یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

مقاله سیستم های ذخیره سازی اطلاعات

اختصاصی از یارا فایل مقاله سیستم های ذخیره سازی اطلاعات دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

مقاله سیستم های ذخیره سازی اطلاعات


مقاله سیستم های ذخیره سازی اطلاعات

 

 

 

 

 

 

 



فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:52

فهرست مطالب:
عنوان                                                                                                  صفحه
سیستمهای ذخیره سازی اطلاعات:    1
Tape یا نوار مغناطیسی:    3
پارامترهای مهم در نوار:    4
Disk یا حافظه گردان مغناطیسی:    5
نحوهی ضبط اطلاعات بر روی دیسک:    8
فصل دوم:    10
تعریف مفاهیم بنیادی فایل:    10
مفاهیم رکورد و تعریفهای مختلف رکورد در سیستم ذخیره و بازیابی:    11
تعریف رکور و تعریف منطقی رکورد:    13
فایل چیست؟    16
بلاک بندی چیست؟    16
چگالی یا لود اولیر یعنی چه؟    17
P: حافظه هرز درون بلاک    19
حافظه هرز ناشی از نگنجیدن   در                            20
باکت یعنی چه؟   "Bucket"    21
نشانی دهی و آدرس دهی فایل ها:    25
بافر و بافرینگ:    27
عنوان                                                                                                  صفحه
مدیریت بافرها:    28
انواع بافرینگ:    29
" فصل چهارم"    32
سیستم و ساختار فایلها:    32
انواع تعریف ساختار فایل    33
فایل مرتب شده اصلی(ترتیبی)    34
فایل شاخص    34
زمان عمل درج:    39
عمل به هنگام سازی:    39
زمان خواندن تمام فایل:    40
زمان سازماندهی مجدد:    40
ساختار فایل ترتیبی و ارزیابی آن:    41
ارزیابی های کارایی فایل های ترتیبی:    42
به دست آوردن زمان رکورد بعدی:    43
زمان خواندن کل فایل:    45
فایل ترتیبی شاخص دار:    46
در فایل ترتیبی نحوه پردازش چگونه است؟    46
د) الگوریتم های کنترل بازوی دیسک:    51

 

 

 

سیستم­های ذخیره سازی اطلاعات:

حافظه ها از نظر ذخیره سازی اطلاعات و بازیابی آن به دو دسته تقسیم می شوند. یکی حافظه های درون ماشین هستند و دیگری حافظه های بیرون ماشین.

حافظه های درون ماشین: عموماً حافظه های اصلی را شامل می شوند و حافظه های درون ماشین عموماً حافظه هایی هستند که عملیات کنترلی و ذخیره و نگهداری موقت اطلاعات را در سیستم انجام می دهند این حافظه ها به ذخیره شدن اطلاعات در سیستم کمک می کنند مثلاً RAM شامل 4 ناحیه است این چهار ناحیه هر کدام یک عمل خاصی را در ذخیره سازی بازیابی و نگهداری پردازش انجام می دهند.

منطقه‌ی سیستم عامل در RAM برای ذخیره سازی فایل های اصلی سیستم عامل و برنامه های مدیریتی سیستم عامل می باشد. منطقه ی انباره یا storage برای ذخیره سازی نتیجه­ی پردازش و داده های رد و بدل شده در سیستم می باشد منطقه­ی پیش پردازش برای دریافت اطلاعات از ورودی استفاده می شود اما ROM رام یک حافظه­ی دائمی است که فقط اطلاعات اصلی سیستم که منحصر به سخت افزار است در خود ذخیره می کنند.

بافر حافظه اصلی است که بین واحد ورودی و خروجی و RAM قرار می گیرد. بافر اطلاعات را به صورت بسته بسته روی هارد دیسک یا رسانه­ی خروجی یا رسانه­ی ذخیره سازی قرار می دهد و از ورودی نیز داده های خوانده شده و گفته شده به صورت بسته در رم می چیند. Cash حافظه ای است که هم به صورت نرم افزاری و هم سخت افزاری وجود دارد این حافظه باعث می شود تا واسط سریعی بین رم و CPU وهم چنین دستگاه های نقل وانتقال قرار می گیرد این حافظه از سیستم عامل دستور می گیرد و در بعضی از سیستم عامل ها میزان آن و نحوه ی کارکرد آن قابل تغییر است مثل Linux –Unix

