فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:73
عنوان : طراحی وساخت محفظه ی احتراق به منظور بررسی تأثیر نسبت سوخت به هوا و کلیه ی عوامل موثر بر روی راندمان حرارتی بخاری های گازسوز
پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد «M.S.C »
رشته: مهندسی شیمی
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
چکیده 1
مقدمه 2
فصل اول: انرژی و گاز طبیعی 3
1-1) گاز طبیعی 5
فصل دوم: احتراق در وسایل گازسوز 9
2-1) مفاهیم و اصطلاحات 10
2-1-1) احتراق لحظه ای 10
2-1-2) احتراق ایده آل 10
2-1-3) احتراق کامل 11
2-1-4)احتراق ناقص 11
2-1-5)احتراق عادی 11
2-1-6)احتراق انفجاری 11
2-2)ارزش حرارتی 11
2-3)حدود اشتعال 12
2-4)نقطه شبنم محصولات احتراق 13
2-5)کوره 14
2-6)بخاری های گاز سوز دودکش دار 14
2-6-1)ساختمان و اجزای بخاری گاز سوز 15
2-7-1)سیستم کنترل یک موقعیتی(دستی) 19
2-7-2)سیستم کنترل موازی 20
2-7-3)سیستم کنترل مقایسه ای و متناسب 20
2-8)استانداردهای مربوط به بخاری های گازسوز و روش آزمون گرفتن 20
2-8-1)لزوم وضع استاندارد 20
2-8-2) دامنةکاربرد 21
2-8-3)اصطلاحات وتعاریف 21
2-9)نماهاویکاها 23
2-10)طبقه بندی 25
2-11)بازده حرارتی 25
2-12)بازده کل خالص 26
2-13)روشهای آزمون ، منابع وتجهیزات عمومی 26
2-14)آماده کردن آزمونه 27
2-15)روش انجام آزمون 27
2-16)بیان نتایج وگزارش آزمون 28
2-17)آزمون بازده حرارتی 28
2-18)بیان نتایج وگزارش آزمون 28
2-19)نمونه گیری ازگازهای دودکش واندازه گیری درجه حرارت 30
2-20)بررسی تغییرات فشار با افزایش ارتفاع از سطح دریا 33
فصل سوم:ارایه روش آزمایشگاهی برای اجرایعملی موضوع پژوهش،انجام آزمایشات مورد نیاز تجزیه و تحلیل نتایج 36
3-1) مقدمه 37
3-2) تعریف احتراق 37
3-3) احتراق ناقص 38
3-4) آیتم های تکنولوژی احتراق 38
3-4-1) مقدار هوای تئوریک احتراق (Ao) 39
3-4-2)درصد هوای اضافی 41
3-4-3)چگونگی تامین هوای احتراق 41
3-4-4) نسبت هوا (m) 41
3-4-5) حجم واقعی هوای احتراق (A) 42
3-4-6) مقادیر گازهای حاصل از احتراق 42
3-4-7)اندازه گیری گازهای حاصل از احتراق 43
3-4-8)ارزش حرارتی بالا و پایین سوخت
44
3-4-9)مقدار ماکزیمم گاز دی اکسید کربن تولیدی
45
3-4-10)دمای آدیاباتیک احتراق 46
3-4-11)راندمان خالص و ناخالص 47
3-5)منابع وتجهیزات عمومی مورد نیاز جهت انجام آزمایش و روش انجام آزمون بازده حرارتی: 48
3-6) آزمایش تأثیر غلظت اکسیژن هوا روی راندمان احتراق بخاری 50
3-7)آزمایش تأثیر فشار هوا روی راندمان حرارتی بخاری گازسوز 51
3-8)آزمایش های سری دوم: آزمایش های میدانی 53
فصل چهارم: نتیجه گیری و پیشنهاد 63
نتیجه گیری 64
فصل پنجم: منابع و مآخذ 71
فهرست منابع فارسی 72
فهرست منابع غیرفارسی 73
فهرست جدول ها
عنوان صفحه
(جدول 1-1): ترکیب یک نمونه گاز 52
(جدول 2-1): میزان اکسیژن موجود در هوا در فشارهای گوناگون 11
(جدول 3-1): مقایسه احتراق با نسبت هوای کم و زیاد. 5
(جدول 3-2): ترکیب سوخت مورد استفاده برای احتراق 6
(جدول 3-3): واکنش ها ی صورت گرفته هنگام احتراق 7
(جدول 3-4): ترکیب سوخت ارسالی از خط لوله ی پالایشگاه فجر جم 20
(جدول 3-5): ترکیب سوخت ارسالی از خط لوله ی پالایشگاه بیدبلند 21
(جدول 3-6): شرایط اقلیمی مناطق مورد آزمایش در آزمایش های میدانی 22
