فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:23
فهرست مطالب:
عنــوان صفحه
چکیده
تقدیر و تشکر
مقدمه
انتخاب مسأله
مرحلة دوم گرد آوری اطلاعات یا شواهد 1
تجزیه و تحلیل و تفسیر داده ها
انتخاب راه جدید و اجرای طرح و نظارت بر آن
گردآوری شواهد 3 ارزشیابی تأثیر اقدام جدید و تعیین اعتبار
گزارش نهایی
منابع و مآخذ
چکیده
مسئله تکلیف شب و مباحثات مربوط به آن همواره برای دانش آموزان، معلمان و اولیاء مطرح بوده، نظرات موافق و مخالف آنان را بر انگیخته است.
تکلیف درسی در خانه، بخصوص اگر سنگین و پیچیده باشد می تواند تبعیضات اجتماعی را تشدید کند، زیرا تنها دانش آموزانی که از داشتن پدر و مادری تحصیلکرده و محیط خانوادگی مطلوبی بهرمندند می توانند در محیطی آرام و پر انگیزه برای انجام تکالیف کار کنند و از نظارت و کمک اولیای خود در جایی که دچار مشکل می شوند برخوردار گرند.
با اینکه در بسیاری از کشورها، به علت شرایط مطلوب یادگیری در کلاسها، وجود معلمان ورزیده، کلاسهای کم جمعیّت و غیره مسئله تکلیف شب لااقل در دوره ی ابتدائی کنار گذاشته شده است و جای خود را به انجام فعالیتهای خلاقه و مورد علاقه ی کودکان داده است، در کشورهایی مانند کشور ما که به علت رشد سریع جمعیت و در نتیجه کلاسهای پر حجم، کمبود معلمان، مدارس چند نوبته و … دانش آموزان وقت محدودی را در مدرسه می گذرانند و از شرایط مورد انتظار به دلیل مشکلات فوق نمی تواند فراهم باشد، لازم است کودکان آنچه را در مدرسه آموخته اند در خانه تمرین و تکمیل کنند بنابراین لازم است معلمان و شاگردان را با روشهای مختلف درس حاضر کردن، چگونگی انجام تمرینات درس، مرور یک مطلب برای امتحان و برنامه ریزی برای انجام تکالیف آشنا کنند نکته دیگر آن است که پر حجم ترین و سنگین ترین تکلیف شب نیز نمی تواند جبران درسی را بکند که در کلاس خوب تفهیم نشده است و برای تضمین موفقیت تحصیلی شاگردان نباید روی درس خواندن با آنان در خانه و کمک اولیا تکیه کرد.
بله تکلیف شب در شرایط فعلی مدارس ما امری لازم به نظر می رسد، امّا تکلیفی که طولانی و خسته کننده نباشد، انگیزه ی انجام آن در شاگردان بوجود آمده باشد و با توانایی آنان از نظر جسمی و ذهنی مطابقت کند.
مقدمه
اینجانب معلم مقطع ابتدایی با هفت سال سابقه تدریس در مقطع ابتدائی همیشه درگیر با این مسئله بوده ام که دانش آموزان تکالیف داده شده را بخوبی انجام نداده اند و یا رغبتی به انجام دادن تکالیف ندارند و این باعث مشکلات زیادی برایم بوده است که چرا دانش موزان تکالیف مدرسه را دوست ندارند و چگونه می توانم دانش آموزان کلاسم را به مطالعه علاقمند کنم؟ علت انتخاب این موضوع از یک طرف اهمیت موضوع و از طرف دیگر کم توجهی دانش آموزان و والدین بوده است.
انتخاب مسئله
بدون تردید از جمله عوامل مؤثر در یادگیری تکرار، تمرین و ممارست است به عبارت دیگر زمانی که در انجام تکالیف و تمرین اکتسابهای آموزشگاهی از طرف فراگیر توجه کافی مبذول نگردد و دانش آموزان تکالیف و تمرینات درسی را به صورت کاملاً سطحی و مکانیکی انجام دهد، انتظار نمی رود که نتیجه تلاش ظاهری او منجر به تقویت یادگیریهای پیشین گردد. پس این سوال در ذهن من ایجاد گردید که چرا دانش آموزان تکلیف مدرسه را دوست ندارند و بخوبی نمی توانند از عهده آن برآیند، به این جهت اولین سؤال در ذهن من ایجاد گردید که آیا تکلیف، مشق یا واحد کار در خانه بر یادگیری دانش آموزان تأثیر دارد؟
تکلیف در لغت به معنی
فرمان کار دادن و حکم به اجرای امری کردن و زحمت دادن است.(1)
تعریف معلمان از تکلیف
ـ وظیفه ای که از طرف آموزگار برای دانش آموزان تعیین می گردد.
ـ برنامه ای که آموزگار برای فعالیت بیشتر دانش آموزان در نظر
می گیرد.
ـ آنچه که دانش آموز بعنوان کسب تجربه، احساس مسئولیت و اتکا به نفس داده می شود.
ـ عبارتست از تمرین مطالب و آموخته های مدرسه به طوری که دامنه یادگیری مدرسه را تا محیط خانه می کشاند
ـ مشق شب مطالعه ی هدایت شده ی درس توسط معلمان در خارج از مدرسه است