حافظه های بیرون از ماشین: این حافظه ها به دو صورت الکترو مغناطیسی و الکترو استاتیک وجود دارد. وسایل الکترو مغناطیس مانند هارد دیسک نوار مغناطیسی کارت های کول cool دیسک اما حافظه های الکترو استاتیک مانند کارت های پانچ و نوارهای تل تکتست دیسک اما حافظه های الکترو استاتیک مانند کارت های پانچ و نوارهای تل تکتست می باشد.

مغناطیسی

Drum: یک حافظه مغناطیسی است شکل آن شبیه استوانه می باشد و به دو صورت می شود یک نوع آن دارای هد متحرک یا هد با بازوی متحرک و نوع دیگر دارای هد ثابت است سطح درام به بخش هایی به نام track تقسیم می شود که در نوع هد ثابت آن به ازاء هر track یک هد وجود میزان گنجایش Drum بسیار پایین است، معمولاً بین 32تا 1024 track روی Drum ها می توان داشت Drum مصرفش در دستگاه کپی دستگاه های printer می باشد در کامپیوترهای بزرگ یا مین فریم به عنوان یک حافظه­ی کمکی می تواند قرار گیرد به این صورت که در آن می توان قسمتی از یک برنامه که مورد نیاز است را ذخیره کرد و به طور دائم از آن استفاده نمود.

 

Tape یا نوار مغناطیسی:

این رسانه برای ذخیره سازی اطلاعات به صورت پیوسته استفاده می شود و در آن سطح روی نوار به خطوط موازی تقسیم می شود جنس آن از پلاستیک است و روی آن یک غشاء الکترود مغناطیس سوار می شود که معمولاً از جنس اکسید فلزی آهن و یا کروم می باشد در برخی از انواع آن کبالت یا نیکل استفاده می شود.

شکل tape به صورت زیر است بعضی از tape ها دارای هفت track یا شیار هستند و بعضی ها دارای نه track هستند، tapeهایی که هفت track هستند یک track به عنوان اولویت یا parity یا بیت اولویت در نظر گرفته می شود در نوع نهtrack  شیار وسط به عنوان parity انتخاب می شود. بین هر بلاک و بلاک بعدی یک شیار یا یک فاصله یا یک Gap وجود دارد که به آن Gap داخلی نیز گویند internal Gap در شروع و پایان نوار وجود دارد که به آن Gap یا فضای خالی وجود دارد که به آن فضای خالی شروع و پایان نوار گویند external Gap که معمولاً با یک سرب علامت گذاری می شود.

 

تمرین: اثر Gap در نوار را شناسایی کنید؟ و بگویید اگر در نوار Gap وجود نداشته باشد چه اتفاقی می افتد؟

در سیستم های کامپیوتری اندازه ی Gap می تواد یکی از سه حالت زیر باشد 3/. اینچ، 6/.اینچ و 7/. اینچ

تذکر: نحوه ی نشست اطلاعات در tape به صورت ترتیبی یا خطی است.

پارامترهای مهم در نوار:

پارامترهای مهم در نوار شامل دو قسمت زیرند یکی پارامترهای ظرفیتی دیگری پارامترهای زمانی در پارامترهای ظرفیتی دو عامل برای ما مهم است یکی عامل طول دیگری عامل حجم یا چگالی این دو عامل بر حسب واحد طول و واحد حافظه سنجیده می شوند.چگالی برحسب تعداد بیت های ذخیره شده است و طول برحسب اینچ پارامترهای زمانی شامل نرخ انتقال یا تعداد بیتی که در واحد زمان منتقل می شود و هم چنین سرعت لغزش نوار سنجیده می شود.

طریقه­ی محاسبه ظرفیت نوار: ظرفیت اسمی(غیر واقعی ) وار بر اساس(طول × چگالی) به این دلیل که تعداد گپ ها و حجم آنها باید از ظرفیت اسمی حذف شود تا ظرفیت واقعی نوار محاسبه گردد.    ( ظرفیت اسمیGap , B G، بلاک B) = ظرفیت واقعی


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.