فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:13
فهرست مطالب:
چکیده :
بیان مسئله :
اهمیت و ضرورت تحقیق :
اهداف تحقیق:
متغیرهای تحقیق :
پیشینه تحقیق:
الف : تحقیقات خارجی
تحقیقات داخلی
روش پژوهش :
نحوه و چگونگی اجرای پژوهش :
ابزار گرد آوری داده ها :
جامعه آماری و نمونه آماری :
روش تجزیه و تحلیل اطلاعات :
محدودیت های تحقیق :
منابع
چکیده :
کنکور هنوز هم برای بسیاری از جوانان آرزویی محال و دست نیافتنی است،به گونه ای که دغدغه های ناشی از آن لحظه های جوانی شان را تباه می کند و رنگ و کدورت و سیاهی بر روابط خانواده شان می پاشد. نبرد امسال کنکور تمام شده و نبرد تازه ای در راه است. هم اکنون هزاران هزار دانش آموز در انتظار ورود به دانشگاه با اضطراب های تمام نشدنی و فشارهای اجتماعی و خانوادگی در حال تلاش هستند؛ تلاشی پیگیر و مستمر که دروازه های دانشگاه را به روی آنها بگشاید اما آنچه که در خلال این همه استرس و تلاش پنهان می ماند آسیب های روحی روانی کشنده ای است که روحیه و نشاط نسل جوان کشور را ذوب می کند. محمد علی شامانی آسیب شناس اجتماعی معتقد است که کنکور یک رنج ملی شده و دردی فراگیراست که تبعات منفی آن جامعه را مبتلا کرده است. می گوید: تب کنکور و دانشگاه یک بیماری واگیردار است که خانه به خانه منتقل می شود اما در این میان کسی نیست که هزینه ناکامی ها و سرخوردگی های نسل جوان کشورمان را بپردازد.
* به عنوان نخستین سؤال کمی بحران کنکور را که در سالهای اخیر طیف های گسترده ای از جامعه و نهادهای مهمی چون خانواده را متأثر کرده آسیب شناسی کنید؟
- مهمترین مسأله این است که هزینه ناکامی های دانش آموزان و جوانان را چه کسی می دهد. ما هزینه پنهانی بابت مسأله کنکور می پردازیم که با معیارهای مادی نمی توان آن را سنجید و آن از بین رفتن اعتماد به نفس و ناکامی جوانان این نسل است. این مسائل که می تواند بحران های اجتماعی گسترده ای بیافریند از دید بسیاری از مسئولان و کارشناسان اجتماعی پنهان مانده است. سرخوردگی های اجتماعی و ناکارآمدی و تنش های درون خانواده زاییده کنکور است. رفتن دانشگاه برای برخی از افراد و با روحیه های خاص آنها مضر است. نظام آموزشی ما در بسیاری از موارد خلاقیت ها را می کشد و برای یک فرد خلاق رفتن به دانشگاه یک سم خطرناک است چرا که چارچوب رسمی و خشک دانشگاه جایی برای ظهور خلاقیت باقی نمی گذارد. دانایی مسأله امروز دانشگاه ها و دانشجو است یا تنها مدرک گرایی و پز دانشجو بودن مسأله است؟ اتفاقاتی که می افتد و به عنوان یک آسیب جدی وارد جامعه می شود را ما در دورترین و نقاط کور دانشگاه ایجاد کردیم که این امر بحران های متعدد فرهنگی را در این مناطق و همچنین برای دانشجویان ایجاد می کند. واقعاً چه ضرورتی دارد که دانش آموزان برای تحصیل به دورافتاده ترین نقاط کشور مهاجرت کنند و در بدترین شرایط ممکن به تحصیل بپردازند. تبعات ناشی از این امر هم برای منطقه بومی و هم برای افراد جبران ناپذیر است. مطالعات نشان داده که حضور افراد غیربومی در یک منطقه که کاملاً از ساختار سنتی برخوردار است آسیب های جدی فرهنگی و اجتماعی می آفریند و این امر سادگی و روابط افراد را تغییر می دهد. متأسفانه این تفکر غالب ایجاد شده است که با تکثر دانشگاه، دانایی افزایش می یابد. در حالی که این طور نیست. زمانی که قرار است دانش آموزان برای مدت نسبتاً طولانی و اغلب برای اولین بار از محیط خانه دور شوند باید از نظر روحی آماده شوند.
بیان مسئله :
هر کس در زندگی بارها دست به انتخاب میزند. چرا که انتخاب یکی از مهمترین فعالیتهای انسان است. انسان با انتخابهای خود مسیر زندگیاش را تعیین میکند...
نسان آزاد آفریده شده است و به وی این اختیار داده شده است که در بسیاری از موارد آنچه را که مناسب میداند برگزیند.لحظات انتخاب، لحظاتی حساس هستند. چرا که با تصمیم گیری درباره روش یا پدیدهای خاص، فرد سرنوشت خود را رقم میزند. انتخاب در زندگی از اهمیت بالایی برخوردار است. با انتخاب درست میتوان از منابع (مادی، مالی، انسانی و اطلاعاتی) به شیوهای مناسب بهره برداری کرده و از اتلاف این منابع جلوگیری کرد. انتخابی که مبتنی بر اطلاعات و بینش باشد میتواند به تصمیم گیرنده در جلوگیری از ضایع شدن منابع کمک کند. از طرف دیگر به خاطر آن فرد تصمیم گیرنده، باید نسبت به انتخاب خود پاسخگو باشد، بنابراین انتخاب صحیح میتواند به امور پاسخگو بودن و مسئولیت پذیری کمک کند. (طاهری،1387)