فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:55
فهرست مطالب:
مقدمه :
چکیده :
محاسبات ابری در هوای صاف اینترنت
اما نگاهی اجمالی به محاسبات ابری:
تاریخچه
اقتصاد رایانش ابری
ساختار مدل
معماری
معماری نمونه رایانش ابری
برنامههای کاربردی
بستر
زیرساخت
سرور
ویژگیهای کلیدی
مدلهای پیادهسازی
گونههای رایانش ابری
ابر عمومی
ابر گروهی
ابر آمیخته
ابر خصوصی
رسانه دخیرهسازی ابری
میان ابر
نگاهی به آینده
رایانش ابری
رایانش ابری در مقایسه با رایانش شبکه ای
بستر به عنوان سرویس(PaaS):
رایانش ابری قسمت دوم
بومی شدن محاسبات ابری:
سرویس محاسبات ابری یا Cloud Computing
ظرفیت نامحدود ذخیره سازی
تفاوت رایانش ابری با رایانش مشبک
چاپ ابری گوگل
طریقه به اشتراک گذاری پرینتر
ده واقعیت اساسی درباره رایانش ابری
نتیجه:
منابع
مقدمه :
رایانش انبوه یا ابری (به انگلیسی: Cloud Computing ) به معنی توسعه و بهکارگیری فناوری کامپیوتر بر مبنای اینترنت است. این عبارت شیوههایی از محاسبات کامپیوتری در فضایی است که قابلیتھای مرتبط با فناوری اطلاعات به عنوان سرویس یا خدمات برای کاربر عرضه میشود و به او امکان میدھد به سرویسھای مبتنی بر فناوری در اینترنت دسترسی داشته باشد، بدون آنکه اطلاعات تخصصی در مورد این فناوریھا داشته باشد و یا بخواھد کنترل زیرساختھای فناوری که از آنھا پشتیبانی میکند را در دست بگیرد. سرویسهای رایانش ابری برنامههای کاربردی را به صورت برخط فراهم میکنند که قابل دسترسی با مرورگر وب هستند درحالیکه نرمافزار و داده روی سرورها ذخیره شدهاند.
چکیده :
رایانش ابری مدل رایانشی بر پایهی اینترنت است که الگویی تازه و بهینه برای عرضه، مصرف و تحویل سرویسهای فناوری اطلاعات شامل سخت افزار، نرم افزار، اطلاعات، و سایر منابع اشتراکی رایانشی را با بهکارگیری اینترنت ارائه میکند. رایانش ابری راهکارهایی برای ارائهی خدمات نوظهور فناوری اطلاعات به شیوههای مشابه با صنایع همگانی مانند آب، برق، تلفن و غیره پیشنهاد میکند. در این مقاله به معرفی پایههای این موضوع نوظهور میپردازیم. همچنین چالشهای پیش رو این موضوع را بررسی خواهیم کرد.
محاسبات ابری در هوای صاف اینترنت
ابر، تصویری است انتزاعی از شبکهای عظیم؛ تودهای که حجم آن مشخص نیست، نمیدانیم از چه میزان منابع پردازشی تشکیل شده. ابعاد زمانی و مکانی یکایک اجزای آن نیز دانسته نیست، نمیدانیم سختافزارها و نرمافزارها کجای این توده قرار دارند، اما آنچه را که عرضه میکند، میشناسیم.
درست مثل برق! شما برای اینکه از وسایل و تجهیزات برقی در خانه یا محل کارتان استفاده کنید لازم نیست یک ژنراتور یا کارخانه برق در خانهتان داشته باشید، بلکه به ازای هزینه مشخصی برق را اجاره میکنید. حالا اگر مصارف برقی شما بیشتر و متفاوتتر باشند مثلاً میروید و از خدمات برق صنعتی استفاده میکنید.
در محاسبات ابری هم شرکتها و سازمانها و افراد دیگر برای نرمافزار، سختافزار یا شبکه پولی پرداخت نمیکنند، بلکه توان محاسباتی و سرویسهای نرمافزاری مورد نیازشان را خریداری میکنند. این ایده در واقع صرفهجویی بزرگ و بهرهوری زیادی در منابع IT را به همراه خواهد داشت.
بدین ترتیب کافی است وسیله شما (پیسی، موبایل، تلویزیون، حتی یخچال!) یک رابط نرمافزاری (مرورگر) برای استفاده از سرویسهای آنلاین و یک دسترسی به اینترنت داشته باشد، خواهید دید که قادر هستید به راحتی از توان محاسباتی برای انجام کارهای دیجیتالی خود بهره بگیرید.
