یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

گزارش کارآموزی شیمی کاربردی -صابون و مواد شوینده

اختصاصی از یارا فایل گزارش کارآموزی شیمی کاربردی -صابون و مواد شوینده دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

گزارش کارآموزی شیمی کاربردی -صابون و مواد شوینده


گزارش کارآموزی  شیمی کاربردی -صابون و مواد شوینده

 

 

 

 

 

 

 



فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:119

فهرست مطالب:
فصل اول: آشنایی کلی با مکان کارآموزی    1
فصل دوم: تاریخچه و مقدمه    6
          صابون و نقش امولسیون کنندگی آن    7
          مقایسه روش های تولید صابون در ایران و جهان    18
          بازدید از خط تولید    21
فصل سوم: آزمایش های انجام شده    23
          بررسی علل ضایعات و ارائه روش های مناسب جهت کاهش آن    32
          مطالعه عوامل موثر در بالا بودن سطح کمی تولید    34
ترجمه متن    37
فصل چهار: شوینده ها    67
منابع و ماخذ    119

 

 

 

 

فصل اول: "آشنایی کلی با مکان کارآموزی"

 

کارخانه ای که من در آنجا کارآموزی خود را گذراندم، کارخانه صابون سازی  گل نرگس است. که فعلا تولیداتی از قبیل: صابون حمام ( رنگ سبز) و صابون رختشویی(رنگ آبی) دارد. البته یک نوع صابون حمام (رنگ قهوه ای) تولید می کند که به افغانستان و عراق صادر می شود. در این کارخانه دستگاههای تولید وایتکس، مایع ظرفشویی نیز موجود می باشد. اما به علت نداشتن سفارشات در این زمینه فعالیتی ندارد.

 

آدرس کارخانه:

کیلومتر 8 جاده قدیم اصفهان- بعد از بوستان علوی- کوی سردخانه


فصل دوم مقدمه) تاریخچه صابون

صابون دارای قدمتی بالغ بر ۲۵۰۰ سال می باشد . برخی معتقدند که صابون در حدود ۶۰۰ سال پیش از میلاد مسیح توسط مردم فینیقیه ساخته شده اما در مورد کاربرد آن اطلاع درستی نداشتند و به عنوان یک کالای واسظه ای از آن استفاده می کردند .

صابون در گذشته از پیه بز و خاکستر چوب تهیه می شد . در زمان امپراطوری رم مصرف صابون رواج یافت که آنان صابون را از چربی حیوانات و خاکستر گیاهان ( به عنوان ماده قلیایی ) تهیه می کردند .

صابون در واقع ، هیچ‌گاه کشف نشده، بلکه بتدریج از مواد خام قلیایی و چربی‌ها تحول یافته است. پلینی ،پدر ساخت صابون‌های نرم وسخت را در قرن اول شرح داده است، ولی تا قرن سیزدهم هیچ‌گاه صابون بمقدار کافی بطوری که بتوان به آن صنعت گفت، تولید نشد.

قدم اصلی برای تولید انبوه صابون، در سال 1791 توسط یک شیمیدان فرانسوی به نام Nicholas Leblanc برداشته شد.

این ماده در واقع قلیایی است که از خاکستر به دست می آید و با مخلوط کردن آن با چربی، صابون ساخته می شود. ثمره این اختراع خاکستر قلیا با کیفیت بسیار بالات و قیمت گران بود.

20 سال بعد از آن Micheal Eugene Chevreul ، یک شیمیدان فرانسوی با کشف ارتباط بین چربی ها، گلیسیرین و اسید های چرب، اختراع جدیدی انجام داد. این اختراع باعث بوجود آمدن روش مدرن و امروزی ساخت صابون شد.

قدم مهم دیگر در ساخت صابون، اختراعی بود که در اواسط سال 1800 توسط یک شیمیدان بلژیکی به نام Ernest Solvay انجام شد. او با استفاده از نمک خوراکی یا کلرید سدیم توانست خاکستر قلیا بسازد. این روش باعث کاهش هزینه ساخت قلیا شد. در نتیجه این امکان بوجود آمد که قلیا ارزانتر، با کیفیت بهتر و حجم بیشتری در اختیار سازندگان صابون قرار گیرد.

این اختراعات همزمان با پیشرفت توان اجرایی کارخانه های مختلف، باعث شد در سال 1850 صنعت صابون سازی در آمریکا خیلی سریع رشد کند. از آنجائیکه صابون به مقدار کافی تولید می شد، به تدریج از یک وسیله لوکس به احتیاج روزانه مردم تبدیل شد.

این بازار بزرگ مصرف بزرگ، سازندگان را تشویق کرد که صابون های ملایمتریبرای استفاده در حمام و ماشین های شستشو، در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند.

روش ساخت صابون تا سال 1916 به همین منوال ادامه داشت، تا اینکه کمبود چربی برای ساختن صابون که یکی از اثرات ناشی از جنگ جهانی اول بود، باعث شد اولین پاک کننده ترکیبی به جای صابون، در آلمان ساخته شود.

