فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:47
فهرست مطالب:
● خصوصیات ذات
▪ چگالی نسبی ذرات
● الکتروفیلترها (Electrofilter)
● دلایل اضلی تنظیم نبودن فاصله الکترودها عبارتند از:
● بگ فیلترها (Bagfilter)
● فیلتر جت پالس عمدتاً دارای شش بخش اصلی است این بخشها عبارتند از:
● بگ هاوس (Baghouse)
● فیلترهای مرکب هیبرید Hybrid
انواع تجهیزات غبارگیر
● غلظت غبار خروجی در شرایط نرمال بهرهبرداری
● معیارهای اقتصادی
● جمعبندی:
الکترو فیلتر
بگ فیلتر (Bag Filter)
یک نکته در رابطه با استفاده از بگ فیلتر در صنعت سیمان:
چکیده:
تا اواسط دهه ۱۹۹۰ صنعت سیمان یکی از عمده ترین صنایع آلاینده در دنیا محسوب میشد. این نقیصه ناشی از عمده ترین صنایع آلاینده در دنیا محسوب میشد. این نقیصه ناشی از عدم وجود یا بازدهی ناکافی سیستمهای تصفیه و غبارگیر، نبودن الزامات قانونی مناسب و عدم آگاهی کافی از مسائل زیستمحیطی در آن زمان بود.
تجهیز صنایع سیمان به سیستمهای غبارگیر در آن زمان، هزینه قابل توجهی دربرداشت که بسیاری از صاحبان صنایع قادر به استفاده از آنها نبودند.
با تغییر ساختار و ارتقاء سیستمهای غبارگیر و پیشرفتهای عصر حاضر مسائل اقتصادی و هزینههای مربوط به آنها تحت تأثیر قرار گرفتهاند.
عمدهترین منابع آلایندگی و انتشار غبار در صنعت سیمان کورههای سیمان، سوخت مصرفی آنها، موادخام و آسیابهای سیمان میباشند، تجهیزات دیگری چون سیستمهای انتقال و تغذیه، سیلوها و دستگاههای بستهبندی نیز در انتشار غبار نش دارند.
● خصوصیات ذات
▪ اندازه ذرات
تقسیمبندی ذرات به چهار گروه غبار (Dust)، میست (Mist)، فیوم (Fume) و فاگ (Fog) میباشد.
با توجه به تنوع اندازه ذرات در بخشهای مختلف خط تولید سیمان، تجهیزات تصفیه گاز در بخشهای مختلف بایستی دارای ویژگیهای مربوط به آن مواد میباشد.
▪ چگالی نسبی ذرات
دانسیته ذرات در بازده جداسازی تأثیر بسیار زیادی دارند، بهطوری که جداسازی ذرات با دانسیته کم مشکل میباشد، زیرا آنها تمایل به تعلیق در گاز دارند.
متناسب با تکنولوژی بهکار رفته معمولاً دو دسته عمده از تجهیزات جهت غبارگیری در صنعت سیمان بهکار میرود که شامل الکتروفیلترها و بگ فیلترها میباشد.
● الکتروفیلترها (Electrofilter)
تا اواخر دهه ۱۹۹۰، جهت غبارزدائی گازهای ناشی از احتراق در کورههای سیمان از الکتروفیلترها استفاده میشد. روش کار الکتروفیلترها استفاده از میدان الکتریکی جهت جداسازی ذرات غبار معلق در گاز میباشد. تحتتأثیر میدان الکتریکی ذرات غبار جذب الکترود جمعکننده (Collecting) میشوند. آهنگ جذب ذرات توسط الکترود جمعکننده به میزان اختلاف پتانسیل بین الکترودهای جمعکننده و الکترودهای تخلیه (Discharge یا گسیلکننده الکترون) بستگی دارد. ذرات جذب شده توسط الکترود جمعکننده به میزان کمتری توسط الکترود تخلیه توسط تجهیزات مکانیکی (چکشهای ضربهزن) از الکترودها جدا شده و توسط سیستمهای انتقال مثل نوارهای نقاله و سیستمهای مارپیچ و ... که در پائین الکتروفیلتر تعبیه شدهاند به بیرون هدایت میشوند. در سیستم قدیمیتر الکترود تخلیه یا کرونا به شکل سیمی به قطر ۲ تا ۴ میلیمتر و الکترود جمعکننده به شکل لولهای یا صفحهای ساخته میشدند، که یکی از عیوب آن تغییر شکل و خمیدگی الکترود تخلیه یا کرونا به سمت الکترود جمعکننده بود.
در طراحیهای اخیر الکترود تخلیه بهصورت نواری محکم و صلب و الکترود جمعکننده بهصورت صفحه فولادی چیندار ساخته میشوند. از مزایای این روش عدم پیچش الکترود تخلیه به سمت الکترود جمعکننده (بهدلیل ساختار صلب و محکم آن) و ایجاد کرونای یکنواخت در کل طول الکترود تخلیه میباشد. یکی از مشخصههای اساسی الکتروفیلترها میزان اختلاف پتانسیل بین الکترودهای آنها است.
▪ یکی از عوامل مؤثر بر کارآئی الکتروفیلترها، سیستم ضربهزن میباشد، که شامل موارد زیر است:
- سیکل زمانی چکشهای ضربه زن.
- شدت ضربات چکشها
معمولاً سیکل زمان چکشها در دوره و راهاندازی برای بیشترین بار ورودی به الکتروفیلتر تنظیم میگردد. بررسیها نشان دادهاند که تنظیم سیکل زانی ضربهزنها با توجه به میزان غبار ورودی تأثیر مثبتی روی افزایش بازده الکتروفیلترها دارد. افزایش بیش از حد سیکل زمانی، مانع تشکیل لایه غبار روی صفحات شده، لذا شدت جرقه (Sparking) را تشدید نموده و این پدیده علاوه بر کاهش ولتاژ و کاهش بازده غبارگیری، کاهش عمر الکترودها را نیز به همراه دارد. ضمن اینکه فرصت بههم چسبیدن مواد،که خاصیت چسبندگی دارند، جهت جلوگیری از برگشت ذرات به جریان گاز، رعایت نکردهایم.
کم بودن سیکل زمان ضربهزنها، باعث افزایش ضخامت بستر صفحات میگردد. در صورتیکه ضخامت بستر مواد از ۱۰mm بیشتر گردد، اشکالات یر را پدید میآورد:
افزایش بیش از حد لایه مواد روی صفحات، منجر به کاهش فاصله بین الکترودها شده که باعث ایجاد جرقه در الکتروفیلتر میگردد. سیستم کنترل در پاسخ به چنین شرایطی، ولتاژ و در نتیجه جریان را کاهش میدهد، که کاهش میزان باردار شدن ذرات و نیز کمتر شدن نیروی اعمال شده به ذرات در حرکت به سمت صفحه جمعکننده را به دنبال خواهد داشت و با توجه به اینکه بازده الکتروفیلتر مستقیماً به سرعت جذب ذرات بستگی دارد، لذا باعث کاهش بازده الکتروفیلتر میگردد.