فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:37
فهرست مطالب:
فصل یکم (1)
گفتار دوم:
مطالعات اقلیمی
گفتار سوم
پیشینه تاریخی
گفتار چهارم
مطالعات فرهنگی واجتماعی
گفتار پنجم
مطالعات جمعیتی
گفتار ششم
مطالعات اقتصادی
فصل دوم
معماری بناها در طالقان
وحدت در عین کثرت :
افزایش فضای مفید :
راههای ارتباطی :
سیستم آبرسانی :
فصل یکم (1)
روستاهای مورد نظر قرتین حسنجون وسیه آباد می باشند که در منطقه طالقان قرار دارند.
لازم است که در گفتار اول از این فصل به بررسی موقعیت مکانی و جغرافیایی منطقه طالقان بپردازیم.
منطقه طالقان از نظر جغرافیایی در قسمت غربی استان تهران قرار گرفته است. در واقع از شهرستانهای غربی استان تهران می باشد. همان طور که میدانیم در قسمت شمال استان تهران رشته کوههای البرز قرار گرفته اندکه در واقع حایل میان منطقه معتدل خزری( سواحل دریای مازندران)واستانهای تهران وقزوین می باشند این رشته کوهها چون کمربندی از سمت شرق به غرب کشیده شده اند وسواحل دریای خزر را از قسمت جنوبی جدا کرده اند. می توان گفت که واستان تهران در میان این کمربند قرار گرفته است. اگر ما درامتداد این رشته کوهها از شهر تهران به سمت غرب حرکت کنیم یعنی بدست قزوین به منطقه طالقان می رسیم: طالقان از سم شمال پس از گذشتن از رشته کوههای البرز به آب گرم دو هزار وسه هراز وتنکابن (شهسوار) راه دارد. البته در میان این کوهها منطقه الموت نیز قرار گرفته است. از سمت جنوب به شهرستان آبیک راه پیدا می کند. از سمت جنوب غربی به استان قزوین وشهر قزوین راه دارد. از سمت شرق این منطقه به کرج برخورد می کند. البته این مرزها و تقسیمات به صورت پیوسته بلافاصله نیستند. وباطی مسافتی می توان به این مناطق رسید اگر بخواهیم برطبق سیستم راههای کشوری به منطقه طالقان است دست پیدا کنیم. به این صورت این امر مسیر می شود که از شهر تهران به سمت غرب در اتوبان تهران کرج شروع به حرکت می کنیم پس از گذشتن از شهر کرج وارد اتوبان کرج قزوین می شویم.
تقریبا در 50 کیلومتری شهر قزوین به علامتی بر می خوریم که جاده طالقان را نمایش می دهد. از این قسمت به سمت راست پیچیده و وارد جاده های کاملا کوهستانی می شویم. پس از طی کردن مسافتی حدود 30 کیلومتر به گردنه ای می رسیم که از بالای آن دره طالقان کاملا مشخص می باشد. پس از سرازیر شدن در این دره وطی مسافتیحدود 20 کیلومتر به مرکز شهرستان که همان شهرک طالقان می باشد می رسیم.
از نظر تصمیمات کشوری منطقه طالقان در استان تهران می باشد. و از شهرستانهای استان تهران است البته این امر جدیدا به وقوع پیوسته است یعنی قبل از سال 1378 طالقان یکی بخش بود که دارای ره داری و.. بوده است که پس از این تاریخ طالقان به شهر تبدیل شد و شهرداری طالقان افتتاح گردید. البته قسمتی از جاده کوهستانی طالقان در محدوده استان قزوین قرار دارد. شهرستان طالقان دارای 85 پارچه آبادی یادهستان می باشد که مرکز این شهرستان (شهرک طالقان می باشد. وتمام امکانات اصلی ومرکزی یک شهر از قبیل شهرداری و بانکها وسایر امکانات اداری در این قسمت قرار گرفته است.
قریتین حسنجون و سید آباد که مبحث اصلی ما هستند از دهستانهی این منطقه می باشند.
گفتار دوم:
مطالعات اقلیمی
همان طور که گفته شد منطقه طالقان منطقه ای واقع در رشته کوههای البرز می باشد. بنابراین کاملا خواص ومشخصات مناطق کوهستانی را دارااست.
رشته کوههای البرز مانع از نفوذ رطوبت وابرهای باران زای سواحل دریای خزر به قسمتهای مرکزی ایران هستند ولی به علت نزدیکی منطقه طالقان به این منطقه (معتدل خزری) ،طالقان دارای بارندگی بسیاری زیاد می باشد. که به علت ارتفاع زیاد این منطقه این بارندگی هادر فصول سردسال بیشتر به صورت برف است.
در کوههای طالقان حتی ما در فصل تابستان شاهد توده هایی از برف می باشیم که همان یخچالهای طبیعی هستند.
و معمولا اولین بارندگیهای برف برفراز مرتفع طالقان صورت می گیرد. با توجه به اختلافات ارتفاعی که در این منطقه بواسته کوهستانی بودن وجود دارد شاهد تنوع پوشش گیاهی می باشیم.
در این منطقه تابستانها دارای هوایی خنک و دلپذیری هستند البته در طول روز در تابستان به علت این که آلودگی هوا بسیار اندک است. ما شاهد تابش مستقیم خورشید می باشیم که این امر باعث گرم شدن هوا می شود ولی این گرما کاملا معتدل و قابل تحمل است با غروب خورشید هوا کاملا تغییر می کند و به گونه ای سرد می شود که نیاز به پوشیدن لباسهای گرم احساس می شود.
در سالهای گذشته در این منطقه گندم وجو کاشته شده است. ولیکن در سالهای اخیر روی مردم به کاشت درختان میوه بوده است. از جمله درختان میوه ای که در این منطقه وجود دارند. می توان به گیلاس ، آلبالو، سیب، گلابی ،هلو،زردآلو، آلو،انگور،گردو و.. اشاره کرد.
البته سبزی جات ومیوه جات جالیزی از جمله خیار وگوجه فرنگی نیز در این ناحیه کاشت می شود. بنابراین تابستانهای این منطقه بسیار سرسبز است.
رودهای زیادی از کوههای البرز سرچشمه می گیرند و در این منطقه روان هستند، اگر دره های این منطقه در فصول سردتر سال دارای جویبارهای روانی هستندکه آب خودرا از کوهها تامین می کنند و به هرمی پی وندند وتشکیل رودخانه می دهند.