امروزه این مواد را به عنوان محصولات شوینده ترکیبی و پاک کننده های غیر صابونی که از ترکیب شیمیایی مواد خام بدست می آیند، می شناسیم. کشف این پاک کننده های غیرصابونی نیز بر اثر نیاز به پاکیزگی صورت گرفت، بر خلاف صابون، این مواد با نمک معدنی موجود در آب ترکیب نمی شدند، در نتیجه ماده ای به شکل صابون بوجود نمی آمد.

تولید محصولات شوینده خانگی در آمریکا از اوایل سال 1930 شروع شد. اما در واقع بعد از جنگ جهانی دوم رونق گرفت. در زمان جنگ به دلیل کم شدن منابع روغن و چربی ساختن صابون با مشکل مواجه شد، به علاوه ارتش به ماده پاک کننده ای نیاز داشت که با آب دریا و آب سرد نیز قابل استفاده باشد. این نیاز، خود محرکی شد برای انجام مطالعات و تحقیقات وسیع تر در زمینه مواد شوینده و پاک کننده های غیر صابونی.

اولین شوینده های غیر صابونی، عمدتاً برای شستن دستی ظروف و پارچه های لطیف استفاده می شدند. در سال 1946 پیشرفت غیرمنتظره ای در زمینه ساخت شوینده های همه منظوره به وقوع پیوست.در همان سال بود که اولین ماده شوینده غیرصابونی در آمریکا به عموم معرفی شد.

در این شوینده ها از ترکیبات مختلف برای بالاتر بردن کارایی استفاده شده بود. به عنوان مثال وجود ترکیبات فسفات در آنها باعث می شد که برای شستن آلودگی های خیلی زیاد نیز مناسب باشند.

در سال 1953 بازار این نوع شوینده های غیر صابونی از بازار صابون پیشی گرفت. امروزه این شوینده ها جایگزین محصولات صابونی در لباسشویی، ظرفشویی و نظافت خانه شده اند.

موفقیت های اولیه در زمینه ساخت شوینده های غیرصابونی، باعث بوجود آمدن خط تولید جدیدی شد که تنها تاکیدش بر تولید محصولاتی بود که به راحتی قابل استفاده باشند.

بعلاوه تولید کنندگان بی خطر بودن این محصولات را هم برای مصرف کنندگان و هم برای محیط زیست در نظر داشته و دارند.


تعریف صابون

صابون (soap)

یک ماده فعال در سطح آنیونی است که پدیده هیدرولیز برگشت پذیر از طریق آب را نشان می دهد. به علت این واقعیت صابون های محلول در آب یا صابون های حقیقی صفات ویژه ای را نشان می دهد واکنش آنها معمولا قلیایی است.

یادآوری:

نمک (آلی یا غیرآلی) اسید چرب یا مخلوطی از اسیدهای چرب که حداقل دارای 8 اتم کربن می باشد.

بخشی از اسید چرب که می تواند و ممکن است به وسیله اسیدهای رزین جایگزین شوند.

اصلاح صابون فلزی شامل نمک های چرب و فلز قلیایی است. این نمک ها معمولا در آب غیر محلول بوده و دارای خواص تمیزکنندگی نیستند.

ماده فعال در سطح آنیونی عبارت است از عامل فعال در سطحی که در محلول آبی جهت ایجاد یون های آلی با بار منفی که عهده دار فعالیت در سطح هستند یونیزه می شوند.


صابون و نقش امولسیون کنندگی آن

چرک لباس و پوست بدن بیشتر از جنس چربی است. اما چربی با آب پاک نمی شود چون در آب نامحلول است. از صابون به عنوان یک امولسیون کننده که امولسیون پایداری از چرک در آب تشکیل می دهد، استفاده می شود. مولکول صابون دارای دو قسمت است یک قسمت ناقطبی و یک سر قطبی . به همین دلیل صابون هم در آب حل می شود و هم چربی را از پارچه یا پوست جدا می کند و به این ترتیب چرک را پاک می کند.

چرک لباس و پوست بدن از جنس چربى است که در آب حل نمى شود براى برداشتن بهتر چرک ها باید امولسیون پایدارى از چرک ها در آب ایجاد کرد این کار به کمک پاک کننده ها که صابون یکى از رایج ترین آنهاست انجام مى شود صابون نمک سدیم یا پتاسیم اسیدهاى چرب است اگر صابون نمک سدیم اسید چرب باشد صابون جامد و اگر نمک پتاسیم اسید چرب باشد صابون مایع است. جزء آنیونى صابون دو قسمت دارد یک قسمت زنجیر هیدروکربنى آب گریز است و سرنا قطبى صابون را تشکیل مى‌دهد این قسمت در حلال هاى ناقطبى حل مى‌شود. قسمت دیگر صابون سه قطبى و آب دوست آن است این قسمت مولکول در حلال‌هاى قطبى مانند آب حل مى‌شود.

صابون از نمکهای سدیم یا پتاسیم اسیدهای چرب گوناگون تشکیل شده است. طی هزاران سال مصرف صابون روبه فزونی گذاشت تا ساخت آن برای راحتی و بهداشت بشر متمدن ضرورتی صنعتی یافت.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.