یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

گزارش کارآموزی بازدید از کارخانه لبنیات و کارخانه آرد

اختصاصی از یارا فایل گزارش کارآموزی بازدید از کارخانه لبنیات و کارخانه آرد دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

گزارش کارآموزی بازدید از کارخانه لبنیات و کارخانه آرد


گزارش کارآموزی بازدید  از کارخانه لبنیات و کارخانه آرد

 

 

 

 

 

 

 



فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:92

مکان: اداره استاندارد خوی

موضوع: گزارش از بازدید کارخانه لبنیات و  کارخانه آرد

فهرست مطالب:
تشکر و قدردانی:    9
بخش اول:    10
تاریخچه استاندارد:    10
استاندارد چیست ؟    10
وظایف استاندارد    10
وظایف و مسئولیت ها    11
ارکان    13
1- شورای عالی استاندارد    13
2- رئیس مؤسسه    13
استاندارد های ملی    14
استاندارد اجباری    14
استاندارد تشویقی    14
علامت استاندارد ایران    14
علائم استاندارد    15
تاریخچه موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و سیر تحول آن چگونه بوده است - آکاایران    16
بخش دوم:    19
مقدمه و معرفی:    19
خطوط دریافت و تولید کارخانه جدید:    19
آزمایشهای شیر خام:    20
1- اسیدیته:    20
تعریف اسیدیته:    21
طرز تهیه سود یک نهم نرمال:    21
2- ph:    22
3- اسیدیته ی بعد جوش:    22
4- تست الکل(68،72،75):    22
دلایل بریدن شیر:    23
5- دانسیته( وزن خصوص شیر):    24
6- اندازه گیری هدایا الکتریکی شیر:    25
7- درصد چربی شیر ( روش ژربر):    25
روش تشخیص نمک در شیر: ( یک روش کیفی و سریع):    26
روش تشخیص قند در شیر:    26
روش تشخیص آب اکسیژنه در شیر:    27
تست شیر خشک:    27
بررسی تقلبهای شیر:    28
1-B  star:    28
آزمونهای شیر پاستوریزه (در حین پاستور):    29
1-    درصد آب:    29
2-    Snf (ماده خشک بدون چربی):    30
3-    تعیین پروتئین و لاکتوز:    30
2- درصد چربی شیر پاستوریزه:    31
3- درصد چربی خامه ی پاستوریزه:    32
4- اسیدسته:    32
5-  دانسیته:    32
6- تست فسفاتاز:    32
1-    ترموگرافی:    33
2-  کنترل انزیمی پاستوریزاسیون شیر:    33
موارد استعمال آزمایش فسفاتاز:    33
اصول آزمایش:    34
روشهای آزمایش فسفاتاز:    35
روش شارر:    35
وسایل مورد نیاز:    35
روش لاکتوکنوستِ lactognos (کیت):    36
وسایل و مواد لازم برای آزمایش:    37
روش انجام آزمایش:    37
روش آشافن بورگ:    38
روش ساندروز و راجر:    38
دستگاه fossomatic  minor:    39
کاربردها:    39
برخی از مزایا:    39
شمارش باکتری های هوازی مزوفیل (total  count):    40
روش کار:    40
شمارش کلونی ها:    41
شمارش کلی فرم ها:    41
مقدمه:    41
اساس آزمایش:    41
تشخیص و شمارش تعداد احتمالی اشریشیا کلی در شیر پاستوریزه:    42
مقدمه:    42
اساس روش:    42
روش شمارش اسپور باکتری های هوازی مزوفیل و سرما گرا:    43
مقدمه:    43
دامنه کاربرد:    44
کنترل فرآورده های UHT:    44
مقدمه:    44
میکروب شناسی فرآیند UHT:    47
کنترل ماده اولیه (شیر خام – خامه خام) شامل:    47
کنترل فرآیند و فرآورده نهایی:    48
دریافت شیر خام:    49
استریلیزه:    51
دستگاه استریلیزه شامل موارد زیر می باشد:    51
استریل:    51
CIP دستگاه ها:    52
هموژنایزر:    53
چند نکته مهم:    53
آزمون های شیر استرلیزه:    53
درصد چربی خامه استرلیزه:    54
جهت تعیین اسیدیته ی خامه:    54
3. آزمون های شیر کاکائوی استرلیزه:    54
1.    اسیدیته:    54
2.    درصد چربی:    55
3.    درصد ساکاروز:    55
تهیه شیر های طعم دار:    57
تولید ماست:    58
تهیه ی استارتر:    59
انواع استارتر:    59
آزمون های ماست:    59
1.    PH:    60
2.    Snf:    60
3.    اسیدیته:    60
4.    درصد چربی:    60
تولید دوغ:    60
آزمون های دوغ:    61
اسیدیته ی دوغ:    61
چربی گیری از دوغ:    62
1)    تعیین درصد نمک گیری:    62
2)    تعیین snf:    62
تولید پنیر:    63
آزمونهای پنیر:    64
1.    اسیدیته:    64
2.    درصد چربی:    64
3.    درصد نمک    65
شیر پاستوریزه:    66
شیر مزه دار یا شیر کاکائو:    67
پنیر:    68
ماست:    69
شیر:    70
آبمیوه:    71
فصل سوم:    72
آزمایشات آبمیوه:    72
1)    هدایت الکتریکی:    72
2)    اندازه گیری باقی مانده کلر آزاد:    72
3)    تعیین سختی آب:    72
4)    سختی کل:    72
5)    قلیائیت موقت:    73
6)    قلیائیت کل:    73
7)    تعیین ph آب:    74
8)    TDs:    74
آهن آرد    75
نام آزمایش : تعیین میزان آهن آرد به روش اسپکتروفتومتری    75
تعریف اسپکتروفتومتری:    75
اجزاء و قسمتهای مختلف دستگاه اسپکتروسکوپ    76
موارد خطا :    80
دستگاه اسپکتروفتومتری UV-VIS    81
1- سیمای نوری دستگاه اسپکتروفتومتر    82
2- شناسایی خودکارسل اندازه گیری    82
3- کدورت نمونه    82
4- تنظیمات خودکار اسپکتروفتومتر    82
5- عدم نیاز به محلول شاهد    83
6- کالیبراسیون اسپکترو فتومتر    83
شرح آزمایش :    83
محاسبات :    84
گزارش کارآموزی    85
فرم خلاصه اطلاعات کارآموزی    86
گزارش پیشرفت کارآموزی شماره یک    87
فرم پایان دوره کارآموزی    90

