یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دانلود گزارش کارآموزی سنگ آهن میشدوان

اختصاصی از یارا فایل دانلود گزارش کارآموزی سنگ آهن میشدوان دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

دانلود گزارش کارآموزی سنگ آهن میشدوان


دانلود گزارش کارآموزی سنگ آهن میشدوان

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : word(قابل ویرایش)

تعداد صفحات:165

فهرست مطالب:

بخش 1
مکانیزه کردن کارهای پیشروی
                                             
فصل اول : اهمیت مکانیزاسیون     1
فصل دوم : مقایسه روش های کلاسیک و مکانیزه     7
فصل سوم: معرفی ماشین های حفر تونل (بازویی و full face)     21
فصل چهارم : پارامترهای مربوط به انتخاب ماشین های مناسب حفاری (تعیین قابلیت)     35
فصل پنجم: حفاری سنگ ها و زغال در ارتباط با ماشین آلات حفاری     45

بخش 2
مکانیزه کردن کارگاه های استخراج

فصل ششم: شرایط موثر در مکانیزاسیون کارگاه استخراج    63    
فصل هفتم : معرفی انواع کارگاه استخراج و شرایط به کارگیری هر یک از آنها     77
فصل هشتم : پارامترهای موثر در انتخاب ماشین آلات استخراج     99
فصل نهم: مقایسه فنی و اقتصادی بین روش های کلاسیک و مکانیزه     114
فصل دهم: روش های جا به جای ماشین آلات در کارگاههای استخراج     134
فصل یازدهم : محاسبات مربوط به ناو زنجیرای و جرثقیل در کارگاه استخراج     149
منابع    164

همراه با اشکال و جداول

 

بخش اول

مکانیزه کردن کارهای پیشروی

         

            فصل 1

اهمیت مکانیزاسیون در معادن

( Importance of Mechanization in Mine )

 

 

اهمیت مکانیزاسیون در معادن

( Importance of Mechanization in Mine )

 

مقدمه :

هرگاه مکانیزاسیون عملیات استخراج، نگهداری، تخریب با هم هماهنگ باشند می‌توان از آن سود برد و عملیات مکانیزاسیون موثر خواهد بود در غیر این صورت کار به تعویق می‌افتد و مکانیزاسیون عملاً بی اثر خواهد بود.

در عملیات مکانیزاسیون باید این نکته را در نظر داشت که فقط عملیات استخراج مواد معدنی مدنظر نبوده بلکه حمل و نقل مواد معدنی از داخل کارگاه استخراج به خارج از معدن بایستی با عملیات استخراج مکانیزه شده هماهنگ باشد در غیر این صورت توقفها در یک کارگاه مکانیزه اثر نامطلوب بیشتری نسبت به کارگاههای استخراج با تولید کم دارد.

 

1- اهمیت مکانیزاسون در معدن :

هدف اصلی از مکانیزه کردن معادن در به‌کارگیری ماشین آلات پرقدرت برای توسعه بیشتر معدن ونیز استخراج ذخایر موجود با کمترین ضایعات، نهایت استفاده را به عمل آورند، میزان استخراج از معادن تامین احتیاجات صنایع مختلف و در نهایت ماده معدنی به صورت اقتصادی و با دعایت اصول ایمنی استخراج گردد.

امکانات لازم برای بهبود بخشیدن به وضعیت معادن در دو گروه زیر خلاصه می‌شود:

  • حذف جبهه کارهای کوچک و پراکنده و احداث جبهه کارهای بزرگ
  • مکانیزه کردن کارگاهها

2- فوایدی که در اثر مکانیزه کردن معادن به وجود می‌آید به شرح زیر خواهد بود :

  • افزایش سرعت در استخراج مواد معدنی
  • ایمنی بیشتر
  • افزایش امنیت در محیط زیست
  • دستیابی به ماده معدنی بیشتر
  • افزایش درآمد معدن
  • پاسخگویی به نیازهای داخلی کشور
  • پایین آوردن هزینه عملیاتی معدن
  • توسعه بیشتر معدن
  • به کارگیری ماشین آلات پیشرفته

   10- بازدهی بیشتر دستگاهها

   11-پیوستگی عملیات

   12- صادرات بیشتر مواد معدنی

   13- به کارگر ماهر و متخصص نیازی نخواهد بود

 

1-2- پیوستگی عملیات :

در سال 1940 نیاز به بارگیری زغال توسط ماشین به جای بارگیری دستی شدیداً حس گردید. اولین ماشینی که در این ارتباط ساخته شد مکامور بود و 8/5 درصد کل تولید انگلستان را تشکیل می‌داد. ماشین شامل قسمتهای برش، بارگیری، حمل بوده و عمق برش 3/1 تا 8/1 متر در نظر گرفته می‌شد.

فقط موفقیت این ماشین محدود بود زیرا این ماشین همراه سیستم نگهداری صلب به کار گرفته می‌شد و از آنجا که ماشین سطح بسیار زیادی را اشغال می‌کرد بایستی اجباراً در حین عبور ماشین نگهداری از جلوی ماشین باز و در پشت آن مجدداً نصب شده بود که باعث توقف عملیات و کاهش تولید می‌گردید. برای جلوگیری از این عمل ستونهای هیدرولیکی در انگلستان و ستونهای اصطکاکی در آلمان ساخته شد.

