یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

تحقیق زیره سیاه

اختصاصی از یارا فایل تحقیق زیره سیاه دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

تحقیق زیره سیاه


تحقیق زیره سیاه

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:55

فهرست مطالب:

زیره: 2

محل رویش: 3

مناطق رویش: 3

زادگاه اولیه: 4

کاشت داشت برداشت زیره سیاه: 6

ترکیبات شیمیایی: 7

خواص درمانی: 10

– نحوه و میزان مصرف: 11

نام تجاری داروهای ساخته شده از گیاه: 11

از خواص زیره چه می دانید؟ 15

زیره سیاه ایرانی (زیره کرمان زیره کوه) 17

مقدمه 17

مشخصات گیاه: 17

ویژگیهای کلی گیاه 20

نیازهای اکولوژیکی 24

تناوب کاشت 26

مواد و عناصر غذایی مورد نیاز. 27

آماده سازی خاک 28

تاریخ و فواصل کاشت 29

مراقبت و نگهداری 30

برداشت محصول 34

زیره سیاه ایرانی: Bunium persicum 36

گیاه شناسی: 36

خواص دارویی: 37

اکولوژی: 37

زیره سیاه 38

ترکیبات شیمیایی 39

خواص و اثرات دارویی 39

تولید زیره 48

قیمت 49

صادرات 49

تولید جهانی 50

قیمت های جهانی 50

ضرورت تشکیل بورس رسمی 52

منابع 55

 

 

 

زیره:

   Apium carvi (L.) crantz.Bunium carvi ( L) M.B.

فرانسهCumin des pres, Anis batarad, Ams des vosges, carvi officinal :

انگلیسی: carway  آلمانی: .feldkummel, kūmmel   ایتالیایی:kummel فارسی: زیره، زیره سیاه - عربی : کرویا (karawya)، کمون ارمنی.

گیاهی دوساله، بی کرک، به ارتقاع 30 تا 60 سانتیمتر و دارای ساقه تو خالی، شیار دار و منشعب از قاعده است. ریشه ای راست، دوکی شکل، گوشتدار و برگهائی با بریدگیهای نازک، نخی شکل و به رنگ سبز روشن دارد، برگهای قاعده ساقه آن به دمبرگ کوتاه و منتهی به غلاف مشخص، ختم می شود بعلاوه بریدگی پهنک برگها، به صورتی است که کوتاهتر و نازک تر از بریدگی، نازک برگهای فوقانی جلوه می کند. گلهای آن کوچک، سفید یا صورتی و مجتمع به صورت چتر مرکب است. میوه اش لیفی شکل، به طول 4 تا 6 میلی متر، به قطر 1 تا 5/1 میلی متر، بی کرک، به رنگ قهوه ای شکلاتی یا قهوه ای مایل به زرد و شفاف است.

بوی آن بسیار معطر، قوی، مطبوع و طعم آن تند، کمی سوازننده و معطر است وارتیه های متنوعی بر اثر کشت های متوالی، از آن بدست آمده که هر یک از نظر ابعاد میوه و رنگ آن، با دیگری تفاوت دارد.

این گیاه در نواحی گرم اروپا، آسیا، هیمالیا، جنوب ایران و افریقا می روید. پرورش آن در بسیاری از نواحی مذکور مخصوصاً در نواحی مختلف اروپا و آسیا معمول است. گلهای آن، مورد استفاده زنبور عسل قرار می گیرد.

محل رویش:

در کندوان، رودبار، تبریز، کوههای لاله زار در کرمان، گچسر تهران و اطراف آن پراکندگی دارد.

زمان برداشت قسمت مورد استفاده: برداشت محصول بر حسب کشور تولیدکننده و شرایط آب و هوایی از تیر تا اوایل مرداد ماه انجام می­گیرد. قسمت مورد استفاده گیاه: دانه و اسانس

مناطق رویش:

زیره در نواحی شمالی ایران. مازندران، جنگل کندوان در ارتفاعات 2800 تا 3300 متری، در ملارد در 2400 متری، کجور، گیلان: رودبار، آذربایجان: زنجان. در نزدیکی تبریز، بین با سمنج و لیقوان، بین مرند و سوفیان در ارتفاعات 1700 متری، کوههای سبلان، نزدیک کالیبار در ارتفاعات 2470 متری، همدان: کوه گری (Garri). جنوب ایران: کرمان : کوه لاله زار در ارتفاعات 3000 متری، مرکز ایران، تهران، شاهرود، بسطام، قزوین، گچسر در 80 کیلومتری شمال کرج و در ارتفاعات 2100 متری می روید.

