فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:18
فهرست مطالب:
مقدمه:
هدف از تحقیق
اطلاعات پایه
مشخصه های عمومی
خصوصیات رفتارهای فردی شتر مرغ ها
محصولات
گوشت
پرها
جنبه های اقتصادی پرورش شتر مرغ
بهره وری
مقایسه کشورهای مختلف در پرورش شتر مرغ
هزینه های شروع فعالیت
محاسبه سود ناخالص
افزایش سود ناخالص می تواند با بکارگیری از تدابیر ذیل میسر گردد:
منابع
مقدمه:
آدمی از بدو خلقت و استفاده از ابزارهای ساده تا به امروز و با کمک فن آوری جدید، از حیوانات وحشی و اهلی برای تامین نیازهای خود بهره برده است. اهلی نمودن حیوانات و پرورش آن ها جهت استفاده از محصولات متنوعشان دیرینه چندین هزار ساله دارد. دانشمندان و پژوهشگران دنیا در حال مطالعه مستمر و یافتن شیوه های استفاده بهینه از دامها و افزایش کمی و کیفی محصولات آن ها می باشد. از حدود صد سال پیش پرورش شترمرغ با هدف بهره گیری از فرآورده های آن و به دلیل ویژگی های خاص این پرنده، به ویژه در قاره آفریقا به طور قابل توجهی مطرح بوده است. خصوصیاتی همچون مقاومت زیاد در برابر شرایط اقلیمی متفاوت، ویژگی های تغذیه ای و کیفیت منحصر به فرد فرآورده های آن مثل گوشت، چرم و پَر سبب شد تا از ابتدای دهه حاضر استقبال شایانی از سوی تولیدکنندگان در کشورهای توسعه بافته و در حال توسعه جهت پرورش و تکثیر شترمرغ در سطح انبوه و به شکل صنعتی به وجود آید، به طوری که در این زمان کوتاه مطالعات و فعالیت های گسترده ای در زمینه پرورش، تغذیه، اصلاح نژاد، بهداشت و بیماری های این پرنده صورت پذیرفته و در قالب مقاله و کتاب در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است، با این حال و در مقایسه با تاریخچه پرورش صنعتی دام های دیگر به نظر می رسد که در مورد شترمرغ هنوز در ابتای راه قرار داریم.
هدف از تحقیق
در کشور ما نیز مدتی است که علاقه به پرورش این پرنده در بین تولیدکنندگان پدیدار شده و در صورت تداوم چندین ساله می تواند از لحاظ اقتصادی سود بسیار زیادی را نصیب کشور و مردم کنند. زیرا شترمرغ دارای محصولات زیادی می باشد که توضیح در مورد هر کدام بسیار مفصل است. در این تحقیق سعی شده است که در ابتدا تا حدودی در مورد پرورش شترمرغ و رفتارها و نیازهای این جانور بحث شود و سپس به بحث اصلی این تحقیق یعنی اقتصاد حاصل از پرورش شترمرغ می پردازیم و همچنین در مورد محصولات از قبیل پر، چرم، گوشت و سایر محصولات این پرنده بحث خواهیم کرد.
اطلاعات پایه
توجه انسان به شترمرغ و محصولات آن 7500 سال پیش برمی گردد. مصریان باستان از پرهای متقارن شترمرغ به عنوان سمبل عدالت و از تخم هایش برای مصارف دارویی استفاده می کردند و فرعون از از پرهای شترمرغ در سفرهایش به سرزمین های دور استفاده می کرد. در تاریخ اساطیری یونان نیز شترمرغ ها قبل از پیدایش ارابّه جایگاه خاصی را به عنوان حیوانات باربر به خود اختصاص می دهند. ولی اولین جوجه کشی مصنوعی در سال 1857 در الجزایر و مدت کوتاهی بعد از آن در فلورانس توسط پرنسس دمیدوف صورت گرفت. وی از 12 آشیانه مختلف 8 جوجه به دست آورد.
اولین پرورش شتر مرغ در باغ وحش در انتهای قرن نوزدهم در مارسی انجام گرفت و در سال 1906 شترمرغ ها به آلمان هم وارد شدند. ورود شتر مرغ ها به آلمان بیانگر قابلیت سازگاری با محیط بیگانه می باشد. زیرا توانستند چندین سال را در مرزهای برخی شمال آلمان واقع در استلنیگن به سر برند. جایی که در حال حاضر محل باغ وحش هامبورگ بوده و توسط هائگن بک شناسایی شد ولی در آفریقای جنوبی نقطه اوج پرورش شترمرغ بود.