فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:61
فهرست مطالب:
تقدیرو تشکر
نکات ایمنی و مواردی که کارآموزباید پیش از کار رعایت نماید
بررسی شرکت و تولیدات آن
سه نوع ساپورت داریم :
انواع ماشین های افزار N-C
موارد استفاده ماشین های افزار N-C
مشکلات و گرفتاریهای صنعت جوشکاری
ابزار مورد نیاز برای جوشکاری :
ماسک جوشکاری
عینک جوشکاری
الکترود گیرو اتصال
دستکش ها و لباسهای حفاظتی جوشکاری
چکش جوش
دریل دستی و سنگ سنباده
جعبه مشعل و وسائل
مشعل های جوشکاری
درموقع کار با مشعل جوشکاری باید به نکات مخصوص دقت شود:
رگلاتور
فشار سنج ها
نکات ایمنی و مواردی که کارآموزباید پیش از کار رعایت نماید
(نکات بررسی شده توسط مسوول مستقیم کارآموزی آموزش داده می شود)
1- بررسی محیط کار :
قبل از عمل کردن دستگاهها و ماشین آلات اپراتور باید خطراتی مثل عدم اتصال به خاک ٬خرده ریزها و ضایعات ٬ خطوط برق ٬ محلهای محافظت نشده یا شرایط خطر زا که توسط دیگر افراد ایجاد شده است را بررسی کند. ماشین آلات نباید به هر صورتی بکار برده شوند بلکه با توجه به دستور العمل سازنده آن باید از آنها استفاده شود.
2- بازرسی :
تمام تجهیزات باید طبق برنامه دوره ای و زمانیی توسط اوپراتور بازرسی شود. این بازرسی باید شامل چک کردن وضعیت نگهداری روزانه مطابق با دستور العمل سازنده ماشین و بازرسی چشمی ماشین برای خرابی دستگاه و یا تجهیزاتی که به نظر می آید به درستی کار نمی کنند و باید قبل از عمل دستگاه تعمیر شوند ٬ باشند.
3- هیچ گاه تجهیزات را برای مقاصدی که برای آن ساخته نشده ٬ بکار نبرید.
4- هر شرایط غیر امن را گزارش دهید.
5- هرگز برحسب شانس کار نکنید: در مکانهای نا متعادل که باعث عدم تعادل و ثبات می شود کار نکنید. اگر کارگران باید از سکوها بالا و پایین بروند باید امکانات این کار فراهم شود.
6- آموزش : کارگران باید با یک مدل کاربردی قبل از براه اندازی تجهیزات آموزش داده شوند. این راهنمایی باید شامل یک مرور کلی از دستور العمل به کار اندازی دستگاه توسط سازنده ٬ موقعیت مکانی تمام دستگاههای ضروری و اورژانس ٬ چکهای نگهداری روزانه٬ محدودیت ماشینها و ایراداتی که در کار با ماشینها ممکن است با آنها مواجه شویم ٬ باشد. یک کارگر نباید بروی مکان بلند متحرکی کار کند مخصوصا در حالتی که تواناییهای وی بر اثر بیماری ٬ داروها و یا استفاده از الکل تحلیل رفته است.
7- استفاده از سکوهای بلند برای کار در نزدیکی سیکلهای تولیدی جریان الکتریسیته تعبیه نشده اند.
8- عملکرد هر قسمت باعث بوجود آوردن یک سری از خطرات و صدمات می شود که بعضی قابل پیشگیری بوسیله وسائل مکانیکی نیستند بلکه می توان بوسیله هوش و ذکاوت و مراقبت و داشتن حس همکاری آنرا پیشگیری نمود.
بنابراین اساسا داشتن اپراتور های لایق و ذیصلاح لازم است که از نظر فیزیکی و روحی مناسب باشند و برای کار با دستگاهها آموزش دیده باشند.
9- باید همواره خطرات ناشی از طنابها ٬ سیمهای برق ٬ شلنگها و ... را مد نظر داشت تا وقتی که سکوها بلند می شوند و یا تجهیزات حرکت می کنند به آنها گیر نکنند.
10- دستگاهها و ماشین آلات را به هر روشی تغییر و اصلاح نکنید.
11- در مورد وسایل بالا رونده ٬ در حالتی که سیمهای برق و خطوط نیرو در بالای آنها هستند ٬ نباید بالا بروند مگر اینکه ایزوله شده باشند.
12- این وظیفه اپراتور است که اجازه ندهد بار دستگاهها از آنجه که سازنده آن معیین کرده و از لحاظ ایمنی مورد قبول است ٬ بیشتر نشود و حرکات اضافه دستگاهها جلوگیری کند.
13- ماشین آلات متحرک نباید حرکت داده شوند مگر تا وقتی که اپراتور مشخص کند که در مسیر حرکت دیگر پرسنل حضور ندارند و یا کلا خطری متوجه کسی نیست.