فهرست اشکال
(شکل 1-1): ذخایر گازی کشف شده در جهان 8
(شکل 1-2): میانگین مصرف انرژی در بخش خانگی 8
(شکل 2-1): نمایی از فرآیند جرقه زن در بخاری گازسوز 16
(شکل 2-2): شیر کنترل بخاری گازسوز 17
(شکل 2-3): اجزای شیر کنترل بخاری گازسوز 18
(شکل 2-4): محل قرارگیری نمونه¬کیر دودکش در بخاری با دهانه خروجی عمودی 31
(شکل 2-5): محل قرارگیری نمونه¬کیر دودکش در بخاری با دهانه خروجی افقی 31
(شکل 2-6): نمونه¬برداری در دودکش¬های با مقطع دایروی 31
(شکل 2-7): نقاط نمونه¬برداری در دودکش¬های با مقطع مستطیل 32
(شکل 2-8): نمونه¬گیری در بخار نوع C 32
(شکل 2-9): تغییرات غلظت اکسیژن موجود در هوا با تغییر ارتفاع از سطح دریا 35
(شکل 3-1): شمای کلی از دستگاه مورد آزمایش 49
(شکل 3-2): اثر محتوای اکسیژن هوا بر روی راندمان حرارتی ناخالص 51
(شکل 3-3): اثر محتوای اکسیژن هوا بر روی راندمان حرارتی خالص 51
(شکل 3-4): اثر فشار هوای اطراف بخاری بر روی راندمان حرارتی ناخالص 52
(شکل 3-5): اثر فشار هوای اطراف بخاری بر روی راندمان حرارتی خالص 53
(شکل 3-6): اثر فشار ارتفاع از سطح دریا بر روی راندمان حرارتی ناخالص
دسته اول 57
(شکل 3-7): اثر فشار ارتفاع از سطح دریا بر روی راندمان حرارتی ناخالص
دسته اول 57
(شکل 3-8): اثر فشار ارتفاع از سطح دریا بر روی راندمان حرارتی ناخالص
دسته اول 58
(شکل 3-9): اثر فشار ارتفاع از سطح دریا بر روی راندمان حرارتی خالص
دسته اول 58
(شکل 3-10): اثر فشار ارتفاع از سطح دریا بر روی راندمان حرارتی خالص
دسته اول 59
(شکل 3-11): اثر فشار ارتفاع از سطح دریا بر روی راندمان حرارتی خالص
دسته اول 59
(شکل 3-12): اثر فشار ارتفاع از سطح دریا بر روی راندمان حرارتی ناخالص مسیر خط
لوله بید بلند 60
(شکل 3-13): اثر فشار ارتفاع از سطح دریا بر روی راندمان حرارتی ناخالص مسیر خط
لوله بید بلند 60
(شکل 3-14): اثر فشار ارتفاع از سطح دریا بر روی راندمان حرارتی ناخالص مسیر خط
لوله بید بلند 61
(شکل 3-15): اثر فشار ارتفاع از سطح دریا بر روی راندمان حرارتی خالص مسیر خط
لوله بید بلند 61
(شکل 3-16): اثر فشار ارتفاع از سطح دریا بر روی راندمان حرارتی خالص مسیر خط
لوله بید بلند 62
(شکل 3-17): اثر فشار ارتفاع از سطح دریا بر روی راندمان حرارتی خالص مسیر خط
لوله بید بلند 62
(شکل 4-1): رابطه مصرف گاز و ارتفاع در مناطق مختلف با در نظر گرفتن اختلاف راندمان
مشاهده شده در مناطق (مسیر خط لوله¬ی جم) 65
(شکل 4-2): رابطه مصرف گاز و ارتفاع در یک کارخانه سیمان نمونه با در نظر گرفتن اختلاف
راندمان مشاهده شده در مناطق (مسیر خط لوله¬ی جم) 66
(شکل 4-3): میزان مصرف متوسط سالانه یک پیتزا و ساندویچ فروشی در ارتفاع¬های مختلف
از سطح دریا بر حسب متر مکعب در سال 67
(شکل 4-4): میزان مصرف متوسط سالانه یک نانوایی در ارتفاع¬های مختلف از سطح دریا بر
حسب متر مکعب در سال 68
(شکل 4-5): اثر ارتفاع¬ از سطح دریا بر روی دی اکسید کربن خروجی از دودکش خط لوله
مسیر پالایشگاه فجر جم 69
(شکل 4-6): اثر ارتفاع¬ از سطح دریا بر روی دی اکسید کربن خروجی از دودکش خط لوله
مسیر پالایشگاه بید بلند 69
(شکل 4-7): اثر فلوی گاز ورودی به بخاری بر روی میزان درصد دی اکسید کربن خروجی از بخاری در شهر یاسوج در ارتفاع 1870 متر از سطح دریا 70