توسعه و ساخت ناوهای زنجیری انعطاف‌پذیر AFC در آلمان امکان استفاده از سیستمی که بتواند همزمان زغال را حفر و بارگیری و نگهداری انجام دهد را مهیا نمود بطوریکه یک سطح آری از ستون نگهداری در جلوی سینه کار ایجاد کرده‌اند و باعث می‌شد که ناوزنجیری بدون نیاز به باز و بسته شدن به طرف جلو حل داده شود و کارهای حفر و نگهداری کارگاه استخراجی بطور همزمان و پیوسته صورت گیرد. در اواخر دهه 1950 در آلمان ماشین‌های رنده و در انگلستان ماشین‌های زغال‌بر توسعه پیدا کرد و جای سیستمهای نگهداری منفرد را سیستمهای نگهداری قدرتی و غیره گرفتند. ] 1 [ ] 2 [

 

2-2- افزایش سرعت در استخراج مواد معدنی :

اولین مکانیزاسیون برای استخراج زغال یا بیل و کلنگ آغاز شد بدلیل بالا رفتن تقاضا و کاهش خطرات ناشی از وجود گرد وغبار و ریزش سقف و دیواره‌ها عملیات استخراجی به مکانیزه شدن روی آورد و استفاده از ماشین زغال‌بر در معادن کاربرد پیدا کرد با استفاده از ماشین زغال‌بر در کف لایه یک شیار باز شده و نیز استفاده از چال‌زنی و آتش‌باری، استفاده از کلنگ منسوخ شد و در سال 1935 در انگلستان برای انتقال زغال حفاری شده از ناوزنجیری و یک سیستم نگهداری سقفی استفاده گردید که این سیستم نگهداری از ستونهای چوبی و یا فلزی تشکیل شده و برای کارگاه استخراج استفاده می‌شد و با استفاده از ماشینهای پیشرفته دیگر از قبیل شیرر و رنده و ماشین هاواژ و غیره برای بالا بردن سرعت پیشروی با پیشرفت تکنولوژی استفاده گردید که به این طریق سرعت پیشروی در اکثر جبه‌کارهای طولانی تمام مکانیزه آنقدر زیاد است سنگ‌هایی که داخل قوس فشار در بالای سقف قرار گرفته‌اند زمان لازم برای پائین آمدن ونیز فشار بر روی سقف را ندارند و نیز قدرت لازم برای نگهداری سقف بسیار کم بوده و نیازی به فشار به سقف از طرف نگهداری قدرتی ندارد اما فشار وارده به سقف به منظور نگهداری برای تخریب سقف بلا واسطه اعمال خواهد شد.]2 [ ]3 [

 

3-2- افزایش امنیت در محیط زیست :

بهره‌برداری بی‌رویه و نادرست از منابع طبیعی باعث شده است که اکوسیستم بخشهای زیادی از کشور ما دچار آسیب‌های جدی شود معدنکاری همیشه یکی از فعالیت‌های اقتصادی بوده که در مقابل حفظ محیط زیست قرار گرفته است یکی از دلایل اصلی آن نیز این است که ماهیت معدنکاری با کاوش زمینی و برهم زدن شرایط پایدار آن در ارتباط است به عنوان مثال در بین مواد معدنی مختلف ، استخراج و استحصال طلا همیشه یکی از مشکل ساز‌ترین انواع معدنکاری بوده است تولید طلا و در دوره جدید به معدن مس سرچشمه بازمی‌گردد طلا یکی از محصولات جانبی این واحد معدنی – صنعتی ، بوده و هست ولی تأسیس اولین معدن طلای ایران در سال 1373 در منطقه موته بوده و تازگی نیز با افتتاح معدن طلای «آق دره» استخراج این ماده وارد دوران جدیدی شده است.

در روش‌های معمول فراوری طلا از ترکیبات سیانور استفاده می‌شود که مضرترین ماده برای محیط و جانوران است و در صورت سهل‌انگاری در جمع‌آوری پساب‌های مسموم به سیانور ، شاهد فجایع محیط زیستی و حتی انسانی خواهیم بود مسأله‌ای مهم و بسیار با اهمیت در معادنی است که از این روش به منظور انحلال طلا استفاده می‌نمایند به عنوان مثال در صورت که چنین اتفاقی در معدن طلا موته رخ دهد علاوه ‌بر مشکلات به وجود آمده و مسمومیت منطقه، چون آبهای زیر زمینی منطقه موته به سمت اصفهان در حرکت است ممکن است یک فاجعه عظیم انسانی در این شهر رخ دهد.

تعطیلی یک معدن در برخی موارد ضروری است ولی شاید در بعضی موارد هم به عنوان به جای پاک کردن صورت مسأله از راه حل‌هایی جهت حفظ یک فعالیت تولیدی استفاده کرد بالاخص که با پیشرفت فن آوری و خصوص کاربرد فن‌آوری‌های جدید مانند نانو و پایو می‌توان از این اثرات مخرب زیست محیطی معادن کاست در اینجاست که می‌توان برنقش مکانیزاسیون و اهمیت آن در معدنکاری به صورت یک تجربه عملی پی برد.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.