یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

مقاله بررسی مبانی سیاست خارجی ژاپن

اختصاصی از یارا فایل مقاله بررسی مبانی سیاست خارجی ژاپن دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

مقاله بررسی مبانی سیاست خارجی ژاپن


 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:63

 فهرست مطالب:
کلیاتی پیرامون ژاپن 1
موقعیت سرزمینی 1
وضعیت جغرافیایی 3
منابع معدنی و انرژی 5
معدنی 10
منابع انرژی مورد استفاده در ژاپن، 1999 (درصد) 15
نتیجه گیری 16
شرایط اقتصادی 18
علل معجزه اقتصادی ژاپن پس از جنگ 18
وضعیت اقتصادی ژاپن در سالهای پس از جنگ 23
شگردهای غیر منطقه از سرگیری رشد اقتصادی ژاپن 27
شرکت‌های تجمعی 29
سیستم اقتصادی 32
اوضاع اجتماعی و فرهنگی 33
انگاره های قومی 33
مشخصه فرهنگی و ارزشی 34
خصایص ویژه اجتماعی 41
سیستم سیاسی و عملکرد آن 42
بررسی رژیم سیاسی و طریقه اعمال حاکمیت 46
بررسی طریقه اعمال حاکمیت 48
نقش بخش خصوصی در سیاست 48
نقش پول در سیستم سیاسی 51
جایگاه ژاپن در عرصه توام بین الملل 55
شرایط ویژه ژاپن 55
 

 

 

