یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

پروژه کاربرد عصاره های گیاهی در کنترل آفات

اختصاصی از یارا فایل پروژه کاربرد عصاره های گیاهی در کنترل آفات دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

پروژه کاربرد عصاره های گیاهی در کنترل آفات


پروژه کاربرد عصاره های گیاهی در کنترل آفات

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD , PDF

تعداد صفحات:127

فهرست مطالب:

عنوان                                                                                              شماره صفحه
مقدمه .......................................................................................................................................................4
فصل اول : کشاورزی ارگانیک...........................................................................................................6

فصل دوم: کنترل آفات  ......................................................................................................................18

فصل سوم : آفت کش های گیاهی.....................................................................................................30

فصل چهارم : تشریح نمونه های گوناگون عصاره های گیاهی در کنترل آفات........................57

فصل پنجم : بررسی اثرات عصاره‌های Annona Squamosal, Annona atemoy............112

فصل ششم : بررسی اثرات متابولیت های ثانویهArtemisia annua............................................117
      نتیجه گیری ................................................................................................................................................123
      منابع فارسی ................................................................................................................................................125
      منابع انگلیسی ..............................................................................................................................................126
      7 فایل ضمیمه کل پروژه .........................................................................................................................127+

 

 

مقدمه :
سموم شیمیایی علاوه برگران بودن و هزینه ی بالا برای کشاورزان از آلوده کنندگان خطرناک محیط زیست محسوب میشوند.
 عصاره های گیاهی قادرند بدون اینکه عوارض نا مطلوبی بر رشد و نمو محصولات کشاورزی داشته باشند، بسیاری از آفات و بیماریهایی را که در طول رشد و نمو گیاه و نیز پس از برداشت محصول تهدید کننده ی سلامت گیاه میباشند کنترل کنند.  دراین خصوص تحقیقات زیادی ، همراه با نتایج چشمگیر انجام شده است. از جمله تا کنون موثر بودن عصاره های گیاهانی نظیرآویشن، اوکالیپتوس، بابونه و سدر در مقابل پاتوژنهای شاخ وبرگی نظیر Bacillus cereus ، Clostridium botolinumT   و listeria monocytogenous به اثبات رسیده است. البته این نوع عصاره های گیاهی به مانند آفت کشهای شیمیایی در طیف گسترده ای عمل نمیکنند. اما در مقیاسهای کوچکتر مانند جعبه های بسته بندی محصولات کشاورزی ، گلخانه ها و ... از کارآمدی بالایی برخوردارند. برای مثال میتوان به قارچهای خوراکی اشاره نمود که پس از قرار گرفتن در معرض روغن اوکالیپتوس و پس از بسته بندی از ظاهر بهتری نسبت به شاهد برخوردار بودند و در پایان آزمایش سفیدتر مانده و از کاهش وزن کمتری برخوردار بودند. در حقیقت بخار روغن اوکالیپتوس موجود در بسته بندی موجب رشد کمتر قارچ و باکتری شده بود. محققان در حال تلاش برای توسعه ی روشی در جهت کاربرد روغن های گیاهی در غلظتهای اندک در محیط انباربه منظور کنترل رشد آفات و بیماریها و افزایش عمر انباری محصولات هستند. باید درنظر داشت که با توجه به اینکه ثبت روغن ها و عصاره های گیاهی نسبت به مواد شیمیایی آسان تر است، علاقمندی زیادی در انجام اینگونه تحقیقات وجود دارد.





فصل اول :
تعاریف و ضرورت کشاورزی ارگانیک
 
کشاورزی ارگانیک، که به کشاورزی زیستی، بیولوژیکی و پایدار نیز معروف است، نوعی کشاورزی است که در تولید و فرآوری محصولات آن، از کودهای شیمیایی، سموم، هورمون‌ها و دستکاری های ژنتیکی استفاده نمی شود و همه مراحل تقویت زمین، کاشت، داشت و برداشت با استفاده از موارد طبیعی مانند کود زیستی، کمپوست‌ها، حشرات سودمند و میکرو ارگانیسم‌های سودمند انجام می شود.
کشاورزی ارگانیک، در واقع به نوعی مدیریت منابع زیستی و تولید محصولات کشاورزی، به روشی کاملاً پایدار و مطابق با اکوسیستم است که در آن، سلامت خاک، گیاه، انسان و سیاره زمین بعنوان یک موجود زنده یکپارچه، اصول پایداری زیستی، کمیت و کیفیت محصولات از تولید تا فرآوری و انتقال به مصرف کننده، مد نظر است.
آنچه که امروزه سبب رشد کشاورزی ارگانیک شده، تاثیر نامطلوب و اثرات باقیمانده و دراز مدت مصرف انواع کودهای شیمیایی، سموم و هورمون های موجود در محصولات کشاورزی بر افراد و محیط زیست می باشد. در کشاورزی سنتی و متعارف بیش از 300 ترکیب شیمیایی خطرناک و مصنوعی نظیر آفت کشها، علف کشها و کودهای شیمایی برای کنترل آفات و حشرات و حاصلخیز سازی خاک مورد استفاده قرار می گیرند که بقایای این مواد پس از ورود به بدن میتواند موجب مشکلات عدیده ای گردد.
اثرات مضر کشاورزی متداول بر سلامتی انسان
 