زادگاه اولیه:

زادگاه اولیه زیره کرمان است و نوع مرغوب آن بارنگی سیاه در کوهستانها به طور وحشی می‌روید. اروپائیها زیره را به صورت ادویه در غذا می‌زنند و پنیر را با آن خوشبو می‌کنند و یک نوع نان با آن می‌پزند عربها با مخلوطی از عسل و فلفل و زیره معجونی مقوی می‌سازند ولی ایرانیها زیره را با برنج مصرف می‌کنند زیره از محصولات کرمان است و بیش از 80 درصد محصول مرغوب کرمان از کوه جوپار حاصل می‌شود سه نمونه زیره در این منطقه به دست می‌آید که زیره هفتادم که در دامنه‌های کوه و در دره هایی که هوای گرمتری دارد می روید این زیره هفتاد روز پس از عید نوروز بدست می‌آید نوع دوم زیره نودم است که در ارتفاعات بالاتر و نود روز پس از عید نوروز چیده می‌شود. درشت تر و معطرتر است. نوع سوم زیره‌ای است به نام کبکو که در نزدیکی یخچالها و در ارتفاع بالای 3000 متری می روید و در حوالی جانپناه شماره یک نیز نمونه مشاهده می‌شود این زیره بدون عطر و درشت تر از نوع اول است و معمولاً خوراک کبکهاست.


کاشت داشت برداشت زیره سیاه:

1- در مناطق مدیترانه‌ای بعد از محصولات زمستانه غلات، سیب زمینی، کلم می‌توان زیره را کاشت. 2- خاکهای قابل کشت زیره، خاک رسی شنی لومی رسی می باشد.

3- بهترین زمان کاشت بین 18 آذر ماه تا 10 دیماه می باشد.

آبیاری بعد از کاشت حتماً باید به صورت سیفون باشد 1 تا 3 مرحله آبیاری بسته به نوع بارندگی لازم دارد.

بعد از کاشت- در فرودین در زمان گل که اواسط اردیبهشت می‌باشد.

آفات: شته سبز، شته سیاه، آگروتیس کرم غوزه: تریپس

بیماری: بوته میری که شایع ترین نوع بیماری است. سوختگی زیره سبز، سفیدک پودری، بوته میری: از اول فروردین تا اوایل اردیبهشت طوقه به رنگ قهوه‌ای درآمده و گیاه کمی زرد و پژمرده می‌شود و بوته به رنگ سبز خشک در می‌آید آوندهای گیاه به رنگ قهوه ای ونکروز می‌باشد.

- مبارزه با محلول پاشی قارچ کشها

سوختگی زیره : بروز لکه‌های قهوه‌ای مایل به قرمز به حالت زنگ زدگی از نوک برگ شروع و سپس بر روی ساقه‌های کوچک مشاهده می‌شود مبارزه با محلول پاشی قارچ‌کشها به فاصله ده روز از هم.

سفیدک پودری : لکه‌های سفید در برگ و ساقه‌ها، گیاه میوه نمی‌دهد محلول پاشی با قارچ کشها راه مبارزه است.

اصولاً بیماریها در مرحله گلدهی ظاهر می‌شود زیرا قبل از تشکیل گیاه حساس نمی‌باشد بیماریها در آب و هوای ابری و مرطوب تا حد زیادی پیشرفت می‌کند و در آب و هوای خشک اجازه تکثیر ندارد. میزان بوته در هر هکتار 1.200.000 بوته می‌باشد. اگر قدرت جوانه‌زنی بذر 90% باشد و وزن 100 دانه سه گرم باشد، مقدار بذر مصرفی در هر هکتار :

Kg/h=   وزن استاندارد

ترکیبات شیمیایی: زیره دارای 8% تانن،‌ماده روغنی به رنگ سبز و به مقدار 7 تا 15%، موم، موسیلاژ ، مواد رزینی ، مواد قندی مختلف 19 تا 20% موادد ازته و 3/5 تا 9% اسانس است. از سوختن آن 6 تا 9% خاکستر بر جای می‌ماند.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.