کلیاتی پیرامون ژاپن
موقعیت سرزمینی
در قدیم، ژاپن را یاماتو  می گفتند و در بعضی کتب وا  نیز آورده اند. می گویند که اولین بار چینی ها از ژاپن به نام کشور وا نام بردند. از حدود سال 645 میلادی ژاپن را نیپون  یا نیهون  نامیده اند. در دره میجی وقتی قانون اساسی جدیدی وضع شد، این کشور را دای نیپون  به معنای نیپون بزرگ نام نهادند. در جنگ ها نیز ژاپنی ها سرزمین خود را دای نیپون می نامیدند. امروزه ژاپنی ها سرزمین خود را نیپون یا نیهون می نامیدند که به معنی سرزمین آفتا تابان (طالع) است. در زبان ژاپنی، نی (Ni) به معنی آفتاب و پون (pon) یا هون (hon) به معنی اصل، ریشه و منشأ است. چون ژاپن در شرقی ترین قسمت قاره آسیا قرار گرفته است، قدما تصور می کردند که آفتاب از این کشور منشأ می گیرد. بعضی معتقدند که چون ژاپن اولین کشوری است که طلوع آفتاب را می بیند، آنرا «سرزمین آفتاب تابان» نامیده اند.
در زبان انگلیسی به این سرزمین جپن (Japan) و در فرانسه ژاپون (Japon) می گویند.
پرچم ژاپن که نقش یک دایره بزرگ سرخ رنگ را در پس زمینه ای سفید دارد، هینومارو  نامیده می شود. این پرم که نشانگر خورشید است، حداقل از قرن هفدهم به عنوان یک نماد ملی مورد استفاده قرار می گرفته است.
سرود ملی ژاپن کیمیگایو  نام دارد و در حدود یک قرن پیش شعر آن که تقریبا 1000 سال قدمت دارد، با موسیقی همراه شد.
وضعیت جغرافیایی
از نظر تاریخی گفته می شود، ژاپن حدود 100.000 سال قبل که هنوز بخشی از سرزمین به هم پیوسته آسیا محسوب می شد، دارای سکنه بوده است. طبق یک فرضیه علمی، سرزمین ژاپن حدود 2000 سال قبل به وضع کنونی – به صورت رشته جزایری در امتداد شمال شرقی تا جنوب غربی در کناره شرق آسیا - پدید آمد و دگرگونی های عظیم طبیعیف چهار جزیره کوچک را به وجود آورده و صدها جزیره کوچک تر ژاپن را از سرزمین مادری، یعنی آسیا جدا کرده است.
موقعیت هندسی
ژاپن مجمع الجزایری است که به طور تقریبی از جنوب غربی تا شمال شرقی در طول جغرافیایی 25 20 جنوب تا 33 45 شمالی در اقیانوس آرام که در غرب ساحل شرقی قارة آسیا واقع شده، به شکل باریکه ای قوسی شکل به طول 3.800 کیلومتر امتداد یافته است.
مختصات جغرافیایی:    00 36 شمالی
                00 38 شرقی
کل مساحت ژاپن 377.873 کیلومتر مربع است که کمی از فنلاند، ویتنام ای مالزی بزرگ تر و یک بیست و پنجم مساحت ایالات متحده و کمتر از یک چهارم مساحت جمهوری اسلامی ایران است.
ژاپن کشوری است که به طور کامل در آب محصور شده است؛ اقیانوس آرام در شرق، دریای ژاپن در غرب، دریای شرق چین در جنوب، دریای او خوتسوکو در شمال و دریای داخلی ستو که بین جزایر شیکوکو و هونشو قرار گرفته است.
مجمع الجزایر ژاپن شامل؛ چهار جزیره بزرگ و صدها جزیره کوچک تر است که عبارتند از:
* هوکایدو:     81.51 کیلومتر مربع.
* هونشو:         230.966 کیلومتر مربع
* شیکوکو:     18.799 کیلومتر مربع
* کیوشو:         44.363 کیلومتر مربع
این کشور از طریق دریای ژاپن به روسیه متصل می شو. در مورد موقعیت ژئوپولیتیک و استراتژیک ژاپن باید گفت که این کشور در شمال غربی اقیانوس آرام به موازات بخشی از مرزهای شرقی روسیه، چین و کره قرار گرفته و مانند سدی، تماس مستیم روسیه را با اقیانوس آرام دشوار می سازد و به نوعی دایره نفوذ آمریکا را در اطراف اقیانوس آرام تکمیل می کند.
ژاپن از شمال، 7/3 کیلومتر و از غرب چندین کیلومتر با روسیه فاصله دارد و جزایر کوریل، اقیانوس آرام روسیه – در ولادی و ستوک – را با حضور نیروها و تسلیحات آمریکایی در خاک خود مورد تهدید مستقیم قرار گرفته است. علاوه بر این، ژاپن به عنوان مقر فرماندهی نیروی هوایی و دریایی آمریکا در اقیانوس آرام، به گفتة ژنرال مک آرتور، به یک «ناو هواپیما بر غرق نشدنی» در نزدیک ترین فاصله با روسیه مبدل شده و از این بابت برای غرب ارزشی بالاتر از انگلستان داشته و نیز ارزشی همچون ارزش کوبا برای بلوک شرق سابق را داراست.
از نظر اقتصادی نیز موقعیت ژاپن در اقیانوس آرام بسیار مهم است، چون در مسیر بزرگ ترین و پر رفت آمد ترین راه تجاری که قاره اسیا را به اقیانوس آرام – از طریق دریای اخوتسک و دریای ژاپن و دریای شرقی چین – متصل می کند واقع شدهو همین امرف ژاپن را به نقطه عطف ارتباطات دریایی منطقه مبدل کرده است.
از آنجایی که ژاپن کشوری است جزیره ای، بنابراین تاکنون از تعارض سایر کشورها از طریق کوهستان های آن کشور مصون بوده، چرا که تنها راه دسترسی به آن از طریق دریا است.
شکل کشور
کشور ژاپن به شکل باریکه ای قوسی به طول 3.800 کیلومتر است به صورت مجمع الجزایر ژاپن، از جنوب غربی تا شمال شرقی در طول جغرافیایی 25 20 جنوبی تا 33 45 شمالی کشیده شده است.
منابع معدنی و انرژی
انرژی
انرژی نیازی اساسی برای نوع بشر در جهت توسعه است. از زمان تاریخ مکتوب بشریت، جنگ های بسیاری بی ملل مختلف بر سر منابع انرژی به وقوع پیوسته است. تضمین تأمین با ثبات انرژی همیشه در اولویت بوده است. در حقیقت یکی از دلایلی که باعث هجوم ژاپن به چین و سایر کشورهای آسیایی شد، تأمین منابع کافی انرژی بود. حتی امروزه نیز بعد از گذشت نیم قرن، ژاپن دارای خود کفایی بسیار شکننده ای در جهت تأمین انرژی است. به علاوه این کشور 97 درصد انرژی مورد نیاز خودرا از خارج وارد می کند. بنا به گزارش سالانه آژانس بین المللی انرژی، انرژی ژاپن امروزه به میزان 52 درصد نفت، 17 درصد زغال سنگ، 12 درصد گاز طبیعی، 3 درصد نیروی هیدروالکتریک، 16 درصد نیروی هسته ای تأمین می شود.
این گزارش دلالت بر آن دارد که ژاپن بیشتر از سایر کشورها در جهان به نفت وابسته است. در سال 1999 بیش از 85 درصد نفت خام ژپان از خاورمیانه وارد شد. یکی از مهمتری آسیب پذیری های ژاپن، وابستگی شدید آن به نفت خاورمیانه است. این وابستگی شدید می تواند 2 خطر عمده برای ژاپن داشته باشد. یکی مسدود شدن راه صدور نفت و دیگری رشد شدید قیمت نفت است. اکثر تانکرهای نفتی خاورمیانه از تنگه باریک مالاکا بین شبه جزیره مالای و جزیره سوماترا در اندونزی عبور می کنند. این نقطه ضعف ژئوپولیتیک نه تنها مربوط به دزدان دریایی می شود بلکه تی یک دولت هم می تواند به راحتی این تنگه را مسدود و ژاپن را از این منبع انرژی محروم کند. در گزارش گروه کاری امنیت انرژی (سال 2001) آژانس انرژی و منابع طبیعی ژاپن، نگرانی دولت ژاپن نسبت به امکان مسدود کردن مسیر عبور این تانکرها و وارد کردن آنها به پیمودن مسیری غیر مستقیم چون تنگه لامبوک اندونزی عنوان شده که در این صورت قیمت نفت شدیدا افزایش یافته و این بحران نه تنها گریبانگیر اقتصاد ژاپن بلکه گریبانگیر سایر کشورهای آیسایی نیز که ذخایر نفتی کافی ندارند، خواهد شد.

 


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.