در چنین شرایطی مساله دیگر این نیست که از راه دور لامپهای منزلتان را روشن و خاموش کنید، ساعت دیجیتال شما که با یک ارتباط بیسیم به شبکه متصل است میتواند خودش را با نرمافزار قرار ملاقاتهای شما روی سرور سیستم عامل وبیتان هماهنگ کند تا به خاطر خواب ماندن قرارتان را از دست ندهید!
Cloud Computing به شما اجازه می دهد به تمام برنامه های کاربردی و اسناد خود، از هر جایی از دنیا دسترسی پیدا کنید و شما را از گرفتاری های استفاده از کامپیوترهای دسک تاپ رهایی می بخشد و به شما کمک می کند با دیگران همکاری کنید. اما Cloud Computing برای همه مناسب نیست و نقاط قوت و ضعف متعددی دارد . Cloud Computing، یک تغییر بسیار عمده را در چگونگی ذخیره سازی اطلاعات و اجرای برنامه های کاربردی به وجود آورده است. به جای قرار گرفتن برنامه های کاربردی و داده ها بر روی یک کامپیوتر شخصی منفرد، همه چیز بر روی ابر یا Cloud که مجموعه ای متشکل از چندین کامپیوتر و سرور است که از طریق اینترنت به آن ها دسترسی می یابیم میزبانی می شود.
این نوع Computing مبتنی بر وب، شما را از گرفتاری های مرتبط با استفاده از کامپیوترهای دسک تاپ رهایی می بخشد و اشکال جدیدی از همکاری گروهی را پیش روی شما باز می کند. اما علیرغم جذابیت این گرایش جدید، Cloud Computing به درد همه کاربران نمی خورد. اجازه دهید ببینیم کاربران متوسط و end user چه مزایایی از به کار گیری Cloud Computing کسب می کنند و چرا برخی از کاربران نهایی باید از استفاده از برنامه های کاربردی مبتنی بر وب، لااقل برای الان، پرهیز کنند.
اما نگاهی اجمالی به محاسبات ابری:
با پیشرفت فناوری اطلاعات نیاز به انجام کارهای محاسباتی در همه جا و همه زمان به وجود آمده است. همچنین نیاز به این هست که افراد بتوانند کارهای محاسباتی سنگین خود را بدون داشتن سخت افزارها و نرم افزارهای گران بتوانند از طریق خدماتی انجام دهند. رایانش ابری آخرین پاسخ فناوری به این نیازها بوده است. از آنجا که اکنون این فناوری دوران طفولیت خود را میگذراند، هنوز تعریف استاندارد علمی که مورد قبول عام باشد برای آن ارائه نشده است اما بیشتر صاحبنظران بر روی قسمتهایی از تعریف این پدیده هم رای هستند. موسسه ملی فناوری و استانداردها (NIST) رایانش ابری را اینگونه تعریف میکند:[۲]
«رایانش ابری مدلی است برای فراهم کردن دسترسی آسان بر اساس تقاضای کاربر از طریق شبکه به مجموعهای از منابع رایانشی قابل تغییر و پیکربندی (مثل: شبکهها، سرورها، فضای ذخیرهسازی، برنامههای کاربردی و سرویسها) که این دسترسی بتواند با کمترین نیاز به مدیریت منابع و یا نیاز به دخالت مستقیم فراهمکننده سرویس به سرعت فراهم شده یا آزاد (رها) گردد.»[۳]
عموما مصرف کنندههای رایانش ابری مالک زیر ساخت فیزیکی ابر نیستند، بلکه برای اجتناب از هزینه سرمایهای آن را از عرضه کنندگان شخص ثالث اجاره میکنند. آنها منابع را در قالب سرویس مصرف میکنند و تنها بهای منابعی که به کار میبرند را میپردازند. بسیاری از سرویسهای رایانش ابری ارائه شده، با به کار گیری مدل رایانش همگانی امکان مصرف این سرویسها را به گونهای مشابه با صنایع همگانی(مانند برق) فراهم میسازند. این در حالی است که سایر گونههای عرضه کنندگان بر مبنای اشتراک سرویسهای خود را عرضه میکنند. به اشتراک گذاردن قدرت رایانشی [واژهنامه ۶] «مصرف شدنی و ناملموس» میان چند مستاجر میتواند باعث بهبود نرخ بهره وری شود؛ زیرا با این شیوه دیگر کارساز(سرور)ها بدون دلیل بیکار نمیمانند (که سبب میشود هزینهها به میزان قابل توجهی کاهش یابند در عین حال که سرعت تولید و توسعه برنامههای کاربردی افزایش مییابد). یک اثر جانبی این شیوه این است که رایانهها به میزان بیشتری مورد استفاده قرار میگیرند زیرا مشتریان رایانش ابری نیازی به محاسبه و تعیین حداکثری برای بار حداکثر (Peak Load) خود ندارند.[۴]