14- تحت هیچ شرایطی ماشین آلات نباید خارج از آنچه سازنده دستگاه مشخص کرده است و مورد قبول سازنده است تغییر پیدا کند. بعلاوه هنگامی که یکی از دستگاههای ایمنی فعال نیست نباید از ماشین ها استفاده شود.
15- وقتی که متوجه اشکال و یا صدای نا مانوسی در دستگاه شدید دستگاه را قفل و خاموش کنید تا از شروع بکار مجدد و یا حرکت دستگاه توسط هر شخص ناوارد جلوگیری بعمل آید.
توصیه های دیگر
بررسی شرکت و تولیدات آن
شرکت پوشش کالا نگهدار شرکت تولیدی ماشینها و ابزار های صنعتی می باشد که این شرکت از شرکتهای با سهامی خاص می باشد . این شرکت خصوصی در حال حاضر بخشهای مختلفی دارد که از مهمترین این بخشها می توان به بخش ماشین سازی آن اشاره نمود که کارآموزی خود را در این بخش گذرانده ام ٬ از دیگر بخشهای این شرکت بخشی می باشد که در آن به تولید کوره های گرمایی جهت خط های تولید برای رنگ زنی ماشینها از آنها استفاده می شود می پردازند٬ که به طور خلاصه به بررسی عملیات ٬ قسمت ها و دستگاه های موجود و به کاربرده شده می پردازم.
در این قسمت بیشتر توسط ابزار آلات جوشکاری و ورقهای بسیار ساده و ابزار های خمش و برش به ساخت قطعات جعبه ای شکل عظیمی مشغولند که در داخل این باکس های بزرگ لوله هایی با تعداد های بالا به عنوان مثال حدود 40 الا 50 لوله که قسمت بالایی باکس را به قسمت پایینی آن متصل می کند که زیادی تعداد این لوله ها برای جریان هر چه بیشتر آب و گرمای حاصله از عبور آن و استفاده بهینه از انرژی می باشد .
این کوره های گرمایی در خطوط تولید ( از ابتکارات این بخش ) در دو قسمت ( بر خلاف خطوط قبلی ) تعبیه می شوند ٬ در قسمت ابتدایی از حرارت آنها جهت خشک کردن ورق هایی که نیاز به رنگ دارند استفاده می شود و در قسمت دوم از این کوره ها برای خشک کردن لوازم رنگ شده استفاده می شود.
از آنجایی در رنگ زنی الکتریکی مقدار بسیار اندک رطوبت و همچنیین آلودگی سبب طوله کردن رنگ یا بادکردگی رنگ و بلند شدن آن از روی فلز می شود٬ قسمت اول استفاده از کوره ها برای خشک کردن ورق های شسته شده در خط تولید می باشد .
کوره هایی که من در این شرکت مشاهده نمودم کوره های سفارشی شرکت امرسان برای خط تولید این کارخانه در سمنان بودند که در این خط از روش زیر برای رنگ زدن ماشین های لباسشویی ویخچا ل های تولیدی آن شرکت بهره می گیرند .
در این روش ابتدا توسط ریل های خط بدنه ساخته شده ماشین حمل شده و بعد از قرار گرفتن در سکتور شستشوبدنه های تولید شده به طور یکنواخت در این قسمت قرار می گیرند که این بخش ابتدا به وسیله کمپرسور های بادی ذرات گرد و غبار از روی بدنه ها زدوده می شوند سپس بسته به نوع فلزات ( که این بخش انتخابی می باشد) توسط آب پاش های تعبیه شده دراطراف بدنه ها به شکل مطلوبی شستشو می شوند چرا که وجود حتی اندک مقدار گرد وغبار باعث بلند شدن رنگ از روی فلز می شود در مرحله بعدی توسط ریل ها٬ بدنه های فلزی ساخته شده به سکتور گرما دهی اولیه می روند در این قسمت گرما توسط کوره های تولیدی توسط شرکت پوشش کالا نگهدار گرما دهی شده تا بدنه ها کاملا خشک شوند پس از قسمت اضافه شده به خط ٬ ریل ها بدنه ها را به سمت مرحله بعدی که همان مرحله رنگ پاشی توسط مکانیزم الکتریکی می باشند هدایت می کنند این بخشها به وسیله شرکت های سازنده مربوطه ساخته و نصب می شوند .
در مرحله بعد از رنگ پاشی بدنه ها دوباره به قسمت گرما دهی منتقل شده تا با رسیدن درجه مخصوص و متنا سبی از گرما توسط هیترها رنگ پاشیده شده به شکل مطلوبی بر روی تمامی سطوح بدنه به طور یکنواختی مشاهده می شود .
از مهمترین فعالییت های این شرکت و پر درآ مدترین قسمت به نصب دستگاه در کارخانه ها می شود اشاره نمود که اصلی ترین کار شرکت همان نصب دستگاه های تولیدی خود در کارخانه ها و کارگاه های تولیدی می باشد ٬ بدین معنا که ساخت تمامی این تجهیزات به سفارش کارخانه های گوناگون برای نصب وراه اندازی خط تولید کارخانه مربوطه می باشد .