 

 

 

بخش اول: تاریخچه استاندارد:

سوابق تاریخی و آثار موجود در موزه ها حکایت از این واقعیت دارد که کیفیت مطلوب کالا و انجام صحیح خدمت از زمان آشنایی انسان با کمیت و خواص اشیاء همراه او بوده است .

زمانیکه تولید با استفاده از ابزارهای سنتی انجام می گرفت تعیین کیفیت و تشخیص آن کار چندان مشکلی نبود پی بردن به کیفیت تولید و خدمت با استفاده از حواس پنچگانه میسر بود، اما با پیشرفت علوم ، تکنولوژی ،‌افزایش جمعیت و بالا رفتن مصرف ، ضرورت تولید انبوه و د نتیجه جایگزین شدن ماشین به جای انسان و ابزار دستی ،‌دیگر سنجش کیفیت با استفاده از حواس پنچگانه و بدون داشتن آزمایشگاه و ابزار و توانائیهای فنی امکان پذیر نبود . توجه به کیفیت کالا و خدمات ضرورت ایجاد سازمانهایی به همین منظور در کشورهای مختلف جهان من جمله جمهوری اسلامی ایران را مطرح می سازد .

 

استاندارد چیست ؟

استاندارد یعنی نظم ، قاعده ، قانون ،‌اصل ، ضابطه و بطور کلی هر امری که مطابق اصول منظم و مرتبی انجام گیرد ، استاندارد نامیده می شود . استاندارد نظمی مبتنی بر نتایج استوار علوم و فنون و تجارب بشری است که بصورت قواعد ، مقررات و نظامات به منظور ایجاد هماهنگی و وحدت ، توسعه و تفاهم ،‌تسهیل ارتباطات ،‌صرفه جویی کلی در اقتصاد ملی ،‌حفظ سلامت و ایمنی عمومی و گسترش مبادلات بازرگانی داخلی و خارجی به کار می رود .

  وظایف استاندارد

براساس قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران وظایف زیر بعهده استاندارد می باشد :

- تعیین ، تدوین و نشر استانداردهای ملی

- انجام تحقیقات کاربردی به منظور تدوین استاندارد ، بالابردن کیفیت کالاهای تولیدی ، کمک به بهبود روش های تولید و کارایی صنایع

- ترویج استاندارد

- نظارت بر اجرای استانداردهای اجباری

- کنترل کیفیت کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری به منظور حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان داخلی و جلوگیری از ورود کالاهای نامرغوب خارجی

- کنترل کیفیت کالاهای صادراتی مشمول استاندارد اجباری و جلوگیری از صدور کالاهای نامرغوب به منظور حفظ بازارهای جهانی

- ترویج سیستم بین المللی یکاها ( SI  ) به عنوان سیستم رسمی اوزان و مقیاس ها در کشور و کالیبره کردن وسایل سنجش

- آزمایش و تطبیق نمونه کالا با استانداردهای مربوطه ، اعلام مشخصات و اظهار نظر و صدور گواهی نامه لازم

- تائید صلاحیت آزمایشگاهها ، بازرسان ، کارشناسان استاندارد و گواهی دهندگان نظام های مدیریت کیفیت و زیست محیطی

 

وظایف و مسئولیت ها

 وظایف و مسئولیتهای مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران براساس قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه  استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و اصلاحیه بعدی مصوب بهمن ماه 1371 و خرداد 76 به شرح زیر است :

1- تعیین ، تدوین  و نشر استانداردهای ملی به عنوان تنها مرجع رسمی در کشور به استثنای مواد دارویی

2- انجام تحقیقات کاربردی به منظور تدوین استاندارد ،‌بالا بردن کیفیت کالاهای تولید داخلی ، کمک به بهبود روشهای تولید و کارایی صنایع

3- ترویج استانداردهای ملی

4- نظارت بر اجرای استانداردهای اجباری

5- کنترل کیفیت کالاهای وارداتی مشمول مقررات استاندارد اجباری به منظور حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان داخلی و جلوگیری از ورود کالاهای نامرغوب خارجی

6-تعیین کیفیت و ویژگیهای کالاهای ساخت داخل و وارداتی که از نظر ایمنی و بهداشت عمومی حائز اهمیت می باشند اقدام و نتایج حاصل را جهت اطلاع عموم و مراجع زیربط اعلام نماید .

