 1316 محدوده ای از شهر اهواز از طریق چند مولد دیزلی 250 کیلو واتی توسط یک شرکت خصوصی و سپس با نصب یک مولد 500 کیلو واتی در محل رسیدگی شوش و به وسیله خط 6 کیلو واتی برقرار شد . 1314 شهر شوشتر با استفاده از مولد نیروگاهی برق آبی به وسیله نیروی محرکه حاصل از آبشارهای شوشتر کار می کرد به نام موسسة برق نمکی با ولتاژ 110 ولت برقدار گردید و تا سال 1327 برق مورد نیاز شوشتر را تامین می کرد .
بررسی صنعت برق :
مروری کوتاه و فشرده بر عملکرد صنعت برق از سال 1373 تا کنون نمایانگر نکاتی به شرح ذیل است :
طی سالهای 1373 تا 1379 بار شبکه خوزستان از مقدار 1977 مگا وات با رشد متوسط سالانه 3/6 درصد به مقدار 2931 مگا وات افزایش یافت و ظرفیت منصوبه نیروگاهی از 1787 مگا وات به 4/37 درصد رشد به 3828 مگا وات رسید . با احداث 28 ایستگاه جدید انتقال فوق توزیع به 118 ایستگاه و مجموع ظرفیت ایستگاه های فوق به 8575 مگا وات آمپر با رشد 3/36 درصد به 12391 مگا وات آمپر رسید و طول خطوط انتقال و فوق توزیع از 3778 کیلومتر مدار با رشد 23% به 4923 کیلومتر مدار بالغ گردید .
تاریخچه شرکت
با توجه به اینکه کار آموزی اینجانب در شرکت توزیع نیروی برق شهرستان ایذه صورت گرفته لازم است که در ابتدا اطلاعاتی در خصوص تاریخچه تشکیل این شرکت، چگونگی و نحوه خدمات رسانی نیروی به مشترکین این شهرستان داده شود.
محلی که در حال حاضر به عنوان قسمت اتفاقات، عملیات و خدمات مشترکین برق ایذه (نیروگاه سابق) می باشد، در سال 1346 به نام موتور خانه شهرداری که در واقع خدمات برق رسانی به مردم زیر نظر شهرداری انجام می گرفت، معروف بوده است که توسط سه ژنراتور دیزلی که دو دستگاه آن با توان اسمیkva 160کیلو ولت آمپر و یک دستگاه با ظرفیت kva 500 (نیروگاه اسکودا ساخت آمریکا) بافت قدیمی این شهرستان را تغذیه می نمود که پس از زمان اندکی ولتاژ تولید شده توسط نیروگاه MVA5/0 مگاولت آمپری (v400 ولت )توسط دو دستگاه ترانس با ظرفیت kva 800کیلو ولت آمپر kv 11 کیلو ولتی در قسمت اولیه این ترانس مقدار kv 11 کیلوولت افزایش داده می شد Kv 11 v400 (ولتاژ 400 ولت تولید شده توسط نیروگاه مذکور به قسمت ثانویه ترانس ها داده می شد و از اولیه آنها ولتاژ 11 کیلو ولت بدست می آمد ) لذا این ولتاژ 11 کیلو ولت با پایه های چوبی فشار متوسط شبکه 11 کیلو ولت به داخل شهر آورده شده و توسط 16 دستگاه ترانس در نقاط مختلف (بافت قدیمی شهر) تبدیل به فشار ضعیف و در نهایت انشعابات تکفاز و سه فاز مشترکین از آن تغذیه می شد. لازم به توضیح است که بهره برداری و نگهداری برق این شهر در سال 1352 رسما تحویل سازمان برق گردید این وضعیت تا اواخر سال 1356 ادامه داشت تا اینکه در آن زمان با احداث شبکه متوسط kv 33 کیلو ولت با مسیر طولانی از شهرستان هفتکل به باغملک و ایذه برق این دو شهر از این طریق به شبکه و فیدر، مجزا ایستگاه هفتکل متصل شد.
با گسترش این دو شهرستان، ساخت ساز توسعه شهری و روستاهای همجوار علاوه بر بالا رفتن میزان بار و توان مورد نیاز جهت تامین مشترکین جدید معضلات و مشکلات فراوانی نیز در خصوص تامین و نگه داری این فیدر ناشی از طولانی بودن آن (افت ولتاژ شدید در نقاط انتهایی) ، تکمیل شدن ظرفیت فیدر آسیب پذیری شبکه از طریق صاعقه و رعد و برق، شکستگی مقره ها، باد و طوفان، نهایتاً در سال 1374 توسط احداث خط انتقال دو مداره فشار قوی kv 123 کیلو ولت (خطوط 707 و706) از
ایستگاه kv شهرستان رامهرمز به ایذه در 3 کیلومتری ورودی این شهر اقدام به احداث یک مکان پست و ایستگاه برق ترانس پارالل (موازی) به ظرفیت MVA (27ـ20) مگاولت آمپر و 6 فیدر خروجی kv 33 کیلوولت به نام های 5012 ، 5022 ،5032 ، 5042 ، 5052 و 5062 نمودند که باز هم با بالا رفتن میزان بارمصرفی ترانس سوم به ظرفیت (30ـ 5/22) مگا ولت آمپر در سال 1382 نصب شد که 3 فیدر دیگر 5072 ، 5082 و 5092 را شامل می شود که در حال حاضر از کلید 5092 استفاده ای نشده و بدون فیدر و شبکه می باشد.