یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

تحقیق بررسی رابطه ی رژیم غذایی با زایمان زودرس در زنان اصفهان

اختصاصی از یارا فایل تحقیق بررسی رابطه ی رژیم غذایی با زایمان زودرس در زنان اصفهان دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

تحقیق بررسی رابطه ی رژیم غذایی با زایمان زودرس در زنان اصفهان


تحقیق بررسی رابطه ی رژیم غذایی با زایمان زودرس در زنان اصفهان

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:51

فهرست مطالب:
فصل اول
۱-۱بیان مسأله    2
2-1  اهداف پژوهش:    5
۳-1  فرضیات پژوهشی:    6
4-1 تعریف واژه ها:    7
5-1  محدودیت های پژوهشی:    11
6-1 ملاحظات اخلاقی:    13
فصل دوم :)چارچوب پنداشتی14)............................................................................................15
فصل سوم:    26
3-1- نوع پژوهش    26
۳-۲ جامعه پژوهش:    26
۳-۳ تعداد نمونه و روش نمونه گیری:    27
۳-۴ مشخصات واحدهای مورد مطالعه:    27
معیارهای خروج از مطالعه:    28
۳ --۵ محیط پژوهش:    28
۳-۶ ابزار و روش گرداوری داده ها :    28
3-7روش تعیین روایی و پایائی ابزار گرد اوری داده ها :    29
پایائی ،اعتماد علمی ابزار گرد اوری داده ها :    30
3-8روش کار    30
فصل چهارم(داده های آماری)..............................................................................................33
فصل پنجم:    48
۱-۵ تفسیر فرضیات:    48
منابع و مراجع:    51

 

 

 

چکیده:
مقدمه: به نظر میرسد یکی از علل زایمان زودرس تاثیر مواد غذایی شامل سبزیجات ، میوه جات، چربی ها ، پروتئیین ها ،لبنیات و مواد متفرقه باشد که در پژوهش حاضر به ان اشاره شده است.
روش کار: در این مطالعه مورد شاهدی از بین خانم هایی که به مراکز بهداشتی شهر اصفهان مراجعه کرده بودند به صورت تصادفی که 25 مورد خانم ها با سابقه زایمان زودرس در گروه مورد و 25 مورد خانم با سابقه زایمان ترم در گروه شاهد قرار گرفتند. و هر 2 گروه شاهد و مورد از نظر سن، تعداد حاملگی ،و وضعیت اقتصادی همسان سازی شدند سپس با پرسشنامه FFQ که مشتمل بر اطلاعات فردی و میزان مصرف میوه و سبزی ، گوشت، چربی، لبنیات و... برای هر سهم ( روزانه، هفتگی ، ماهانه) اطلاعات جمع اوری گردید و با نرم افزار SPSS و با ازمون های مربع کای، تست تی و رگرسیون لجستک تجزیه و تحلیل اماری انجام شد.
نتایج: بر اساس یافته های حاصل از پژوهش تمامی فرضیات پژوهشگر به اثبات رسید.
نتیجه گیری: بر اساس یافته های حاصل از پژوهش به نظر میرسد مصرف مناسب میوه و سبزی ، پرهیز از چربی، استفاده از ماهی و لبنیات با کاهش بروز زایمان زودرس ارتباط دارد پس پیشنهاد میگردد که گروههای در معرض خطر مشخص شوند ویا انها را در رابطه با رژیم غذایی مناسب اموزش داده شود. همچنین میتوان با مشاوره مناسب از بروز زایمان زودرس به میزان زیادی پیشگیری کرد.
۱-۱بیان مسأله
زایمان زودرس از مدتها پیش معضلی مهی در طب زنان بوده است (1) و با توجه به اینکه زایمان زودرس در بر گرفتن حدود 3-19% تمام تولد هاست عمده ترین علت مرگ و میر و معلولیت در نوزادان است (2). و با وجود اینکه روش های نوین مراقبت از نوزادان زودرس وضعیت این متولدین کوچک را تا حد زیادی بهبود بخشیده اما هیچ کاهش پایدار و قابل توجهی در بروز این تولد های زودرس و کم وزن مشاهده نشده است (3). میزان زایمان زودرس در بسیاری از کشور ها مانند امریکا و کانادا در 20 سال گذشته رو به افزایش بوده و از ¾% در سال 1981 به 8/11% در سال 2000 رسیده است (4). در سال 2003 زایمان پره ترم در امریکا 3/12% و در کانادا 7/7% گزارش شد (5). در ایران نیز این روند افزایش ادامه داشته است ، به طوری که از 7/6% در سال 1375 به 1/12% در سال 1379 و 4/16% در سال 1382 رسیده است (1-3). جدا از مسئله بقای نوزادان نارس ، پیامدهای طولانی مدتی به همراه دارد. هزینه های لازم برای مراقبت از کودکی با وزن کم یکی دیگر از جنبه های ملی ناخوشایند زایمان زودرس است.
به طوری که در آمریکا در طی سال اول برای هر نوزادان با وزن 2500 گرم یا کمتر 15000 دلار و برای نوزاد با وزن 1500 گرم یا کمتر 32000 دلار هزینه میشود(6) علی رغم شناخت عوامل متعدد در بروز زایمان زودرس هنوز هم در بسیاری از موارد (54%) علل شروع آن ناشناخته است.(7)
عدم شناخت دقیق مکانیسم شروع زایمان زودرس سبب ایجاد محدودیت در درمان مؤثر آن میشود. از طرفی در صورت شروع علائم زایمانی، تقریباً در اکثر موارد، توقف روند زایمان ناممکن است و اکثر روش های درمانی مانند استراحت در بستر، هیدراتاسیون، تجویز مهارکننده های انقباضات، پروژسترون،سولفات منیزیم وسایر روش ها معمولاً چندان اثر ندارند.(8) بنابراین در مواجه با زایمان زودرس مانند بسیاری از اختلالات و بیماریها پیشگیری مقدم بر درمان و شاید بهترین روش باشد. به کارگیری روش های نوین برای پیشگیری از عوارض بارداری یکی از مهمترین وظایف ماماها طی مراقبتهای دوران بارداری(پره ناتال) می باشد.
تحقیقات نشان می دهد در جوامع مصرف کننده ی مواد پروتِئینی به خصوص ماهی ها وغذاهای دریایی در کشورهایی نظیر ژاپن.حاملگی طولانی تر و وزن نوزادان بیشتر است.(9)
زیرا ماهی ها و غذا های دریایی دارای اسیدهای چرب غیر اشباع با زنجیره ی بلند مثل اسیدلینولنیک و آلفالینولنیک از خانواده ی امگا-3 که جزء اسیدهای چرب ضروری هستند.
لذا بسیاری از محققین جهت پیشگیری از زایمان زودرس،مصرف پروتِئین هایی نظیر ماهی که حاوی اسیدهای چرب(EPAو(DHA را طی بارداری توصیه می کنند.
پایین بودن سطح امگا-3 در خون گروهی از خانم هایی که تولد زودرس جنین داشته اند،نیز مؤید همین مطلب است. به عبارتی رابطه معکوس بین  افزایش سطح امگا-3 در خون و تولد جنین زودرس است.(10)
رعایت رژیم غذایی مناسب و با حداقل 5 گرم اسید چرب ضروری می تواند باعث افزایش انبساط عضله میومتر رحم،  ادامه ی حاملگی و وزن گیری بهتر جنین شود.
همچنین در بعضی مطالعات ارتباط تغذیه ی نامناسب و گرسنه بودن طولانی مدت با زایمان زودرس مطرح شده است. در یک مطالعه در آمریکا تعداد دفعات غذا خوردن کمتر از 3 بار در روز با افزایش خطر زایمان زودرس همراه بوده است.
به همین دلیل تحقیق حاضر با هدف تعیین ارتباط زایمان زودرس با رژیم غذایی حاوی میوه وسبزیجات و پروتِئین ها به صورت سهم در هفته ی قبل و حین بارداری و طراحی مدلی جهت پیش بینی احتمال زایمان زودرس بر اساس مصرف میوه، سبزیجات و پروتِئین ها انجام گردید.    