بروز نقص های مادرزادی، تولد نوزاد با وزن کم، اختلال در سیکل ماهانه زنان، سقط جنین، بلوغ زودرس و یا دیر رس، یائسگی پیش رس، کاهش باروری و یا ناباروری، تغییر در سرعت متابولیسم، اختلال در سیستم غدد داخلی، ضعف عضلانی، کاهش حافظه، آسیب به سیستم عصبی و مغز، کاهش کارایی سیستم ایمنی بدن و سرطانزایی. یافته ها حاکی از آنست که 60 درصد سموم دفع آفات، 90 درصد قارچ کشها و 30 درصد حشره کشها سرطانزا می باشند.
 
مضرات زیست محیطی کشاورزی متداول
 
استفاده از کودهای شیمیایی و آفت کش ها سبب آلودگی آب، خاک و هوا می شوند. راه یافتن این مواد سمی به منابع آب زیرزمینی، رودخانه ها و دریاها یکی از خطرات امروزی است که تخریب های شدیدی را در پی داشته از جمله: ایجاد و گسترش مناطق مرده اقیانوسی (که بخاطر نبود اکسیژن هیچگونه موجود زنده ای نمی تواند در آنها زندگی کند)، نابودی گونه های زیستی جانوری و گیاهی، بر هم خوردن تعادل اکوسیستم، افزایش جلبکهای سمی در دریاها، انتقال سموم از طریق آب به مناطق طبیعی و بکر و نابودی میکرو ارگانیسمهای مفید...
دامنه تخریب های زیستی ناشی از استفاده از کودها و سموم شیمیایی و روشهای نادرست کشاورزی متداول تا مواردی چون فرسایش شدید خاک، ناباروری زمین ها، بیابان زایی و کاهش میزان و کیفیت محصولات کشاورزی نیز پیش رفته است. بطوریکه پس از مدتی زمینهای کشاورزی تمام توان باروری خود را از دست داده و بجای ترمیم خاک، کاملا به کودهای شیمیایی وابسته می شوند. همچنین استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی و آفت کشها موجب می شود تا آفتها نسبت به سموم مقاوم گردیده و آفتهای جدیدتری نیز ظاهر گردند.
فواید کشاورزی ارگانیک:
 
•          در کشاورزی ارگانیک آب توسط مواد شیمیایی آلاینده مانند کودهای مصنوعی، آلوده نمی گردد.
•         تعادل اکوسیستم و حاصلخیزی خاک حفظ شده و فرسایش خاک نیز تا 50 درصد کاهش می یابد. چرا که در کشاورزی ارگانیک از روشهایی چون کمترین میزان شخم زدن، کودهای بیولوژیکی، تناوب کشت مناسب، پوشش گیاهی و غیره استفاده می شود. با این روش خاک بعنوان یک اکوسیستم کامل و سالم به راحتی می تواند خود را احیا نموده و به رشد محصولات کمک کند.
•         تنوع زیستی در زمینهای زراعی ارگانیک به علت عدم استفاده از سموم آفت کش و علف کش، 57 درصد بیشتر است.
•         کشاورزان در معرض سموم و آلاینده های کمتری قرار می گیرند.
•         تحقیقات 76 محقق کشورهای مختلف نشان داده که کشاورزی ارگانیک باعث بهبود چرخه غذایی از باکتریها تا پستانداران می گردد. زیرا کشاورزی ارگانیک با حیات وحش بصورت دوستانه برخورد می کند و از مواد شیمیایی و سموم استفاده نمی کند.
•         در این نوع کشاورزی با استفاده از عملکردهای اکولوژیکی طبیعی می توان تولید را افزایش داده و خاک و محصولات را در برابر آفات و بیماریها مقاوم نمود.
•         با استفاده از روشهای متعدد حفظ رطوبت خاک، در کشاورزی ارگانیک از آب کمتری استفاده می شود.
•         با بهبود جانوران مفید خاک و تخمیر مواد آلی، بافت خاک بهبود یافته و باروری خاک افزایش می یابد، و میزان مواد مغذی بیشتری به خاک داده می شود. به همین دلیل فرسایش خاک کم شده و تنوع زیستی خاک افزایش می یابد.
•         از آلودگی های ناشی به هنگام تولید کودهای شیمیایی از مواد نفتی جلوگیری می شود.
•         بطور کلی می توان گفت که کشاورزی ارگانیک با اکولوژی هماهنگ است و باعث تثبیت بافت خاک، حفظ چرخه آب، چرخه کربن، چرخه مواد غذایی و آلودگی کمتر زمین می شود.
 


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.