فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:37
فهرست مطالب:
مقدمه
اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق
متغیرهای تحقیق
بیان مسئله
اهداف تحقیق
فصل دوم
مقدمه
تعریف فشار روانی
تاریخچه فشار روانی
عوامل مؤثر برفشار روانی
اثرات فشار روانی
راههای کاهش فشار روانی
فصل سوم
جامعه تحقیق
نمونه
روش نمونه گیری
ابزار اندازه گیری
آمار توضیحی
فصل چهارم
جدول
نمودار
فصل پنجم
خلاصه فصلها و نتیجه گیری
«نتیجه گیری»
منابع
مقدمه
صحبت از استرس نوجوان را با گفته ای از آیت ا… حسن زاده آملی شروع می کنیم . حسن زاده آملی (1375) در خصوص در رابطه سعادت و شقاوت فرد معتقد است :
«نطفه ، مربی ، اجتماع و دوستان از جمله اصولی هستند که در سعادت و شقاوت فرد نقش سبزایی دارند»
احمد احمدی (1383) در خصوص استرس می نویسد : «بلوغ استرس و فشار است . استرس هر نوع محرک یا تغییر در محیط داخلی و خارجی است که ممکن است باعث اختلال درتعادل حیاتی بدن گرد و در شرایط خاصی بیماری زا باشد . استرس دوران بلوغ باعث هیجانها ، مشکلات عاطفی و گاهی روانی می شود می توان گفت که اشکالات عاطفی نوعی واکنش نسبت به تغییرات و انقلابات طبیعی دوران بلوغ است».
وهمچنین محمدتقی براهنی و همکاران (1375 ـ 1363) (1383) (1630) در این خصوص می نویسد «که آدمیان برای آنکه به طرز بهنجاری به کار و کوشش بپردازد بایستی کمی فشار روانی احساس کنند برانگیختگی هیجان ملایم آدمی در جریان ملایم آدمی در جریان اجرای کاری ، ؟؟؟ عهده دارد شیار نگه می دارد برای اینکه دستگاه عصبی درست کار بایستی میزان یعنی تحریک به آن وارد شود . اما در عین حال فشار شدید طولانی دارای اثرهای آسیب زای فیزیولوژیابی و روانشناختی است»
اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق
به علت اینکه استرس در سطح وسیعی از دانش آموزان در مدرسه وجود دارد باعث مشکلات و اختلالاتی در یادگیری در رفتار آنان می شود . با شناخت عوامل ایجاد کننده فشار روانی و معرفی آن به مسئولین دست اندرکار آموزش و پرورش و مدیران مدرسه در گامش فشار روانی اقدام شود .
تعریف عملیاتی متغیر و اصطلاحات
1. عوامل شناختی : به مجموعه ارزیابی یا نگرش دانش آموز تلقی می گردد که نسبت به فرد بخصوص یا (معلم) در موقعیت درسی در زمان قبل کلاس یا بعد از کلاس دارد .
2. شیوه های تدریس به وسیله ی معلم : بیان کردن درس بدون احاطه علمی (مثالها و دلیلهای علمی) و همچنین ارزیابی و نگرشی که معلم نسبت به دانش آموز هنگام پاسخگویی و یا ورقه امتحانی دارد .
3. روابط بین دانش آموزان و کارکنان مدرسه : برخورد و عملکرد سخت و خشن کارکنان مدرسه با دانش آموزان هنگام ورود خروج و یا برنامه انضباطی و اخلاقی
4. ترس از مربی : به مجموعه نرگشی و ارزیابی دانش آموز نسبت به مربی خود دارند تلقی می گردد .
متغیرهای تحقیق
1. متغیر مستقل : عوامل مؤثر در استرس نوجوانان و جوانان شامل عوامل شناختی ، روابط بین دانش آموزان و کارکنان مدرسه ، روش تدریس معلم ، برخورد امور ترتیبی
2. متغیر وابسته : استرس یا هرگونه فشاری که به دانش آموز وارد می شود و مانع رفتار طبیعی و شکوفایی استعداد او می شود .
بیان مسئله
آیا نحوه ی برخورد کارکنان مدرسه اعم از مدیر و ناظم و …. در استرس تأثیر دارد . آیا شیوه ی برگزاری امتحان استرس را در دانش آموزان بوجود میآورد و افزایش می دهد .
گروهی از ا فراد هم به صورت نا سازگارا نه با ا سترس خود مقا بله می کنند که عبارتند از : پناه بردن به مواد مخدر ، ا نجام رفتارهای تکا نشی و بدون فکر و تا مل ، کنار گذاشتن فعا لیت ها و دست از تلاش بر داشتن ( نا امیدی ) ، تفکر آرزو مندا نه .
آلبرت ا لبس بر این باور بود که رفتار های مر تبط با ا سترس ، ناشی از ادراک هستند و می توان این ادراک را تغییر داد . البس معتقد بود که تمامی محر کهایی که به مغز فرستاده می شوند جریا نی از تغییر و تفسیر را پشت سر می گذارند . وقتی تحریک به اندازه کافی تهدید کننده تفسیر شود ، تولید ا ندیشة منفی می کند و در این شرایط منطق مفهوم خود را از دست می دهد . در نتیجه نگرشی مخرب و علیه خود تقویت می شود .
الیس معتقد بود که اشخاص را می توان آموزش داد تا ادراکات مرتبط با ا سترس (ا ندیشه های غیر منطقی ) را به نگرش های مثبت تغییر بدهند که در نتیجه آن از شدت ا سترس کاسته می شود به این عمل باز سازی شناختی گفته می شود .
طبق تحقیقات و بررسی های انجام شده بر روی افراد به این نتیجه رسیدند اندیشه های مثبت باعث می شود ا فراد موقعیت ها را بهتر قبول کنند و کمتر ا سترس را تجربه نما یند و با ا ستر سهای به وجود آمده مبارزه نمایند و بر ا سترس خود پیروز شوند . روانشناسان از واژه پیش گویی کامبخش برای توضیح رابطه میان باورها ، ادراکات و رفتارهای وابسته به آنها استفاده می کنند . آنان معتقد هستند اگر یک مو قعیت به صورت کامبخش و خوب پیش گو یی کنیم به سود ما بوده و آن موقعیت را بدون ا سترس پشت سر گذاشته و موفق می شویم و اگر یک موقعیت را نا گوار پیش گویی کنیم و نسبت به آن باور منفی داشته و از خود نا امید باشیم نتیجه آن است که صحنه را برای یک موقعیت ا سترس زا آماده می سازد ونتیجه کار لا جرم منفی است .