فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:27
فهرست مطالب:
معماری وب و روش جاوا
معماری عمومی وب و روش جاوا 1
لایه Presentation 3
لیة Business 4
لایه داده 6
مروری بر معماری J2EE 6
Servelt چیست ؟ 8
JSP 9
EJB 9
سرزمین جاوا 11
پروژة سبز 11
جاوانویس ، جاوایی فکر کن ، جاوابنوش ! 14
صفحات JAVAServer 19
ساختار دستوری جاوا 21
کدنویسی JSP در مقابل کد نویسی Sevelt 22
جداسازی منطق تجاری از ارائه صفحه 23
اجرای مختصرJSP 24
کتابخانه برچسبهای JSP 25
رهنمودهای آتی 26
معماری عمومی وب و روش جاوا
برای تشریح بهتر برنامههای کاربردی تحت وب مدرن و امروزی ،معمولا رسم بر آن است که آن را به چهار لایة مستقل تفکیک میکنند . ( شکل یک ) لایة مشتری یا clien ، لایههای میانی که عبارتند از presentation و Business و در نهایت آخرین لایه یعنی لایة داد . در مدلهای کوچکتر معمولا لایههای میانی در یک لایه مجتمع شده و در نتیجچه یک مدل ساده شده سه لایهای به دست میآید برای تصور بهتر این لایهها ، شاید بهتر بتاشد که فرض کنید هر لایه بر روی یک کامپیوتر پیاده سازی میشود .
با اینن سناریو ، فقط لایة مشتری یا clien در منزل و محل کار من یا شما قرار گرفته است و بقیة لایهها بر روی کامپیوترهایی واقع هستند که ممکن است صدها یا هزارها کیلومتر از ما فاصلاه داشتهباشد . حتی ممکن است که لایههای دیگر نیزر در کنار هم واقع شدهباشند . ( هر چند که معمولا چنین نیست . ) لایة مشتری در این مدل سازسژی همان مرورگر وب است که بر روی کامپیوتر مشتری ، صفحات وب را نشان میدهد . در اینن لایه علاوه بر آنکه اطلاعات نمایش داده میشوند ، امکان ورود اطلاعات از طرف کاربر نیز وجود دارد و یکی از وظایف مرور گرها ، انتقال این اطلاعات جمع آوری شده و ارسال آن به لایههای فوقانی است . معمولا برای پیاده
سازی لایههای مشتری از دو روش استفاده میشود .
در روش اول ، از هوشمند بودن کامپیوتر کاربر هیچ استفادهای نمیشود . هنگامی که کاربر اطلاعات یک فرم را تکمیل میکند و یا در خواست صفحة خاصی را میکند (submit) . کلیه عملیات پردازشی در لایههای میانی انجام شده و صفحة جدیدی برای او ارسال میگردد . این صفحة جدید فقط ممکن است شامل یک پیام خطا باشد . به این روش اصطلاحا Dump HTML client اطلاق میگردد . در روش دوم از هوشمندی کامپیوتر کاربر به خوبی استفاده میگردد . مثلا هنگامی که فرمی را در یک صفحة وب تکمیل میکنیم و اگر دچار اشتباه شویم ، بلافاصله بدون آنکه ارتباطی بین لایههای فوقانی برقرار گردد ، کامپیوتر به شما هشدار میدهد . مزیت روش دوم (Semi intellgent client ) آشکار است . ( کاربر برای هر عملیات ساده و ابتدایی نیاز به انتظار کشیدن در پای کامپیوتر خود ندارد . ) اما در این روش ، مرز بین لایههای میانی ( Business و Presentation ) مخدوش میگردد برای استفاده از هوشمندی کامپیوتر مشتری ، از اسکریپت نویسی به زبانهای جاوا اسکریپت و یا ( DHTML ) vbscript در صفحات وب استفاده میشود . توجه داشته باشید که به همین علت ، ، توانایی مرورگرها در اجرای دستورات ، اهمیت مییابد و نسخههای 4 به بعد مرورگرهای Netscape/IE ، امروزه حداقل نیازمندی سایتهای جدید قرار گرفتهاند .
لایه Presentation
وظیفة لایة Presentation ، ارائة محتوای متغیر ( دینامیک ) در صفحات وب است . معمولا محتوای دینامیک از یک بانک اطلاعاتی تامین میشود ( مانند اسامی کاربران Hotmail به همراه مشخصات آنان ) . وظیفة مهمتر این لایه شناسایی صفحات ارسال شده از سمت مشتری ( client ) است .
( یعنی شناسایی کاربر و انتقال اطلاعاتی که او به لایة Business وارد کردهاست ) . روشهای پیاده سازی این عملیات بر روی کامپیوتر web server ، متنوع بوده و در گذشته از برنامههای موسوم به CGI استفاده میشدهاست . الب”ه استفاده از جاوا اسکریپت در سمت سرور نیز مدتی مورد استفاده قرار گرفت ، اما روشهای متداول امروزی عبارتند از :
در ابزارهای ارائه شدة فوق ، روشهایی برای قرار دادن محتوای دینامیک در درون صفحات HTML و همچنین تکنیکهایی برای دریافت اطلاعات ورودی کابر ، در نظر
گرفته شدهاند .
لایه Presentation معمولا درون برنامههای وب سرور ( نظیر Apache webserver , Microsoft IISS IBM websphere و غیره ) پیاده سازی میشوند . وب سرورها توانایی دریافت و اجراتی چندین در خواست از سوی برنامههای کاربردی لایههای دیگر و همچنان کار بران را به طور همزمان دارند . وب سرورها بر اساس آرایش اولیه (configuration) میدانند که در خواستهای (requests) کاربر مشتری را باید به کدام برنامة کاربردی (application) هدایت نمایند .