فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:89
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
مقدمه 1 چارت اصلی پروژه 3
فصل 1- ایده اصلی 4
فصل 2 سختافزار 7
1-2 میکروکنترلر 7
2-2 ماژولهای فرستنده و گیرنده 18
3-2 LCD گرافیکی 29
4-2 تاچ LCD : (صفحه لمسی) 29
فصل 3 نرمافزار 32
1-3 تعریف میکرو 36
2-3 تعیین فرکانس 37
3-3 پیکرهبندی LCD گرافیکی 38
4-3 ADC و پیکره بندی آن 46
5-3 تایمر و پیکره بندی آن 55
6-3 ارتباط با پورت سریال 59
7-3 فعال سازی ها 67
8-3 بدنه اصلی برنامه 68
89PCB و Protel 99se فصل4 توضیحاتی درباره
منابع
مقدمه
ازخداوند متعال سپاسگزارم که همیشه و در همه حالات زندگیام مرا یاری فرموده و به من این قدرت را اعتا نموده تا بتوانم این پروژه را انجام دهم و به خوانندة این اثر کمک کنم تا در انجام پروژههای خود از تجربیات اینجانب استفاده کنند و پروژههای خود را در سطحی بالاتر از من به انجام برسانند.
در مورد این پایاننامه لازم به تذکر است که اینجانب از توضیحات بیمورد که به بحث ما مربوط نمیشود جدا خودداری کردهام تا خواننده سرگرم نشود و حدالمقدور سعی شده با متنی ساده و راحت مطالب خود رابیان کنم به بیان دیگر این پایاننامه مانند یک خودآموز میباشد که با خواندن هر مرحله میتوان به صورت عملی از آن بهره برد.
فصل 1- ایده اصلی
در جهان الکترونیک و کنترل امروز نیاز بسیار زیادی برای ارتباط میان دستگاهها وجود دارد از طرفی این ارتباط به دو نوع میـواند صورت گیرد: 1- به صورت با سیم 2- به صورت بیسیم
در نوع اول که به صورت باسیم میباشد این ارتباط از چند پرتوکل اساسی پیروی میکند یعنی Rs-232 و Rs-485 که در مورد Rs-232 این موضوع را باید بدانیم که این استاندار سازگار با TTL نمیباشد و برای تبدیل سطح ولتاژ Rs-232 به سطح ولتاژ TTL یا بالعکس از تراشه MAX 232 یا MAX 233 استفاده میشود.
میکروهای AVR دارای USART یا UART دو پایه دارند که برای ارسال و دریافت داده سریال به کار میروند. این دو پایه TXD و RXD نامیده میشوند. پایه TXD برای ارسال و پایه RXD برای دریافت داده سریال استفاده میشود.
(شکل)
تراشه MAX232
چون منطق RS-232 با میکروهای AVR سازگار نیست از تراشه MAX232 برای تبدیل سطوح ولتاژ استفاده میشود. یکی از مزایای این تراشه این است که از منبع تغذیه 5 ولت استفاده میکند.
MAX232 دارای دو مجموعه راهانداز برای ارسال و دریافت داده است. MAX232 به چهار خازن 1 تا نیاز دارد که بیشترین نوع مصرفی خازن است.
تراشه MAX233
تراشه MAX233 هم مانند MAX232 عمل مینماید با این تفاوت که دیگر نیازی به خازنهای خارجی نیست.
مبدل ترانزیستوری منطق TTL و RS-232 به یکدیگر
از مدارهای ساده صفحه بعد میتوانید برای فاصلههای نه چندان طولانی به جای تراشهةای MAX استفاده نمایید. از ترانزیستور BC107 میتوانید به جای BC547 استفاده نمایید.
در موردنوع اول این تذکر لازم به ذکر است هرچند که با این فنآوری میتوان دستگاهها را به هم مرتبط کرد ولی در آخر باز هم باید از سیم ارتباطی برای این کار استفاده کنیم و همانطور که میدانید در یک پروسه صنعتی به کاربردن سیم مشکلات زیادی را از جمله نگهداری، در نظرگرفتن جای عبور سیم و محدودیت در طول سیم و اثرات نویز محیطی بر روی سیم به وجودمیآورد و ما را مجاب می کند تا بیشتر به نوع دوم یعنی ارتباط به صورت بیسیم توجه کنیم.
نوع دوم ارتباط بیسیم
از مزیتهای این روش در هم حد کبس است که میتوان با آن چندین دستگاه را به صورت همزمان و بدون تداخل تا فواصل طولانی در حدود چندکیلومتر و به راحتی کنترل کرد پس اینجانب نیز درصدد برآمدم تا این روش را در پروژهام به صورت کارآمد اجرا کنم تا بتوان از این ایده در فعالیتهای صنعتی بهرهبردای کنم.
فصل 2 سختافزار 1-2 میکروکنترلر
در این پروژه بعد از بررسی تعداد ورودی و خروجیها و سرعت کار به این نتیجه رسیدیم که ATMEGA32 بهترین کنترلر برای این کار است. مشخصات این IC در زیر آمده است.
خصوصیات ATmega32 و ATmega32L
از معماری AVR RISC استفاده میکند.
حافظه، برنامه و داده غیرفرار
پایداری حافظه FLASH: قابلیت 10,000 بار نوشتن و پاککردن (WRITE/ERASE)
پایداری حافظه EEPROM: قابلیت 100,000 بار نوشتن و پاککردن (WRITE/ERASE)
قابلیت ارتباط (IEEE Std.) JTAGخصوصیات جانبیدارای دو کانال تفاضلی با کنترل گین 1x، 10x و 200x. خصوصیات ویژه میکروکنترلر ولتاژهای عملیاتی (کاری)فرکانسهای کاری