فرمت فایل : word ,PDF
تعداد صفحات:84
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
مقدمه 1
اجزای شبکه 4
ترانسفورماتورهای توزیع
ساختار ترانسفورماتور 7
تلفات ترانسفورماتورها 16
بازده ترانسفورماتور 18
ترانسفورماتورهای قدرت 20
ترانسفورماتورهای توزیع 23
افت ولتاژ در طول خط 27
تجهیزات توزیع
فیوزها 30
فیوزها ی فشار ضعیف و فیوزها ی محدود کننده جریان 30
فیوز ها ی انفجاری 33
تجهیزات اندازه گیری 35
پست توزیع
بار 37
فضا و موقعیت 39
روشهای احداث ایستگاه های توزیع 43
انواع خطا 45
زمین کردن ایستگاه 47
نگهدارنده های هادی های توزیع 48
تیرهای چوبی 50
تیرهای فولادی 56
مقره های مورد استفاده در توزیع 60
سیم های توزیع هوایی 64
هادی های تمام آلومینیومی AAC 66
هادی های تمام آلومینیومی AAAC 67
طرح سیستم توزیع مناطق مسکونی 68
ضوابط مسیر های مجاز 71
موقعیت تیرها 73
انتخاب ترانسفورماتور 76
مقدمه :
صنعت توان الکتریکی به عنوان یک صنعت رشد یافته و تثبیت شده مهم تر ین منبع انرژی است که تقریبا تمام فناوری های دیگر را پشتیبانی می کند. الکتریسیته، مناسب تر ین و دردسترس تر ین انرژی است که امروزه در اختیار می باشد. یک روز بدون آن را تصور کنید!
سیستم قدرت، یک ابزار مناسب، ایمن و کارآمد برای انتقال مقادیر زیاد توان در مسیرهای طولانی می باشد. بازدهی بالای ماشین های الکتریکی- بازدهی ژنراتورها بیش از 98% است که به بالای 99% نیز می رسد و موتور های الکتریکی در حالت عادی بازدهی بیش از 80% دارند و بسیاری هم بالای 90% بازدهی دارند – امکان تبدیل انرژی به الکتریسیته برای انتقال و تبدیل مجدد به گرما، روشنایی و توان مکانیکی با هزینه مناسب را فراهم می کند.
بجای تبدیل توان الکتریکی به مکانیکی، یک راه جایگزین، تبدیل ترمودینامیکی سوخت های فسیلی، توان آب و باد به توان مکانیکی می باشد.
می دانیم که همه اینها محدودیت هایی جدی در انتقال و بازدهی دارند. موتور های حرارتی با توجه به حرارت و اختلاف فشاری که به صورت معمول قابل دستیابی است بازدهی مکانیکی 40% یا پایین تر دارند. به کمک تاسیسات عظیم تور بین بخار، که از سوخت فسیلی یا هسته ای نیرو دریافت می کند، بازدهی نهایی افزایش می یابد. بازدهی بالا تر با استفاده از خروجی توربین های گازی به منظور تامین گرما برای تولید بخار در توربین های بخار امکان پذیر است. این روش تولید، سیکل ترکیبی نامیده می شود که می تواند بازدهی حدود 60% را تامین کند. اگر چه منابع دیگر انرژی می توانند انتقال یابند اما از لحاظ بازدهی انتقال، گاز طبیعی است که با برق برابری می کند که آن هم، نهایتا با یک بازدهی نسبتا پایین به توان مکانیکی تبدیل می شود. تنها مقادیر نسبتا کوچک توان، که فقط برای مکان های دوردست مناسب هستند از منابع انرژی خورشیدی و باد بدست می آیند.
در حال حاضر تحقیقات بیشتری به منظور یافتن جایگزین های جدید برای سوخت های فسیلی به منظور تولید انرژی الکتریکی پیگیری می شود. به نظر می رسد که همجوشی هسته ای، مناسب تر ین منبع برای تولید توان الکتریکی در مقیاس زیاد باشد اما هنوز راه زیادی مانده تا استفاده از این روش جهت تولید انرژی الکتریکی تجاری شود.
یک معیار برای سنجش توانایی هر کشور، مجموع تولیدات آن کشور است. انرژی الکتریکی دائما روشنایی مناسبی را در ساعات کار و همچنین در اوقات فراغت فراهم می کند. توان الکتریکی وسایل موتوری در خدمت بشر، خروجی کار فیزیکی وی را 2.8 کیلو وات به چند برابر این مقدار افزایش می دهد. در این میان نقش بشر تنها هدایت این وسایل می باشد. کوشش اخیر آنان بر آن بوده که رایانه ها را آنچنان آموزش دهند که آنها هم بتوانند ماشین ها را برای انجام کارهای مورد نظر هدایت نمایند. الکتریسیته نیروی لازم را هم برای رایانه ها و هم برای وسایل فراهم می آورد.
در آخر آن که، الکتریسیته یک امر ضروری در زندگی روزانه هر شهروند متمدن است. الکتریسیته انرژی لازم برای وسایل، روشنایی و سرگرمی را فراهم می کند.
اجزای شبکه :
شبکه قدرت الکتریکی می تواند به قسمت اصلی تقسیم شود:
1- تولید، تولید برق
2- انتقال، شبکه ای از خطوط که برق را از نیروگاه های تولیدی به مناطقی که باید در آنجا مصرف شود انتقال می دهد.
3- توزیع، شبکه ای از خطوط که تک تک مشتری ها را به شبکه قدرت الکتریکی وصل می کند.
قسمت های مختلف شبکه قدرت الکتریکی در شکل نشان داده شده اند. اینکه الکتریسیته باید تولید و بین مشترکین توزیع شود آشکار است، اما ضرورت شبکه انتقال، شایسته تامل بیشتری است. سعی بر آن است تا آنجا که امکان دارد محل نیروگاه های تولیدی را از مناطق پر جمعیت دور نگه دارند زیرا؛ اولا افراد کمی هستند که از وجود نیروگاهی در همسایگی خود رضایت داشته باشند، ثانیا زمین نیز – در مناطق کم جمعیت – ارزان تر تمام می شود. علاوه بر این قرار گرفتن نیرو گاه ها در مناطق دور اغلب این امکان را می دهد که نیروگاه ها در کنار منابع سوختی مورد نیازشان واقع شوند و این خود موجب صرفه جویی قابل توجه در هزینه تولید برق خواهد شد. نیروگاه های برق آبی باید در مناطقی که منابع مناسبی از آب ریزان وجود دارد قرار گیرند.