6- ترویج سیستم بین المللی یکاها SI به عنوان سیستم رسمی اوزان و مقیاسها در کشور و کالیبره کردن وسایل سنجش

7- آزمایش و تطبیق نمونه کالاها با استاندارد مربوط ، اعلام مشخصات و اظهار نظر مقایسه ای و صدور گواهی نامه های لازم

8- تایید صلاحیت آزمایشگاهها ، بازرسان ، کارشناسان استاندارد و گواهی دهندگان نظامهای مدیریت کیفیت و مدیریت کیفیت و مدیریت زیست محیطی

 


 

ارکان

 1- شورای عالی استاندارد

ترکیب شورای عالی استاندارد عبارت است از :

1-  رئیس جمهور که ریاست شورای عالی را بر عهده دارد .

2- وزرای بازرگانی ، بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، پست و تلگراف و تلفن ، جهاد سازندگی ،‌دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ، صنایع ،‌علوم متحقیقات و فن آوری ، کار و اموراجتماعی ، کشاورزی ،‌مسکن و شهرسازی ، کار و امور اجتماعی ، کشاورزی ،‌مسکن و شهرسازی ، معادن و فلزات ، نفت ، نیرو ،‌سازمان مدیریت و برنامه ریزی ، رئیس حفاظت محیط زیست و دادستان کل کشور .

3- رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران

4- رئیس مؤسسه به عنوان دبیر شورای عالی استاندارد

5- دونفر کارشناس در امور استاندارد که به پیشنهاد رئیس موسسه و به حکم رئیس جمهور برای مدت سه سال به این سمت انتخاب می شوند .

 

2- رئیس مؤسسه

رئیس مؤسسه به پیشنهاد وزیر صنایع و تصویب شورایعالی و حکم رئیس جمهور برای مدت سه سال انتخاب می شود .


 

استاندارد های ملی

ویژگی های کیفی ، مشخصات عملکردی و یا ایمنی محصول که با توجه به شرایط اقتصادی و تکنولوژی کشور و ملحوظ داشتن آخرین اطلاعات و دستاوردهای فنی براساس ضوابط مشخص تنظیم می شود . پس از تصویب در کمیته های ملی مربوط استاندارد ملی نامیده می شود.

درحال حاضر حدود 5000 فقره استاندارد ملی تدوین گردیده است و تعداد زیادی از آنها چندین بار تجدید نظر شده اند .

  استاندارد اجباری

استانداردهائیکه اجراء آنها بموجب قانون اجباری اعلام می گردد و تولید کنندگان و عرضه کنندگان موظفند محصولات خود را منطبق با استاندارد ملی ذیربط تولید و ارائه نمایند .

  استاندارد تشویقی

برای محصولی که با رعایت استاندارد ملی تولید یا عرضه گردد چنانچه اجرای استاندارد ملی مربوط اجباری نباشد ، پس از کسب مجوز از مؤسسه می توان از علامت استاندارد بصورت تشویقی استفاده نمود .

  علامت استاندارد ایران

واحدهای دارنده پروانه کاربرد علامت استاندارد ایران از مؤسسه ، مجاز خواهند بود از علامت استاندارد ایران برای معرفی محصولات خود استفاده نمایند . عدم رعایت ویژگیهای استانداردهای اجباری مشمول پیگرد قانونی و ابطال پروانه کاربرد علامت استاندارد خواهد بود . کاربرد علامت استاندارد ایران نشانگر تعهد تولید کننده یا ارائه کننده محصول به رعایت ضوابط و موازین و استمرار انطباق مشخصات کالا با استاندارد ملی می باشد . تولید ، ، تمرکز ،‌توزیع و فروش کالاهای مشمول اجرای اجباری استاندارد با کیفیت پائین تر از استاندارد و یا بدون علامت استاندارد ایران ممنوع می باشد .

  علائم استاندارد

علائم استاندارد د راجلاسیه مورخه 23 دی 1385 به تصویب شورایعالی استاندارد رسیده و همگی به استثنای یک مورد دارای کادر اصلی بصورت S است و میتواند هم گویای کلمه SAFETY (ایمنی ) و هم علامت اختصاری STANDARD ( استاندارد ) باشد . طرح های داخل کادر نیز بنحوی با موضوع کار ارتباط دارند و طرح داخل علامت اصلی کلمه « ایران » است و در صورت وارونه نمودن علامت ،‌نام اختصاری مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به زبان انگلیسی ISIRI مشاهده می شود .


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.