2-1  اهداف پژوهش:
    الف- هدف اصلی : بررسی رابطه رژیم غذایی با بروز زایمان زودرس در زنان باردار شهر اصفهان در سال 91
    ب- اهداف جزئی:
1-    تعیین رابطه ی مصرف چربی ها با زایمان زودرس در زنان باردار شهر اصفهان در سال 91
2-    تعیین رابطه ی مصرف پروتِئین ها با زایمان زودرس در زنان باردار شهر اصفهان در سال 91
3-    تعیین رابطه ی مصرف لبنیات با زایمان زودرس در زنان باردار شهر اصفهان در سال 91
4-    تعیین رابطه ی مصرف میوه و سبزی با زایمان زودرس در زنان باردار شهر اصفهان در سال 91
5-    تعیین رابطه ی مصرف فیتوپروتِئین ها(مثل ویتامین های ....وC وBوA) با زایمان زودرس در زنان باردار شهر اصفهان در سال 91
6-    تعیین رابطه ی مصرف غلات با زایمان زودرس در زنان باردار شهر اصفهان در سال 91
7-    تعیین مشخصات دموگرافیک(سن، جنس، وزن، میزان تحصیلات)


۳-1  فرضیات پژوهشی:
1-    مصرف چربی ها با زایمان زودرس در زنان باردار شهر اصفهان در سال 91 ارتباط معنا دار دارد.
2-    مصرف پروتِئین ها با زایمان زودرس در زنان باردار شهر اصفهان در سال 91 ارتباط معنا دار دارد.
3-    مصرف لبنیات با زایمان زودرس در زنان باردار شهر اصفهان در سال 91 ارتباط معنا دار دارد.
4-    مصرف میوه و سبزی با زایمان زودرس در زنان باردار شهر اصفهان در سال 91 ارتباط معنا دار دارد.
5-    مصرف فیتوپروتِئین ها با زایمان زودرس در زنان باردار شهر اصفهان در سال 91 ارتباط معنا دار دارد.
6-    مصرف غلات با زایمان زودرس در زنان باردار شهر اصفهان در سال 91 ارتباط معنا دار دارد.

 


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.